A szocialisták elindították a rezsicsökkentés elleni támadásukat Brüsszelben – így reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a Népszabadság értesülése szerint az MSZP véglegesítette és elküldte Brüsszelbe az E.ON ügyében készített beadványát.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak az E.ON gázüzletágának megvételével kapcsolatban, mert azt tiltott állami támogatásként értékelik.

A Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a szocialisták megint nem a magyar emberek érdekeit védik, Brüsszelből akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra, "hogy törölje el a rezsicsökkentés eddigi eredményeit". Közölte, a kormányoldal be fogja tartani a rezsicsökkentés megvédéséről szóló országgyűlési nyilatkozatot.

Hoppál Péter arra is reagált, hogy Gazdaság-foglalkoztatás-ifjúság a baloldal szemével címmel szombaton zárt tanácskozást tart a Munkásképviselet Alapítvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform, az MSZP ifjúsági tagozat, a Munkás és Érdekképviseleti Tagozat és a Közmunkások Szakszervezete.

A Fidesz-szóvivő szavai szerint nem sok jót ígér, hogy "a hamisítási botrány óta a nyilvánosság elől menekülő" szocialisták már a programjukat is zárt ajtók mögött tervezgetik.
Nagyjából azonban mindenki sejtheti, mire készül az MSZP – folytatta –, hiszen a pártban és "az egész bukott baloldalon ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már az országot tönkretették", akik zuhanórepülésbe vitték a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, és akik eljátszották a fiatalok jövőjét.

Magyarország azonban nem hagyja, hogy az eddigi teljesítményét veszélybe sodorják – mondta Hoppál Péter, hangsúlyozva, hogy ellentétben a szocialisták kormányzásának idejével, ma már bővül a magyar gazdaság, és 2010 óta töretlenül nő a foglalkoztatás.

Hozzátette, hogy míg az MSZP idején "nyakig eladósították" a még meg nem született generációkat is, addig a jelenlegi kormány a fiatalok mellett áll. Példaként említette a foglalkoztatási és az új otthonteremtési programot, valamint a gyermekvállalást segítő gyed extrát.

A szóvivőt megkérdezték arról is, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke büntetőpert indít ellene, mert szerinte hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, 2006 őszén a volt kormányfő visszaélt hatalmával, a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére. Hoppál Péter szombaton erre azt mondta, ő tényeket állított, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárának tanúvallomásából levonható következtetéseket közölt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nem tudom ki kit véd, de ami biztos, hogy a januári rezsicsökkentés után 52 milliárd Forint állami támogatást kaptak a főként önkormányzati tulajdonban lévő távhőszolgáltatók, az őszi rezsicsökkentés miatt is hasonló összeget kaphatnak, a támogatás nélkül ugyanis komoly veszteségeik keletkeznének!
Vagyis a rezsicsökkentés című kampány mögött a Zemberek pénze áll, vagyis mindenki visszakapja befizetésének egy részét. Miközben valakik megint jól járnak. Ezek nem a közmunkások, nem a minimálbérből élők...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
A fideSS hihetetlenül lebutított szlogeneket, paneleket használ. És erre majd 1,5 millió vevője van. Magyarországon tényleg nincs szellemi fejlődés.
silber13
Azonnal el kéne tiltani a fiatalok oktatásától, tanitásától. Mert ugyanezeket az agybajos szövegeket a gyerekek körében is szajkózni fogja!
egyember
Én egyetlen komoly rezsicsökkentésre emléxem az utóbbi évtizedekben. Horn Gyula (az MSzP) által az idősek számára lehetővé tevő olcsóbb, ill. ingyenes utazást. Ez olyan volt, ami azokon segített, akik valóban rászorultak: a (kis)nyugdíjasokon.
A tehetősebb nyugdíjasok már akkor is, ma meg még inkább, autóval járnak.
Ez nem vett el senkitől semmit:
- a szolgáltatóknak nem került semmibe, a vonat, busz nem igényelt plusz költséget (üzemanyagfogyasztás, bér, karbantartás stb.);
- a szolgáltatók bevétele nem, csak -legfeljebb- minimális mértékben csökkent, mert akik ezt igénybe vették, enélkül úgy sem tudtak volna utazni;
- ha utazniuk KELLETT (volna), megpróbáltak megoldást találni. Ma, ha lányomékat meg akarjuk látogatni (Budapesten), a vonatköltség (IC, kettönknek) oda-vissza 4x5215 Ft. Pesten (min.) két busz-, vagy villamosjegy (azaz: összesen 8 jegy, nem is tudom mennyibe kerül most). Autóval max. 500 km (oda-vissza), 30 literrel megúszom (kis autó, takarékos vezetés), ez 12-13 000 Ft. Háztól-házig.
excep
szerintem orbán gyorsan hívja fel a dilidokiját!!! ez az ember egy barom!!! a rezsi maszlagja helyet mi volna ha vissza adná az adójóváirást !!! csökentene az áfán stb
gabrella
Azzal, hogy nem hagyja elpazarolni a magyarok pénzét a magyarokat védi.
Desischado
A rezsicsökkentés óta, ugyanolyan fogyasztás mellett, többet fizetek! Az MSZP alatt volt pl. gázártámogatás, ami nekem havi 1200 ft-ot hozott. Kb. 40 %-al emelkedett, - ha jól számolom, - a fityisz alatt a rezsim! És megtakarítok két-háromszáz forintokat! Ez aztán a királyság! Az MSZP igazságosabb, rászorultsági alapon nyugvó csökkentést akar, persze ezt a Fidesz nem hagyja! Na, akkor ki is az áruló? Na erről ennyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok