A Hungarikum Bizottság döntésével öt új taggal bővült a hungarikumok gyűjteménye; emellett öt új elem került be a Magyar Értéktárba – közölte a bizottság ülése után a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Ópusztaszeren.

Fazekas Sándor elmondta, hungarikum mostantól:
- Puskás Ferenc életműve,
- Kassai Lajos lovas-íjász módszere,
- a gyulai kolbász,
- a szikvíz és
- a magyar operett.

Puskás Ferenc életművét azért tartották fontosnak, mert a sportolót a világ minden részén ismerik, és teljesítményét Magyarországgal azonosítják. Kassai Lajos a magyar hagyományőrzés kiemelkedő személyisége, az íjászat újjáteremtésén fáradozik, amely a magyar identitásban, gondolkodásmódban rendkívül fontos szerepet tölt be. A gyulai kolbász is felkerült a listára, a hagyományos ízvilágot megjelenítő élelmiszer és annak elkészítési módja is hungarikum. Szintén hungarikumnak minősül már a szikvíz, a magyar találmányt ugyanis jól ismerik a határokon túl is. A magyar operett is gyarapítja a listát, hiszen a magyar identitás része, és a világban képviseli az országot.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Erre van esze meg ideje. Hurrá. És? Akkor most mi lesz, hogy hungarikumnak nyilvánította valami magyar gittegylet ezeket? Jobb lesz tőle a magyar foci, mert Puskás életművére élveznek még mindig?

Uram atyám ennyi pátoszos, köldöknézős, múltba révedő seggfejt, ezek tényleg csak ennyi tudnak: avatni, átadni, átkeresztelni, aláírni, krumplinyomdával odapecsételni, aztán bazsalyogva megtapogatni egymás hátát, hogy de kurva sokat dolgoztunk ma is a nemzetért!
silber13
Magyar operett??? Rühej!!! Húúaztacintányéroscudarvilágátnekije!!!
Vasárnapiiskolás
Hungarikum csak egy van:Szopós barmokat minden vezető helyre.A kutya nem lesz kíváncsi erre az országra
Szvetlana
És a töpörtyűs pogácsa hol marad???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.