Elítélő brit politikusi véleményeket is idézve támadja Andor László EU-biztos előző napi BBC-nyilatkozatát csütörtöki kiadásában a Daily Mail, az egyik legvehemensebben EU-szkeptikus konzervatív brit napilap.

A Daily Mail folyamatos kampányt folytat az új uniós tagállamokból érkezők nagy-britanniai letelepülésének és munkavállalásának korlátozások nélküli engedélyezése ellen – fogalmaz beszámolójában az MTI.

"Hazájához közelebb kellene körülnéznie" – támadják a magyar EU-biztost

A lap a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős magyar EU-biztos előző napi BBC-nyilatkozatából kiemeli azt a mondatot, amelyben Andor László az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításáról ismertetett brit tervekről szólva kijelentette, az egyoldalú fellépés és az egyoldalú retorika azzal a kockázattal jár, hogy Nagy-Britanniát az EU "utálatos országának színében tünteti fel".

A lap megszólaltatja Nick de Bois konzervatív párti alsóházi képviselőt, aki szerint Andor László "támadása" is mutatja, hogy "az EU-intézmények mennyire eltávolodtak a brit közvéleménytől és a brit kormány igényeitől".

Nyilatkozott a lapnak az ellenzéki Munkáspárt egyik képviselője, John Mann, az antiszemitizmus elleni fellépésre alakult összpárti parlamenti képviselőcsoport elnöke is. Kijelentette, hogy ha Andor László "utálatos országot keres szélsőséges politikusokkal, akkor hazájához közelebb kellene körülnéznie".Mann szerint a Jobbik "a magyar cigányok száműzését" szorgalmazza, Magyarországon "félkatonai szervezetek támadják a romákat falvaikban", és "biztonságukat féltő magyar zsidók százai menekültek Bécsbe". "Andor Lászlónak a saját portáján kellene rendet teremtenie, mielőtt az Egyesült Királyságot bírálja, és azonnali hatállyal el kellene bocsátani, mert alkalmatlan közhivatal betöltésére" – idézi a képviselőt a Daily Mail.

Andor László a BBC rádiónak adott előző napi nyilatkozatában azokra a szigorítási tervekre reagált, amelyeket David Cameron brit kormányfő vázolt a Financial Times című londoni gazdasági napilapnak írt cikkében.

A miniszterelnök által ismertetett tervek között szerepel, hogy a többi uniós országból érkezők a jövőben nagy-britanniai tartózkodásuk első három hónapjában nem igényelhetnek állástalanoknak járó, anyagi jellegű szociális juttatásokat.

Ha ilyen támogatásra az első három hónap után is szükségük van, legfeljebb hat hónapig részesülhetnek e támogatásokban, kivéve, ha bizonyíthatóan valós esélyük van arra, hogy álláshoz jussanak. Ha az újonnan érkező uniós állampolgárok nem munkavállalás céljából jönnek, hanem koldulnak vagy az utcán alszanak, akkor "eltávolítják" őket, és tizenkét hónapig nem térhetnek vissza Nagy-Britanniába, hacsak nem tudják bizonyítani újbóli beutazásuk indokoltságát, például azt, hogy van állásuk.

Andor László a BBC-nek nyilatkozva "sajnálatos túlreagálásának" nevezte a brit kormányfő által bejelentett szigorítási terveket. "Ha elkezdjük lebontani az egységes piac egyes szabályait, akkor mások más ötletekkel állhatnak elő, és akkor csúszós lejtőn találjuk magunkat" – fogalmazott az uniós biztos.

Hozzátette, a brit közvéleménnyel "nem ismertették a teljes igazságot" a munkaerő-áramlással kapcsolatban. "A valóság pontosabb bemutatására volna szükség, nem olyan nyomás alatt és nem olyan hisztériával, ahogy az néha az Egyesült Királyságban történik" – mondta a BBC-nek az EU-biztos.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
"""John Mann, az antiszemitizmus elleni fellépésre alakult összpárti parlamenti képviselőcsoport elnöke is. Kijelentette, hogy ha Andor László "utálatos országot keres szélsőséges politikusokkal, akkor hazájához közelebb kellene körülnéznie".Mann szerint a Jobbik "a magyar cigányok száműzését" szorgalmazza, Magyarországon "félkatonai szervezetek támadják a romákat falvaikban", és "biztonságukat féltő magyar zsidók százai menekültek Bécsbe". "Andor Lászlónak a saját portáján kellene rendet teremtenie, mielőtt az Egyesült Királyságot bírálja, és azonnali hatállyal el kellene bocsátani, mert alkalmatlan közhivatal betöltésére"

Egy picit félre informálták a politikus urat ! A környező országokból tömegével települnek hozzánk a cigányok,mert itt van segély,cspótlék és egy rakás olyan (csak nekik járó ) juttatás amiről ukrajnában vagy romániában,szlovákiában nem is álmodhatnak.
Bécsbe meg nem menekül innen senki. Félelem és rasszizmus uralkodik ugyan de nem úgy ahogy John Mann gondolja.
Kis hazánkban van hátrányos megkülönböztetés,rasszizmus mert amig egyeseknek ( akik soha nem fizetek adó,járulékot !)jár az ingyenes eü ellátás,az ingyenes óvoda ( sőt még fizetnek is nekik ha méltóztatnak igénybe venni !) az ingyen tankönyv,az ingyen étkezés,az ingyen nyaralás.Hatéves kortól kaphat ösztöndíjat és jár az ingyen laptop és a PC-hez az ingyen internet. Jár neki az önkormányzati bérlakás és a lakhatási segély és ha nem dolgozott életében egy percet sem jár neki a méltányossági nyugdíj.Ha összeütközésbe kerül a törvénnyel, jár a sztárügyvéd és védi a politikusok és jog(?)védők hada és az érdekeiket képviselők egyre növekvő tábora.
És él itt a másik állampolgár akinek nem jár semmi ingyen, mindenér fizetnie kell !
Fizet az eü. ellátásért (akkor is ha munkanélkül marad) a belét is kidolgozza hogy a gyerekét etetni, öltöztetni tudja ( a rongyos boltból mert a béréből nem telik másra !)
fizet a tankönyvért,az iskolai étkeztetésért. A gyereke -bár tanul rendesen- nem mehet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kala Majka
@varirmag: !

Nem csupán tudtukkal és hallgatólagos beleegyezésükkel, hanem kimondottan KíVÁNSÁGUKRA történnek az ilyen események.

Persze, a magyarországi helytartótanácsuk hathatós segítségével, a törvényekkel, a törvénykezéssel, az erőszakmonopóliumuk sunyiságával, a kettős mércével, a "+" diszkriminációval... stb.
csikknorisz
Nem tudom, a nyomtatott verzió miben különbözik a Mail Online-tól, de az egy bulvárlap (az igényesebb fajtából), nem valami mértékadó politikai újság.
Desischado
varírmag kommentjét teljesen osztom. Van abban logika, amit a két politikus mond, de azért tájékozódjanak már körültekintőbben, és először a saját portájukon tegyenek rendet! Van mit!
F_Viktor
@varirmag: és a többi szélsőséges jobbernek:

Szerinted ha a hozzászólásodat beírom egy angol politikával foglalkozó fórumba, milyen reakciók érkeznek rá?
Azt fogják írni, hogy ez csak egy szélsőséges magyar Jobbikos dühkitörése, vagy egész Magyarországot fogják rasszizmussal vádolni? Segítek, az utóbbi történne.
S tudod miért? Elárulom. Azért, mert 3,5 éve csak ilyen hírek olvashatók Magyarországgal kapcsolatban. Semmi pozitívum. Csak a harc mindenki ellen, csak a beszólások mindenkinek, s igen, a Jobbikos EU ellenessége, zászlóégetése, a különféle szélső jobbos félkatonai szervezetek cigányokkal szembeni megfélemlítésre irányuló vonulgatása, volt háborús bűnösök, nácik magasztalása a hír rólunk. Semmi más, mert az az ország ezeken kívül semmi mást nem csinált az elmúlt 3,5 évben.
Ezért a negatív megítélésért bizony ti is nagyon hibásak vagytok, nagyon jó partnerei vagytok Orbánnak az ország lejáratásában, miközben NER-ről, nemzetről, meg hazaszeretetről papoltok. Ezért van az, hogy én csak egyszerűen hazaárulónak titulállak titeket is.
varirmag
@F_Viktor: Na, igen ! Ha valaki leírja mit lát magakörül az már csak
"szélsőséges jobber" lehet ! Azok csakis "a negatív megítélésért bizony ti is nagyon hibásak vagytok, nagyon jó partnerei vagytok Orbánnak az ország lejáratásában, miközben NER-ről, nemzetről, meg hazaszeretetről papoltok. ""

Mig téged a köpködésben nem zavarnak a tények !

Nézz körül !!! Naponta gyilkolnak meg,rabolnak ki,vernek agyon védekezésre képtelen embereket !!! Az utóbbi időben már a saját lakásukban ! Miközben a politikusoknak,jog(?)védőknek,és "széplelkű "fasísztázó,nyilasozó,rasszistázó" alakoknak ez nem éri el az ingerküszöbét . DE !
ha valakinek ez nem tetszik - ne adj Isten még sajnálja is az áldozatokat-akkor az csakis
" hazaáruló jobber "lehet ? Az csak Orbán imádó vagy jobbikos lehet ?

Lehet megbélyegezni,köpködni, lehet hazudozni,szönyegalá söpörni a tényeket ,egy ideig !

Csak megjegyzem ! Sem Jobbikos,sem Orbán hívő nem vagyok. Nem tudok hinni nekik,nem tudok bízni bennük. De a nácizók,fasiztázók,rasszistázók,
hazudozók kórusát egyenesen útálom, felfordul tőlük a gyomrom.
varirmag
@F_Viktor: Kollégám megjegyzése !!!

"Aki ma magyarországon biztonságban szeretne élni,akinek nem tetszik a közbiztonság (teljes hiánya !) aki egyenlő bánás módot szeretne az élet minden területén, az csakis náci,fasiszta,nyilas, rasszista,jobber lehet"
Világos, vagy nem ? :((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.