A prognózisok szerint az idei karácsonyi szezonra is sokan rendelik ajándékaikat az internetről, és valószínűleg egyre többen külföldi székhelyű webshopokból választanak – írja a Pénzcentrum.

A lap összeszedett néhány tudnivalót, amit nem árt észben tartani internetes vásárláskor.

Ilyen például, hogyA Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint Vám- és adómentes az EU-n kívüli csomag, ha annak értéke agánszemély-magányszemély viszonylatban történő küldés esetén a 45 eurót (13 400 forint) nem haladja meg.

Amennyiben a csomagot vámkezeltetni szükséges, azt a Magyar Posta végzi a címzett nevében. Emiatt célszerű a csomagon feltüntetni a személyes adatokat.

Fontos tudni, hogy a posta önállóan nem bontja ki a csomagokat, azt az áruvizsgálat során kizárólag a NAV pénzügyőrei végzik kockázatelemzés és/vagy röntgenvizsgálat,vámérték vizsgálat, stb. alapján. A NAV tájékoztatása szerint megszaporodtak azok az esetek, amikor a csomagokon a valós árnál sokkal alacsonyabb értéket tüntetnek fel, illetve a csomagokban nem az az áru található, amit tartalomként feltüntettek – olvasható a Penzcentrum.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tekla
Röntgen sugárzásnak teszik ki a csomagot ,amiben a biovitaminok vannak? Ezt legalább feltüntetik mielőtt az ember megeszi ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok