Tíz év alatt csaknem másfélszeresére nőtt a 13 magyarországi nemzetiség összlétszáma, 440 ezerről 640 ezerre - ismertette a népszámlálási adatokat Tóth Ágnes kutató az Akadémia kisebbségkutató intézetében tartott előadásán kedden Budapesten.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
@furfang: Nem a közmunka megítélésével, ha nem az értékelésével van a gond.
Jól látható, hogy a „Tervidőszakosban” a kötelező munkával mindenki elérhette a láét fenntartását.
Ma, ha valakinek nem jut munka, csak a segélyre támaszkodhat. Vagy a közmunkára. De az értékelése nem is kettős!
Amíg a múltban a közmunkás elsősorban szakmátlan emberek tömege volt, ma akár kandidátussal is rendelkezhet a közmunkás.

Ugyan abban a csapatban a cég alkalmazottja, aki nem feltétlen szakmunkás, CSAK alkalmazott. De neki jár minden, ami a alkalmazottaknak:
Normál (teljes) havi fizetés,
Munkaruha,
Láthatósági mellény,
Cafeteria,
Tisztálkodási szer és mód,
Tisztességes fizetett szabadság.

Mindezzel a közmunkás, - aki lehet szakmunkás vagy akár magasan kvalifikált - nem rendelkezik, miközben pontosan 30%-kal kevesebb bért kap a borítékba.

A büntetés végrehajtás egyik eszköze a közmunka. Amivel az erre ítélt napi 5000.- Ft tud le a tartozásából, nettó!

Tehát egy csapatban „dolgozik”:
Az alkalmazott, 6 órai munka bére nettó 2292.- Ft!
A közmunkás, 6 órai munka bére nettó 1766.- Ft!
Az erre ítélt nettó 5000.- Ft-t!

Nos, ezt az súlyos aránytalanságot hivatott védelmezni, mai pártunkéskormányunk!
csa-csa
@Zsuzscsino70: testőrökkel körülvéve az Ő közbiztonságuk.
életemben egyszer jártam egy igen gazdag ember portáján egyik alkalmazottja meghívására, hát akkora mordállyal fogadtak hogy nem mertem tegezni és elvették a személyinket, távozáskor kaptuk vissza. Pedig csak az alkalmazott "bérleményében" tartózkodtunk úgy 2-3 órát. Ja és természetesen a tulaj engedélyével, előzetes egyeztetés, - gondolom káderezés után - után tehettük be a lábunkat becses kapuján.
furfang
@kedwes: Amiről te beszélsz az a foglalkoztatáspolitika, ahol a közmunka alapja a költségvetés. Ez ma sincs másképpen, mint az átkosban, csak a foglalkoztatás lehetőségei változtak meg fenemód. Nincsenek gyárak, üzemek, amik felszívták a munkaerőt, ezért kínjukban kitalálták a közmunkát a költségvetés terhére, hogy legyen munka és valami bér is hozzá a segély és a lődörgés helyett.Az meg a foglalkoztató intézmények privilégiuma, hogy kit alkalmaznak státuszban, és kit határozott idejű közalkalmazotti jogviszonyban. Ha nem privatizáltak volna annak idején mindent, akkor lehetne foglalkoztatni az embereket normál munkaviszonyban, de ez ma már csak vágyálom.
Uborkakulcs
Tisztelt Kommentelők.
Azt látom, hogy mindenkinek tele van a faxa a füstösökkel. DE az, hogy leírjuk a véleményünket, nem viszi ezt a dolgot előre. EGYEDÜL a JOBBIK ígérte a cigánykérdés radikális megoldását. Tippem és tanácsom: Meg kell választani őket, és hagyni, hogy a cigánykérdést legitimáltan megoldják. Függetlenként, bár én egy kicsit másként oldanám ezt meg. Kína mintájára. Aki 3 gyereknél többet vállal, az a 3. után mát nem kap az államtól, hanem fizet.Aki nem fizet - fizetett - adót, nem is kap semmit.Ennyi
gabrella
Orbánnak itt a sok gyerek, mit akar még?
szablyafűrész
@Uborkakulcs: Csakhogy a Jobbik, kormányra kerülése esetén nemcsak a cigány-kérdéssel foglalkozna, hanem egyéb mással is, mondjuk az unióból való kilépéssel, amely - a hazai gazdasági függőséget beszámítva - egyenlő lenne az öngyilkossággal és egyéb más, kellően hátrányos következménye is lenne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.