A magyar autópálya-építés történetének legdrágább szakasza épül az M4-es autópályán – írja az atv.hu. A 29 kilométeres kelet-magyarországi útszakasz kilométerenként 3,8 milliárd forintba kerül majd. Ki nem találnák, ki építheti meg.

Összesen több mint 110 milliárd forintba kerülő út a szaktárca szerint azért kerül ennyibe, mert körülményes a kivitelezés, és az uniós támogatások miatt gyorsan kell dolgozni. Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja az érveket, meg is alapították az Arany szalagkorlát-díjat, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé vitt Jávor Benedek.

Az Abonytól Fegyvernekig tartó 29 kilométeres autópálya szakasz három részben épül majd. Először a Tiszáig építik meg, majd a Tisza-hídon lévő szakaszt, végül a fennmaradó részt Fegyvernekig. Kilométerenként átlagosan 3,8 milliárd forintból épül az autópálya – ugyanennyiért építették Ausztriában az A5-ös egy szakaszát is.

A munkálatok egy részét a Közgép nyerte el.

A magyar autópálya építés történetének eddig ez lesz a legdrágább szakasza. Az M7-es, Fidesz által is sokat kritizált, Kőröshegyi völgyhidat is magában foglaló szakaszát 76 milliárdból építették. Kilométerenként 1 milliárd forinttal került kevesebbe.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Bezzeg amikor a szocik építettek autópályát, akkor hogy hőbörgött az akkori ellenzék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Sietni kell az építéssel,hogy még ez a kormány ,és a kebelbarátai szedhessék be a magas pénzeket!! Való igaz,hogy sok-sok külföldi vállalkozó ettől sokkal,de sokkal olcsóbban építené meg az említett útszakaszt!!Az jó,hogy honi vállalkozás nyer,és itt dolgozó,Magyar munkaerőt foglalkoztató cég épít,csak ne kétszeres áron építene! Pedig nagyon sok alvállalkozót nyúlnak le köznyelven. Az ő áruk töredékéért dolgoztatnak alvállalkozókat,de kifizetik-e őket majd rendesen,és időben??Ez már ugye bizonytalan! Mert a hazai szokások azok,hogy a kiadja egy alvállalkozónak az majd egy másiknak aki a következőnek,és ez így megy többszörösen! Aki a sor végén van az meg vagy kap pénzt,vagy nem.Az már nem érdekli a kormányt sem,mert erre még nem talált ki igazi jól bevált törvényeket! Mint ismeretes van olyan volt vállalkozó aki becsületesen elvégezte a munkát,de pénzt nem kapott sohasem,és most hajléktalan lett!!! Ezek vannak országunkban,meg az új múlti milliárdosok!! Azt mondja mehetsz a bíróságra ,ha akarod,de én akkor sem fizetek! Inkább tönkre vágom a céget,és pereskedhetsz sok-sok évig,de akkor sem kapsz már semmit sem!!!./ ,mert az ítéletet nem is biztos hogy megéred,mert annak a vége olyan messze lehet Magyar országon/ Hát én azért hogy mégis enyém az igazság befizettem a jogosan követelt összeg 6 százalékát előre!! Biztosan nem egy jó befektetés!De hátha a gyerekem majk kap valamikor valamit a már régen ledolgozott munkabéremből!!
Everest
Magyarország - drágábban teljesít.
Minden focistadionhoz vezessen új út.
stone
Ez kemény.
Ilyen általában háborúk alkalmával van, szabad rablás...
Itt már mindenki visz mindent.
Feraj49
Nem csak legdrágább,hanem legszarabb is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.