Az igazságügyi miniszter szerint a magyar igazságszolgáltatás korrigálta a hibáját az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő esetében, aki bár a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került, a bíróság az erről szóló jogerős döntésével ismét előzetes letartóztatásba helyezte.

Navracsics Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre reagált arra, hogy Rogán Antal fideszes országgyűlési frakcióvezető bírálta a házi őrizetről szóló döntést. A miniszter közölte: a házi őrizetről szóló elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség fellebbezéssel élt, amely után "a magyar igazságszolgáltatás korrigálta hibáját".

Közölte: ezért is fontos, hogy többszintű bírósági intézményrendszerünk van, hogy az igazságszolgáltatásban résztvevő felek különböző érdekeket jelenítenek meg.

Arra a kérdésre, lesz-e ezzel kapcsolatos törvénymódosítás, úgy felelt: ha a frakció készít ilyet, azt meg tudják vitatni.

Rogán Antal kedden egy a Facebookon közzétett videón felháborítónak nevezte, hogy az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból luxuskörülmények közötti házi őrizetbe került. A Fidesz-frakció nevében azt kérte a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

Aznap a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú, jogerős döntésével megszüntette az M3-s autópályán halálos balesetet okozó nő házi őrizetét, és elrendelte ismételt előzetes letartóztatását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.