Helyben jár a magyar gazdaság, évtizedek óta nem képes felzárkózni az EU átlagához – nemcsak a GDP, hanem a GNI alapján sem. Nem tud közelebb jutni a magyar gazdaság az uniós átlaghoz, miközben több szomszédos ország is látványos javulást mutatott fel. Ezúttal a Világbank által közölt, egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számított (PPP) bruttó nemzeti jövedelem (GNI) adatokat vetettük össze. A GNI-t használatának előnye, hogy a GDP-vel szemben ez – leegyszerűsítve fogalmazva – kiszűri a külföldi multinacionális vállalatok tevékenységét, viszont a "magyar multikét" figyelembe veszi. (Közgazdaságilag korrektebben fogalmazva a GDP-ből származtatható a GNI, amely a szektorok elsődleges jövedelmének, valamint a rezidens szektorok és a külföld egymás közötti tulajdonosi jövedelemátutalásai, továbbá az EU-tól kapott támogatások és az EU-nak fizetett adók egyenlegének az összege.) A vásárlóerő-paritáson történő összehasonlítással pedig az eltérő árszínvonalakat lehet kiszűrni.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
martinpalermo
@A Tündik bündije: Köszi ,elolvastam---itt élünk,nem vagyok közgazdász,katasztrófa vár ránk---nemzeti katasztrófa---persze nem érint majd ez mindenkit egyformán.Csak a "kozmetikus üzemeink" tartják életben,a nemlétező jólétünket.
dömdödöm
A GDP , PPP , GNI alapján Magyarország xarul teljesít !
Az OVM ( orbán viktor minielnök) alapján Magyarisztán jobban tejesít !
egyember
@A Tündik bündije: Régen mosolyogtam olyan jól, mint ezen a grafikonon.
Hiába, tökéletese igaz a mondás, hogy a hazugság fokozatai:
kis hazugság - nagy hazugság - statisztika
Abszurdisztán GDP növekedése a hazugsággyárnak köszönhető.
Különben ez az egyetlen beruházás, ami nem EU-s támogatásból épült.
excep
leszakad??? hát orbán szerint Magyarország jól teljesit!!!
Desischado
Gyerekek, rájöttem, hogy hülye vagyok! Nem értem, minek nyavajgok, mikor a statisztika azt mutatja, mennyire "hasítunk"! Akkor én miért nem érzek ebből semmit? Hát ez már a vég, ezek szerint átmentem vaksiba! Ahelyett hogy ennek hinnék, sajnos olyan hülye vagyok, hogy annak hiszek, amit a saját bőrömön tapasztalok! Hát most akkor kinek van igaza? Segítsen már valaki, SOS!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.