A Világgazdaság című napilap felelős szerkesztőjét gyanúsítja jogosulatlan földalapú támogatásigényléssel Budai Gyula.

Újabb jogosulatlan földalapú támogatásigénylések miatt tesz feljelentést Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint az államtitkár megerősítette a Magyar Nemzet azon információját, amely szerint az ügyben Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője is érintett. Elmondta, azt követően fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, hogy tudomására jutott, egyesek ismét olyan földekre adtak be támogatási kérelmet, amelyekhez semmi közük sincs. Szerinte ezzel akarták hátráltatni az egész támogatási folyamatot, és így akartak elégedetlenséget szítani a gazdák között.

Budai Gyula azzal vádolja a gazdasági napilap vezetője nem lett volna képes egyedül véghezvinni cselekedetét, ehhez bűntársakra is szükség lehetett, akik felkészítették rá, miként kell támogatást kérni, és megjelölhették azt is, mely területekre jelentse be igényét. A Magyar Nemzet megkereste a felelős szerkesztőt, aki nem kívánt nyilatkozni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Gyula támogatja a sötétben bujkáló , árdrágító kulákokat és minden erővel szemben megvédi őket .:-( pert veszt na és oszt jó napot .
bundi
@Senara: miért ? számít? neki kell fizetnie ha veszít? vagy azoknak akik nyertek? kinek az adójából legénykedik?
tehát ha jól sejtem az ügymenet:
ő feljelent, beperel, vagy rágalmaz...
vagy fizetek, mert nyer, (habár erre még nem volt példa)
vagy veszít, és fizetnek a befizetésemből...
rosszul látom?
csikknorisz
Mit keres az újságíró a földeken? Mit keres Oszkó a Wizzerbe? Megannyi kérdés foglalkoztatja Gyulánkat.
coni
"ehhez bűntársakra is szükség lehetett, akik felkészítették rá, miként kell támogatást kérni, és megjelölhették azt is, mely területekre jelentse be igényét"

Helyesen fogalmazott. Éppen ez a gond, hogy mint kiderült, egészen magas pozícióban is segítették a jogtalan visszaigényléseket.

Ez az oknyomozó újságírás lényege, hogy kiderítse hogyan történhetett meg. Látszólag kiderült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.