A nemzetgazdasági minisztérium olyan törvénytervezetet bocsátott társadalmi vitára, amely jelentősen átalakítaná a nyugdíjpénztárakról szóló törvényeket, és a módosítások szerint jövőre megalakulhat az első foglalkoztatói nyugdíjpénztár – írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

A lap emlékeztetett: a foglalkoztatói nyugdíjpénztárakról szóló törvényt 2007-től léptette hatályba az országgyűlés, a jogszabály megalkotása uniós kötelezettség volt, azonban azóta egyetlen ilyen intézmény sem alakult.

A Napi Gazdaság szektorbeli hírekre hivatkozva azt írta: potenciális alapítóként jelenhet meg egy kész konstrukcióval rendelkező piaci szereplő, de háttérbeszélgetésekre hivatkozva még valószínűbbnek nevezték, hogy maga az állam fontolgatja foglalkoztatói pénztár alapítását.

A lap azt írta: az alapítói banki hátteret a most formálódó Takarékbank Zrt. és hálózata is adhatná. A résztulajdonos Magyar Posta Zrt. alkalmazottait is beleszámítva nyolcszázezret közelítheti a taglétszám induláskor – tették hozzá.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezek szerint megsem volt az olyan rossz ahogy azt az orbani propaganda gepezet beallitotta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Könyörgöm, ha létrehozzák, ne lépjen be senki!!!
szaboria1
Most aztán igazán kíváncsi lennék Matolcsy kilépett e , mert régen azt nyilatkozta Ő nem lép ki. Varga is rájött nagy átverés volt ez.
eberti
Ez viszont már "Nemzethy" Nyugdíj Pénztár lesz...
csikknorisz
@kedwes: Ugyan, dehogy teszik vissza. A beígért ("garantált") egyéni számla csak beetetés volt, ment a közös levesbe mindenkié, sehol nem tartják nyilván a korábbi befizetéseket, még ha akarnák, se tudnák visszatenni. De persze gondolom, nem is akarják.
Itt lehet olvasni arról, mi is lett a "garantált" egyéni számlavezetésből az elmúlt évek alatt:
egyenesen.hu/manyup_lenyulas
kedwes
@csikknorisz: Na nem is féltem tőle nagyon!
Desischado
Mi van fiúk, elfogyott a pénz, amit lenyúltatok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.