Mások előtt meztelenre vetkőzve fürdették le őket és még takaró sem volt – mondta el az egyik áldozat a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított büntetőperben. Többen órákat töltöttek a maró folyadékban és egész életükre kiható égési sérüléseket szenvedtek – számnolt be a per alapján a Hír24.

Először hallgatott meg sértetteket tanúként a Veszprémi Törvényszék csütörtökön. Az idei utolsó tárgyalási napon egy 70 éves devecseri asszony, Szabó Györgyi büntetőtanácsa előtt felidézte: a szemközti ház kerítésén hosszú ideig lógva várta, hogy szomszédai az iszapba gázolva lesegítsék, s együtt, órákon át a szomszéd ház teraszán a vörösiszapban várták a megmentőket – számolt be a Hír24.

Elmondta, hogy az orvos szakértői vélemény szerint testének 40-49 százalékán első- és másodfokú égési, illetve marási sérüléseket szenvedett, és a bőrátültetések miatt ma is fájdalmai vannak.

A mentésben részt vevők tudták, hogy az embereket le kell mosdatni, de nem volt náluk pokróc, takaró, amibe a csupasz embereket be lehetett volna takarni, anyaszült meztelenül álltak ott – idézte fel egy tanú, aki azt is hozzáfűzte: idős nagyanyja le se akart vetkőzni az emberek előtt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"Az elsőrendű vádlott, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója azt kérdezte a tanútól, hogy segít-e neki feldolgozni a történeteket az, hogy valamennyi vádlott részese volt az eseményeknek, valamint az, ha objektív tájékoztatást kap arról, hogy a kiöntött tározó nem volt túltöltve, és a Mal emberei nem követtek el hibát. "- Na elmész a búbánatospicsába!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
Amikor egy maró anyag szétömlik és krizis van, akkor:
1. mentési sorrendet kell felállítani. Ez nem humánus, de mégis muszáj.
2. Nincs idő klimatizált fürdőházat építeni. A gyorsaság és hatékonyság eredője szabja meg.
3. Az aki háborog a pucér slagolás miatt remlem örült volna, ha a fürdőépítésig szétmarja csontig az anyag.

Az eredő: remélem a keresettel együtt ehajtják őket, és a valós problémára koncentrálnak. A műbalhézókkal meg nem rontják egy esetleges későbbi katasztrófa mentési esélyeit. Azt, hogy legközelebb ember nem megy a közelébe sem ilyesminek. Mert a francnak sem kellenek a perek.
GeoCravker
A fenntiek természesen nem jelentik azt, hogy a MAL-vezérkar elleni pert tartanám műbalhénak. Azokat nyakig kéne betenni a tározóba.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kiskutyauto
A hazaáruló orbánmaffia jellegzetessége, hogy kizárólag mélyostoba dilettáns, agyhalott idióta barom söpredék van a pozíciókban... Mivel értelmes épkézláb ember nem vállal közösséget ezzel a csőcselékkel, nem állnak szóba velük, inkább akár éhezik is, de orbáncsicska nem lesz, de a legtöbben már elmenekültek az országból; maradnak a posztokra a senkiházi csicska féreg hazaáruló dilettáns parazita seggnyaló barmok, akik amihez csak nyúlnak szarrá válik... A kevéske értelmesebb ember pedig az orbánmaffiában mind jólfizetett főgengszter; azok tán lehet, hogy tudnák mit kéne csinálni, csak magasról leszarják és csakis maguknak kaparnak, lopnak-fosztogatnak végtelenül, gátlástalanul...
Ilyen állapotok közt tehát nyilván nem várhatunk sokat tőlük... Az SMS-es mester Don Pintér bagázstól akkor épp ennyi tellett... (most már lassan négy év pusztítás fosztogatás züllesztés és züllés után még ennyi sem)...
hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
berkabela
Kik tervezték ezt a gátat? A mélyépitési tankönyv egyik fő tétele:" vizet-tartó földgátat tilos 90 fokos töréssel épiteni-csatlakoztatni-mert a belső rézsűkre ható víznyomás szétnyitja azt" -ahogy a kolontárit is.
jancsik68
Kérdésünk továbbra is!!Hol van a vörösiszap katasztrófakor összegyüjtött pénz?Ki lopta el??Lasztovicza polgártárs számoljon el róla!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok