A Fidesz szerint a magyar gazdaság egyértelműen jobban teljesít a növekedés tekintetében az év harmadik negyedévében, mint az előző kormányok idején, és olyan növekedési periódus indult, amely még nagyobb javulást hozhat.

Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján a július és szeptember közé eső időszak 1,7 százalékos GDP-növekedési adatáról szólva kijelentette: ez alapján Magyarország az uniós tagállamok között a negyedik, régiós összehasonlításban a második helyen áll.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: 2009-ben, Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején a magyar gazdaság a növekedési mutatói alapján a közép-európai térség hét államának rangsorában rendre a hatodik vagy az ötödik helyen szerepelt, míg Gyurcsány Ferenc kormányfősége alatt, 2006-tól 2008-ig az ország az utolsó helyen állt.

Idén azonban, fokozatosan javuló tendenciával az ötödik, a negyedik, illetve a második helyre került a magyar gazdaság – fűzte hozzá.

Beszámolt arról is, hogy míg a GDP-változás értéke a Bajnai-kormány alatt minden negyedévben rosszabb volt az uniós átlagnál, ezzel szemben egész 2013-ban, minden negyedévben felülmúlta azt.

Rogán Antal a rendelési állományra vonatkozó adatokban igazolva látta azt is, hogy az eredmény a következő időszakban még tovább javulhat. Bár a GDP-növekedési adatok megmutatják, hogy az ipar mintegy 5,5 százalékkal javította a teljesítményét, az exportértékesítés pedig 11,8 százalékkal javult – folytatta –, azonban az összes rendelésállomány az idén, az előző év azonos időszakához viszonyítva csaknem 25 százalékkal emelkedett.

"Ez egyértelműen azt mutatja, hogy egy fokozódó gazdasági növekedést láthatunk, ami 2013 negyedik negyedévében meghaladhatja a harmadikban mért adatokat, tehát a magyar gazdaság növekedési pályára került" – hangsúlyozta.

Azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a nehézségek, amelyeket le kellett küzdeni, jórészt a 2002 és 2010 közötti, elhibázott szocialista kormányzásból adódtak. Magyarország lényegesen könnyebben tudott volna megbirkózni a gazdasági válsággal, ha kisebb az eladósodás, és ha korábbi kormányok jobb növekedési mutatókat értek volna el – jelentette ki.

A magyar gazdaságnak és gazdaságpolitikának azonban az elmúlt években a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elhibázott döntéseinek hátrányait és hibáit kellett kijavítania – mondta.

Rogán Antal az állítólagos nagyvállalati adócsalásokat kivizsgálni hivatott parlamenti bizottság felállításának támogatását firtató kérdésre válaszolva hangsúlyozta: ha valakit bűncselekménnyel vádolnak, azt bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni, Horváth András volt adóellenőr pedig adóhivatali vezetőket vádolt bűncselekménnyel.

A frakcióvezető kijelentette: Magyarországon senki, semmilyen formában nem csalhat adót, ha pedig valaki mégis ezt teszi, annak kell, hogy legyen következménye.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Mást sem hallunk mostanában a kormány részéről, mint hogy Magyarország jobban teljesít. Ennek persze nagyon örülünk, csak az a baj, hogy néhány milliónyi magyar ebből semmit nem érez. Míg egy bizonyos réteg valóban egyre jobban él, addig a lakosság másik fele egyre nyomorúságosabban. A híradó mondja éppen, hogy emberek életük kockáztatásával próbálnak ócska minőségű szenet bányászni meddő hányókból, hogy ne fagyjanak össze a télen. Meg is halt most ott két fiatal így. Büszkék most az alacsony inflációra, mi valahogy mégis azt tapasztaljuk, hogy sokkal több pénzért kevesebb élelmiszer kerül a kosarunkba, és fizetés után pár nappal - a csekkek befizetése után - már alig marad valami a számlánkon. Természetesen mindez az előző kormány bűne, és az elmúlt közel négy év még semmire sem volt elég a valódi fellendüléshez. Ezt az időt még sokkal lényegesebb dolgokra kellett áldozni. Négy év alatt voltak kénytelenek bizonyos emberkék közel nulláról milliárdos vagyonokra szert tenni. Azért az se semmi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Újabb jó hír jött a magyar gazdaságból? - A Mercedes nélkül megállna a magyar ipar.
Ez rohadt multi húzza a gazdasági növekedést !
A másik az Audi !
radios45
Ez a hazug prokátor, Orbánc, és a nemzetellenes kurmánya, több mint 30adót vezetett be, az elmúlt 2évben, és ők szidják a multikat, a bankokat, nem azok a hibásak,
Hanem a pénzéhes, arrogáns döntéshozók a parlamentben, mert minden xart megszavaznak, a birka nép meg eltűri azt.
excep
elképzelhető!!! azért keresek egyre kevesebbet.. rohadjon meg orbán is meg a szemét jól teljesitő pártja is
coyote3
Ezek még álmukban is hazudnak és csúnyán átverik a híveiket:))))
Desischado
Agymosás ezerrel, a jó birkák meg el is hiszik! Orbán szerintem már előre röhög a markába, de én azt szeretném, ha jövőre Grazba utaltatnák!!! Tegyünk róla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.