Tíz év alatt csaknem másfélszeresére nőtt a 13 magyarországi nemzetiség összlétszáma, 440 ezerről 640 ezerre - ismertette a népszámlálási adatokat Tóth Ágnes kutató az Akadémia kisebbségkutató intézetében tartott előadásán kedden Budapesten.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Uborkakulcs
Ebből mennyi fizet adót, és mennyi él segíllybül???
Nil
Éljenek a statisztikusok!!! Bármit képesek kihozni a számokból amit a politika elvár ...
SwordFish
@magyarbakancs: És még csodálkoznak , hogy miért egyre népszerűbb a Jobbik! :-)
magyarbakancs
@SwordFish: Sajnos a Jobbik politikájával sem és a többi párt politikájával sem lehet meg oldani a cigány kérdést.
És tegyük hozzá maga a cigányság sem áll ügy a dolgokhoz ,hogy az áldatlan viselkedésüket mentalitásukat meg változtassák.
furfang
Ezt eredményezte a szoclib kormányok szociális politikája. A segélyeket nyakló nélkül kapta mindenki, a családi pótlékot szintén. Munkát nem kellett felmutatni semmihez. Abból éltek, hogy szülték nyakló nélkül a gyerekeket. Amúgy is nagyon korán kezdik a " házasodást" már a tizenéveik elején, de még ösztönözve is voltak, pozitív diszkriminációban részesültek a cigányok. Most azért a munkában való részvétel az alap az adókedvezményre, a családi pótlékra, ráadásul az iskolába járást igazolni kell,másképpen nem kapják a családit, a tanulásukat segítik, szóval valamivel normálisabban kezelik a cigányok kérdését.
Én emlékszem, az átkosban például csak az kaphatott családi pótlékot, aki munkaviszonyban volt, és legalább előzetesen 21 nap folyamatos munkanapot igazolt. Vagy az anya, vagy az apa. Aki nem dolgozott, mehetett a jóistenhez panaszra.Nem is szaporodtak ilyen ütemben, ismerték a fogamzásgátlást. Ezért akik lebecsülik a közmunkát rosszul teszik, mert az is nagyon hasznos munka, itt a környékünkön a parkok utcák rendben vannak, nem szakadnak bele a tennivalókba, de reggel fel kell kelni, el kell menni dolgozni, a gyerek látja, hogy a szülője munkával keresi a kenyeret. Szóval jobb ez valamivel, mint a szoclibek alatt volt.
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Ez sajnos igaz. Teljesen másképp kellene a cigánykérdéshez állni, ergó más megoldás szükséges.
De előbb-utóbb lépni kell, mert ez nem mehet így tovább.
magyarbakancs
@Meine Ehre heisst Treue: Ahol élek rengeteg a cigány és merem mondani viselkedésük és magatartásuk igencsak hagy maga után kivetni valót.
Némelyik aki ki kupálódót már azt hiszi ő találta fel a spanyol viaszt.
Észre veted ,hogy cigány kezében még a büdös életben nem láttam utcán újságok,könyvet.
Olvasó cigánnyal nem találkoztam soha.
magyarbakancs
@furfang: A cigány nők dolgoznak inkább a férfiak seftelnek.
Amit leírtál egyet értek veled.
lemma
Jó, DE azt is olvasságok el, ami hír utána következik: tragikus a korfája ...
Ez egy természetes védekezés - sok gyermek mert korán halnak ez életvitelben, e körülmények közt ... mint keleten !!
A Tündik bündije
@furfang: Nem akarok a lelkivilágodba tiporni és széttépni az ismételten előkapott "szoclib" kártyádat, de például Borsodban (tudom, mert onnan származom) már az első Fidesz-kormány alatt is ódákat zengtek viktorékről, amiért dőlt hozzájuk a pénz meg kapták sorra az ingyen lakást. És ez máshol is így ment, nem csak ott. Csak azért tudtak az elmúlt 10 évben ennyi gyereket megcsinálni, mert az azt megelőző években már megkapták hozzá az alapozást.
Ami itt megy, az az elmúlt 24 év teljes csődje a cigányság terén, mert '89 után ránk (és rájuk) szakadt, hogy mindenkinek mindent szabad és minden jár, mert demokrácia van, csak éppen élni nem tudtunk vele.
gabrella
@furfang: Most is csak azok szülnek, a nőgyógyászaton 10 kismamából 3 fehér.
Hellcat
A fidesz pedig csak örül ennek...tüzifáért szavazat...ez csak jó nekik.
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: De még mennyire, hogy észrevettem! Sajnos van dolgom velük, de olvasni nem látom őket soha. Fel is merült bennem, hogy jogosítványhoz hogyan jutnak?
furfang
@A Tündik bündije: Nem vitatom el az igazságod ami az ingyen lakásokat illeti, biztos így van, én azokre a dolgokra emlékszem konkrétan, amiket írtam. Azt tudom, hogy Orbánék már az első ciklusuk alatt is csak akkor adták a családit, ha a gyerek igazoltan iskolába járt. Na arra emlékszem, mert dühös lettem, hogy a szoclibek első intézkedései között volt ennek eltörlése, mondván, hogy ezt Orbánék a diszkrimináció céljából hozták, mert biztos a cigány gyerekekre gondoltak a rendelet meghozatalakor. És Mohácsi Viktórára, Teleki Lászlóra, és Kolompár Orbánra emlékszem, akikhez dőlt a pénz, a cigányok életszínvonalának javítására, de a többi cigány öröme továbbra is csak a gyerekcsinálásban teljesedett ki, mert pénz az nuku. Ja meg a cirkuszokra, hogy ne legyenek külön osztályok az elmaradottaknak, hanem romoljon le minden gyerek inkább, de csak együtt a lenini úton.
furfang
@A Tündik bündije: És még mintha mostanában hallottam volna, hogy ennek az új fideszes polgármesternek végre összejött, hogy a miskolci lakótelepről a nem fizető randalírozó családoknak sikerült kitenni a szűrét, és rendbe hozni a lakásokat úgy, hogy valami normális emberek birtokba vehessék.
valakiaki
Nagyon rossz trend. Gyakorlatilag egy az egyben besorolhatóak az ellátottak közé, mert dolgozni alig dolgoznak, így adót sem fizetnek. Na ezért mondom én azt, hogy bármennyire is utálom orbánékat, azt az egyet baromi jól tették hogy legalább az alapellátásért megdolgoznak a közmunkával!
valakiaki
Sokan azért nem szavaznak a baloldalra, bármennyire is tele van a hócipőjük orbánékkal, mert attól tartanak hogy ha leváltják a rezsimet, a cigányoknak megint világuk lesz. Munka nélkül henyélhetnek mint a nagy büdös liberálisok idejében. Megmondom én hogy lehet itt nyerni, úgy hogy megígéritek az ilyen antiliberális intézkedéseket megtartását. A családi kedvezménnyel és az adókedvezménnyel együtt. Akkor majd a baloldal nyerni fog, amíg megy itt az eszement liberális faszságok mantrázása, hogy jaj szegény cigányok így meg úgy, nem tudnak eleget lopni, mert közmunkára kell menniük, meg szaporodni se tudnak olyan jól, mert apuka fáradt a közmunka után és nem az az egyetlen elfoglaltsága hogy felcsinálja az asszonyt. Súlyosan vissza kell venni a támogatásukat, hogy ne érje meg nekik szaporodni, ahogy a mi szaporodási kedvünket meg ugyancsak meg kéne hozni pl. azzal hogy a gyereknevelésért magasabb jövedelem jár.
Meine Ehre heisst Treue
@valakiaki: A Jobbik megmondta: kössék munkához a családi pótlékot. Ha munkaalapúvá válna az sokat segítene, de még mindig kevés. Több ehhez hasonló intézkedésre lenne szükség, ami elvadítaná őket az országból.
gabrella
@valakiaki: Tájékozatlan vagy, mert még takarítani is az érettségizett, fehér embereket osztják be, mert nem örül egy vezető sem ha cigány megy oda mert rosszul takarít.
dr. prédikátor
@Uborkakulcs: hogy mennyi él segíjbűl:315999!!!
csa-csa
@magyarbakancs: Nem csak másfélszeresére nőtt, hanem szörnyű módon el is durvult a bűnözés. Ma nincs nap hogy meg ne gyilkoljanak, durva erőszakkal ki ne raboljanak valakit. Tragédia ami itt folyik. És ami még nagyobb, hogy túl sokan - főleg az idősek - nem tudják magukat megvédeni.
csa-csa
@valakiaki: a cigányoknak most is "világuk" van!
és lesz is.
gabrella
@csa-csa: Csak azt nem értem,hogy miért nem a gazdagok a célpontjaik? Onnan sokat tudnának vinni.
miazavalami
@gabrella: Mert ahhoz hülyék hogy egy biztonsági kamerával és egyebekkel felszerelt házat kiraboljanak. Nem egyszerűbb a kisnyugdíjast agyonverni a kis pénzéért?
csa-csa
@gabrella: NA VÉGRE EGY JÓ KÉRDÉS!
persze ugyanúgy bűncselekmény, de hozzájuk tuti nem jutnak be egykönnyen. A nagyon gazdagékat testőrök őrzik, védik.
csa-csa
@miazavalami: teljesen igazad van! csak abban reménykedem ha már szegény kisnyugdíjas nem tudja magát megvédeni, hogy egyszer törjenek be nagyon gazdagékhoz, legalább lesz aki lelövi azt a tetvet.
Meine Ehre heisst Treue
@gabrella: Bennem ez már régen felvetődött és azonnal tudtam a választ is: azért, mert a gazdagok kifosztásához (és most nem tárcája elvételéről van szó) ész is kell, ezzel pedig nincsenek felvértezve.
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Láttam egy videót amelyen idős nénik elmondják,hogy nem mernek az utcára sem kimenni annyi a cigány odacsapódnak mellé és elveszik a szatyrát,pénzét stb.
Ha nem tetszik neki majd beígérik az éjszakai látogatást.
kedwes
Sajnos nem találom, néhány évvel ez előtt egy magát „főiskolás roma” - nak titulált „senki” megjósolta a Net-en:
„Bunkó magyarok nem értitek, hogy nem sokára ti lesztek a kisebbség, mert mi szaporodunk gyorsabban!”
Csak egy dologgal nem számolt a „főiskolás roma”, hogy kifogja őket eltartani a kisebbség?
miazavalami
@kedwes: Végül is igaza van nem?
Ha így szaporodnak akkor ők lesznek a többség, aztán betelepítenek az országba gazda testeket akiken lehet élősködni.
Szvetlana
Gyakorlatilag most is az állam tartja el őket. Ha van 3 millió nyugdíjas, meg van másfél millió cigánylakos, akkor 20 év múlva tényleg ők lesznek többségben akiket el kell tartani.
De kinek???
szablyafűrész
@kedwes: ezt az " én egy roma főiskolás vagyok" kezdetű írást én is olvastam, anno e-mailben kaptam.
szablyafűrész
Amúgy meg semmi gond a szaporulattal - lesz itt közmunkás bőven...nem Kolompár Rudi lesz, hanem Közmunkás Rinaldó Rudi...
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: A családi pótlékot alanyi jogon sajnos Gyurcsány engedélyezte anno.
Most nem tudom,hogy változott-e azóta.Akik minimálbéresek voltak anno nem kaptak csp-t, ezután vezette be az alanyi jogot.
Kicsit túlzott GyF, hogy mindenki kapja. A minimálbéresek az adójóváírásukban sem tudták érvényesíteni mert a fidesz ezt úgy emlékszem egy bizonyos összeghez kötötte.
Meine Ehre heisst Treue
@kedwes: A másik, amivel nem számol az, hogy ezt nem fogja eltűrni a magyarság. Ha kiszabadul a szellem a palackból, akkor a faji arány nagyon gyorsan változni fog.
Zsuzscsino70
@csa-csa: Csak tudnám, hogy mitől félnek a gazdagok, ha szerintük olyan marha f@sza a közbiztonság.
kedwes
@miazavalami: De miből lenne a "segíjezés"?
miazavalami
@kedwes: Há mondom betelepítenek gazda testeket akik dolgoznak helyettük, lehet rajtuk élősködni...
kedwes
@furfang: Nem a közmunka megítélésével, ha nem az értékelésével van a gond.
Jól látható, hogy a „Tervidőszakosban” a kötelező munkával mindenki elérhette a láét fenntartását.
Ma, ha valakinek nem jut munka, csak a segélyre támaszkodhat. Vagy a közmunkára. De az értékelése nem is kettős!
Amíg a múltban a közmunkás elsősorban szakmátlan emberek tömege volt, ma akár kandidátussal is rendelkezhet a közmunkás.

Ugyan abban a csapatban a cég alkalmazottja, aki nem feltétlen szakmunkás, CSAK alkalmazott. De neki jár minden, ami a alkalmazottaknak:
Normál (teljes) havi fizetés,
Munkaruha,
Láthatósági mellény,
Cafeteria,
Tisztálkodási szer és mód,
Tisztességes fizetett szabadság.

Mindezzel a közmunkás, - aki lehet szakmunkás vagy akár magasan kvalifikált - nem rendelkezik, miközben pontosan 30%-kal kevesebb bért kap a borítékba.

A büntetés végrehajtás egyik eszköze a közmunka. Amivel az erre ítélt napi 5000.- Ft tud le a tartozásából, nettó!

Tehát egy csapatban „dolgozik”:
Az alkalmazott, 6 órai munka bére nettó 2292.- Ft!
A közmunkás, 6 órai munka bére nettó 1766.- Ft!
Az erre ítélt nettó 5000.- Ft-t!

Nos, ezt az súlyos aránytalanságot hivatott védelmezni, mai pártunkéskormányunk!
csa-csa
@Zsuzscsino70: testőrökkel körülvéve az Ő közbiztonságuk.
életemben egyszer jártam egy igen gazdag ember portáján egyik alkalmazottja meghívására, hát akkora mordállyal fogadtak hogy nem mertem tegezni és elvették a személyinket, távozáskor kaptuk vissza. Pedig csak az alkalmazott "bérleményében" tartózkodtunk úgy 2-3 órát. Ja és természetesen a tulaj engedélyével, előzetes egyeztetés, - gondolom káderezés után - után tehettük be a lábunkat becses kapuján.
furfang
@kedwes: Amiről te beszélsz az a foglalkoztatáspolitika, ahol a közmunka alapja a költségvetés. Ez ma sincs másképpen, mint az átkosban, csak a foglalkoztatás lehetőségei változtak meg fenemód. Nincsenek gyárak, üzemek, amik felszívták a munkaerőt, ezért kínjukban kitalálták a közmunkát a költségvetés terhére, hogy legyen munka és valami bér is hozzá a segély és a lődörgés helyett.Az meg a foglalkoztató intézmények privilégiuma, hogy kit alkalmaznak státuszban, és kit határozott idejű közalkalmazotti jogviszonyban. Ha nem privatizáltak volna annak idején mindent, akkor lehetne foglalkoztatni az embereket normál munkaviszonyban, de ez ma már csak vágyálom.
Uborkakulcs
Tisztelt Kommentelők.
Azt látom, hogy mindenkinek tele van a faxa a füstösökkel. DE az, hogy leírjuk a véleményünket, nem viszi ezt a dolgot előre. EGYEDÜL a JOBBIK ígérte a cigánykérdés radikális megoldását. Tippem és tanácsom: Meg kell választani őket, és hagyni, hogy a cigánykérdést legitimáltan megoldják. Függetlenként, bár én egy kicsit másként oldanám ezt meg. Kína mintájára. Aki 3 gyereknél többet vállal, az a 3. után mát nem kap az államtól, hanem fizet.Aki nem fizet - fizetett - adót, nem is kap semmit.Ennyi
gabrella
Orbánnak itt a sok gyerek, mit akar még?
szablyafűrész
@Uborkakulcs: Csakhogy a Jobbik, kormányra kerülése esetén nemcsak a cigány-kérdéssel foglalkozna, hanem egyéb mással is, mondjuk az unióból való kilépéssel, amely - a hazai gazdasági függőséget beszámítva - egyenlő lenne az öngyilkossággal és egyéb más, kellően hátrányos következménye is lenne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.