Rogán: Törvény rögzíti majd a megfizethetőség elvét A közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvény rögzíteni fogja a megfizethetőség elvét - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. A tervek szerint a jogszabály kimondja majd, hogy a közműszolgáltatások nem haszonelvűek, a keletkező profitot is vissza kell forgatni a szolgáltatások fejlesztésébe. Ennek megfelelően nem lehetne profitot kivenni ezekből az ágazatokból, "és pláne nem lehetne az országból kivinni" - mondta a fideszes politikus, aki szerint e törvény csak akkor ér valamit, ha minősített többséget igénylő kétharmados, azaz alkotmányos védelmű jogszabály. Hangsúlyozta, Magyarországnak az a fontos, hogy megfizethető ára legyen a közműszolgáltatásoknak, ezért rögzíti majd a törvény a megfizethetőség elvét. "Nekünk nem az a kérdés, milyen tulajdonosi szerkezettel működnek" a közműcégek, ugyanakkor az tűrhetetlen, hogy korábban - a fizetésekhez mérve...

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Turbó Pasi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Turbó Pasi
A rezsicsökkentés tovább folytatódik, az alkotmányba is be lesz foglalva, hogy egy
balliberális hatalmi csoport se merészelje visszacsinálni, és nonprofitak lesznek
a közműcégek, mindez a magyar emberek érdekében lesz, hogy megfizethető
legyen az energia, hogy ne kelljen a villany és a gáz elzárása és az éhenhalás
között választaniuk az embereknek.

Aki ez ellen van és áskálódik, az vagy buta vagy gonosz, én így gondolom! :-)
coyote3
@Turbó Pasi: Nos látom a 21,5-es IQ-d nagyjából a kussra korlátozódik érvszerű vita helyett:))))
A Tündik bündije
@coyote3: Mit vártál? A székházvédő szőkeferik, a sósavas bácsik és a tapló őskomcsi köteleslacák nagy nemzeti tömörítőpártja nem kedveli, ha valakinek van agya, mert az már nem lehet távirányítós modell...
JAJMÁR
@Turbó Pasi: Mi lesz, ha kiderül, hogy a minimális keletkező profit nem elég a vezérigazgató fizetésére és jutalmazására, a dolgozók fizetésére és jutalmazására, valamint a szolgáltatás megfelelő színvonalon tartására, az állagmegóvásra , fejleszteni pedig egyáltalán nem lehet belőle? Ki mondja meg, hogy mennyi kell mindezekre, mennyi az a profit ami még az alaptörvény szerint megengedhető? Erre felelj!
Boszi27
@Turbó Pasi: A politikai zagyvaság helyett javaslom vegye elő a matematikát, mert az még nem politikai nézet függő! Nézzük:
10 000 Ft 10%-a
Boszi27
@Turbó Pasi: Akkor folytatnám. 2 alapvető baj van a rezsicsökkentéssel.Egyik: 10 000 Ft-nak a 10%-a < mint 100 000 Ft-nak a 10%-a Ez matematika és nem politika. Minél nagyobb valakinek a rezsije, annál nagyobb annak 10 %-a. Kinek nagyobb a rezsije? Akik nagy lakásban élnek és nem kell spórolniuk a fűtéssel, villannyal.
A másik probléma: A retsicsökkentésből származó megtakarítás< mint a régi adók emeléséből ill. az újak bevezetéséből származó kiadások nagysága, mint pl. tranzakciós ill. távk. közműadó, stb, mert ezek a cégek termékeinek és szolgáltatásainak fogy, árában jelennek meg. Így miközben egyik zsebébe kap 100 Ft-ot, a másikból kivesznek 400-at. Az egyenleg kedves Turbó úr negatív. Az a buta aki ezt nem látja át, a fülének hisz nem a szemének. Ja és a magyar ember nem = a fidesszel, és most magamból indultam ki. Üdv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.