Fideszes is, cigány is, polgármester is, és keményen bírálja a kormány cigánypolitikáját. Lakatos Béla az egyetlen városvezető, aki roma, ráadásul egy nem-roma városban.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
Azt gondolom, hogy Lakatos Bélának igaza van.

Az elmaradott cigányságot az égvilágon senki sem lesz képes, semmiféle elmeléttel egyenrangúsítani a környezetük civilizációjával, csakis olyan személyiségek, akik egyformán járatosak mindkét kultúrában. (Egyébként ez nem csak a cigányságra érvényes, hanem mindenféle egymással "bírkózó" kultúrára is!)

Mert csak az ilyen személyiségek képesek teljesen átlátni a két kultúra lényegét, előnyeit, hátrányait és hatásait a másik kultúrára. Csak az ilyen személyiségek képesek felmérni, meddig lehet elmenni és hol az a határ, amelyiket nem csupán a másik kultúra teljes felszámolásával lehet átlépni.

Sajnos, a nemzetközi cigánypolitika (és általában a nemzetközi kultúrpolitika) egyáltalában nem ismeri az egymással szembeállított felek egyikét sem. Az íróasztalok mellet találnak ki mindenféle irányelveket és fogalmuk sincs arról, mennyit ártanak velük mindenkinek.

Sok-sok Lakatos Bélára lenne szüksége Magyarországnak is, mert a jelenlegi cigányvezetés, -még a tanultabbak is(!)- kizárólag a sérelmek felsorolására és a többségi nemzet elleni uszítására alkalmasak. Ezért kapják a pártoktól, a kormányoktól a fizetésüket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.