A fideszes L. Simon László többszörösen is benyújtott törvényjavaslata alapján ugyanis kimondaná, aki az önkormányzattól bérel lakást és az beleesik egy nagy kormányzati beruházás hatósugarába, annak megszűnik a bérleti szerződése, a lakónak pedig, kártalanítás vagy cserelakás felajánlásával ugyan, de mennie kell – írja a hvg.hu.

Már az első, november 17-én benyújtott változat meghatározta, mit is kíván elérni a képviselő: a bérleti szerződés „a törvény erejénél fogva" megszűnik, ha egy lakás a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházással érintett területen helyezkedik el", a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon körébe tartozik, és a bérlő legalább hat hónapja nem lakik benne.

L. Simon javaslata a kárpótlás terén is különbséget tesz a valóban a bérleményben lakók, illetve az egyéb bérlők közt. Az életvitelszerűen a lakásban lakók „teljes, feltétlen és azonnali kártalanításra" lennének jogosultak, míg a nem ott élők csak „a bérleti díj háromhavi összegének megfelelő" összegre – olvasható a hvg.hu cikkében.

Az utóbbi időben három olyan beruházást nyilvánított kiemeltté a kormánya, amely szóba jöhet: a Normafára tervezett sícentrumot, a Ludovika-kampusz felújítását és a Várbazár felújítását.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ezek nagyobb diktatúrát akarnak kiépíteni mint az 50-es évek idején volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Meine Ehre heisst Treue: Miért? Orbánra és a hordájára szavaznál? Ott valóban lehet válogatni, szelektálni a köztörvényes bűnözők között, beleértve a törpe Belizárt is!
gomez
gomez: ez mindig is így volt, a régi "átkosban" is. De talán a különbség a kivitelezésben
emberibb volt. A felajánlott cserelakás sokszor sokkal jobb volt mint a régi! Arról nem
beszélve hogy jó előre tudta minden érintett! Szavazni meg el kell menni! Az nem lelkiismeret kérdése. Sajnos sokan gondolkodnak így és lám mi lett a vége! Jó lelkiismerettel nyűglődünk, és szidjuk a kormányt! Most nem lehet otthon maradni, ha változást szeretnénk.
verőce21
De még mennyire, hogy így volt a komcsi rendszerben is! Ha másképpen nem ment, előbb államosították az ingatlant. :(
(Sőt még a magántulajdonúakat is ki lehetett sajátítani, még a nem "kiemelt" beruházásoknál is.)
kkalman
Mondja valaki, hogy Orbán nem a kommunizmust építi!
Vizual
Verőce kicsit ugyan, de nagyon csúsztat. 47 után kisajátították a gazdagok vagyonát, elvették a házakat, gyárakat és mind ezt a nép nevében. Aztán már Rákosi után nem volt ilyen. Mert nem voltak kapitalisták. (DDDDDDDD !) Államosítottak mindet, de a jelenlegi helyzethez képest, nem adták oda más kapitalistának vagy kommunistának. Ma pedig ugyan csak államosítanak, de ugye valami furcsa dolog történik. A jól üzemelő magánvagyon rosszul kezd üzemelni. Átnevezik, szétszedik, pénzt ad az állam. Mint XIV. Lajos mondta: "Az állam én vagyok !" Ki is tevékenykedik úgy mint az állam, most akkor kié is a mi...?
A helyzet az, hogy a "kommunista időszakban" autópálya építést is meg lehetett hiúsítani, ha a tulajdonos megmakacsolta magát. ( M3 építése) A mostani törvényt pedig a FIDESZ hozta, vagy hozza és ha jól tudom a magánvagyon kisajátításáról elmélkednek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.