Azzal az emberrel nem beszéltünk többet, szétütöttük - az illegalitásban működő aktivisták lefilmezik, hogyan verik az állatkínzókat. Videó.

Forrás: index.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Nem kellett volna megnéznem reggel ezt a videót, az egész napom szomorú lesz:-( Sokkoltak a látottak és el sem akarom hinni, hogy ilyen esetek megtörténhetnek úgy az ebekkel, mint az emberekkel Európában a huszonegyedik században! A radikális állatvédők miért símaszkban vannak? Talán félnek az embervédőktől? Ezt törvénnyel kellene megoldani, nem pedig ilyen kegyetlenül. Szigorú büntetést az állatkínzóknak és az emberverőknek egyaránt!
charlie
Törvénnyel, lol. Eddig Mo-n csak a soproni állatkínzót ítélték börtönre, amióta létezik az állatvédelmi törvény. a törvény szart se ér. ráadásul a rendőrök nem is foglalkoznak ilyen esetekkel, aszondják szólj a jegyzőnek, a jegyző meg ,hogy a rendőröknek.
Hoppare
Ez most vicc, vagy komoly?? Azt hittem először csak valami paródia.
Evikati
@Hoppare: Szerintem komoly, láttam a TV-ben hasonló esetet.
latorkuvasz
kemény
sok ilyen lesz még, az emberek már nem hisznek a törvényekben, nem bíznak a rendőrségben, és a kezükbe veszik majd a dolgokat
nem csak állatkínzásra gondolok
tele leszünk radikális szervezetekkel
Evikati
@IT: A fiam szerint is. Azért nem mutatják az arcukat:-) Én minden esetre bedőltem nekik:-D
IT
Evikati: nekem a végén gyanús a felhívás, addig hihető a dolog :) de azér még az Indexről sem tételezem fel, hogy közzétenne egy ilyen videót, ha komoly lenne
kismogyoro
Csak annyit mondok Könyves Kálmán.Ugye mindenki emlékszik ,hogy megszűntek a csirkelopások onnantól,hogy elkezdték lecsapdosni az emberek kezét.A törvény M.o.-on semmit nem ér.
cirmoscicajaj
Csak orrot törnek el?Mindkét kezét kéne ezeknek a férgeknek,hogy aztán soha többet ne csináljanak ilyet!Szivesen csatlakoznék a csapathoz!!
Hajrá!Igy tovább:)
safi
@monika730816: @cirmoscicajaj: Egyetértek veletek.
g1983
Kellene létrehozni állatvédelmi rendőrséget. Aki kínozza az állatokat az mellett hogy eltörni a kezét még jópár évre rácsmögé tenni. Persze "szoba"társnak meg egy-egy kigyúrt bűnözőt aki utálja az állatkínzást.
g1983
Az biztos aki állatot kínoz azt példásan meg kell büntetni. Nem szóban.
csutak
No, megint okot adtatok, hogy köpködhessetek:)))
Veszek egy kalasnyikovot, önvédelemből!
Abban az országban rosszul érzem magam, ahol álarcos banditák egy állat miatt embert bántanak!
Amíg az utcán munka, megélhetés nélkülit látok, addig számomra sokadrangú az állatok jóléte!
Pete (a Qtyám) szívesen szembenézne az olyan bátor emberekkel, mint a símaszkosak, de én is!
safi
@csutak: ha jól tudom hajléktalant nem vettél a nevedre, viszont akinek te vagy a gazdája, azért felelős vagy. Én speciel ettől a dumától nem köpködök, hanem hányok. Mi köze a hajléktalanoknak ahhoz, hogy valaki veri és kínozza a kutyáját? Nem kell szeretni az állatokat, és nem kell tartani. De ha van állatod, akkor köteles vagy gondoskodni róla. Ez azért elég egyszerű nem? Egyébként kínzod a kutyád, hogy kalasnyikovra van szükséged?
csutak
@safi: Dédalon!
Én pedig a kifordított hamis érvektől okádok!
Ne azt keresd a másikban amitől belerúghatsz, mert akkor hamar megfájdul a lábad!
Én EMBER párti vagyok és aki ezt nem érti meg,vagy nem akarja az nem különb mint akiket véd!
A kalasnyikov azért kell, hogy azonnal elpuszuljon akire ráemelem, mert sajnos aki engem megtámad (98 kg, és még nem ijedek meg az árnyékomtól!) az lassú halálnak néz elébe, pajzsporc törése. Ennél a kalasnyikov is jobb!
Itt a vége részemről a gumicsont rágásnak (most:).
safi
@csutak: "Én pedig a kifordított hamis érvektől okádok!"

Akkor ne nagyon olvasd el, amit írtál!

Attól, hogy valaki állatbarát, nem azt jelenti, hogy az embereket utálja. Sőt, valószínűleg általában empatikusabb az emberekkel is. Míg aki az állatot bántja, az a szememben alig ember. Én is befejeztem.
Zsoel
Kivételesen nagyjából egyetértek Csutakkal. Az állatkínzókat meg kell büntetni, de az nem lehet megoldás, hogy saját kezűleg összeverjük a bűnöst. Ha például a szomszédunkról 100% biztonsággal megtudjuk, hogy ő mérgezte meg (ok nélkül) a kutyánkat, és első dühünkben lekeverünk neki egy-két pofont, azt még meg lehet érteni, de hogy vadidegen emberek nekiesnek a másik vadidegen embernek, és (bármilyen okból) jól megverik, számomra ugyanolyan elítélendő és ellenszenves dolog, mint maga az állatkínzás. Azt kellene elérni inkább, hogy a törvény teljes szigorúsággal sújtson le az azt megérdemlőkre, de amíg az ilyen Toepler-féle macskafojtogató filmrendező "művész urak" is nyilvánosan megússzák a disznóságaikat, nemigen remélek érdemi változást.
Zsoel
@csutak: Ez egy relációs jel, azaz bigyibogyo szerint az állat többet ér, mint az ember. Én ezzel nem értek egyet. Ugyan az emberekért sem vagyok oda, de azért mégis inkább ők a társaim, mint holmi (ugyan szeretetre méltó, de mégiscsak emberi értelem híján való) állatok. Szerintem az ilyen szemléletmód már valahol a zoofília előszobája - de inkább nem szólok bele a beszélgetésetekbe.
csutak
@bigyibogyo: Milyen "viszonylat"?
Bocs, de én több nyelven vagyok képes elvont dolgokat megérteni és megértetni. Emiatt én óvom szép anyanyelvünket!

@Zsoel: Megértelek, én sem szívesen vetem magam az oroszlánok elé!
De jó lenne megérteni, hogy van fontossági sorrend is a földön.
kir
@eutanazia1: Te meg okos vagy és szép, intelligens és művelt. Nem is értem miért tartalak szánalmasnak.

Egyébként pedig Csutakkal és Zsoellel értek egyet. (Hé, Zsoel, ez már a második téma, amiben egy véleményen vagyunk. Ki hitte volna.)
g1983
@csutak: Az élethez ugyanolyan joga van az állatoknak is mint az enbereknek. Szóval inkább egyenlőségjel kellene. Semmivel sincs több joga élni az embernek mint az állatoknak. Bár sokan nem így vannak vele. Az állatokkal szemben az emberek nagyrésze az aki nem becsüli meg a környezetét. Csodálkoznak, hogy miért vannak kipusztuló félben lévő állatok, különböző környezeti katasztrófák. A Föld az egyetllen bolygó amin élet van meg kell becsülni. Van fontossági sorrend. De a fontossági sorrendbe ezeket a dolgokat is bele kell kalkulálni.
safi
Kár volt elvinni ebbe a ki a fontosabb irányba a beszélgetést.

Aki nem szereti az állatot, az ne tartson! Aki tart az ne bántsa!

Szerintem ennyi az egész, nem kell semmi többet belemagyarázni. (Aki meg nem tartja be a szabályokat, az ne lepődjön meg, ha valakinek ez nem tetszik).
Zsoel
@kir: Van ez így néha. Unalmas lenne, ha mindig minden ugyanúgy történne.
kir
@safi: "Aki nem szereti az állatot, az ne tartson!"

Én szeretem a libamájat.
csutak
@g1983: A hit vitába nem megyek vissza!
Nem mi vagyunk az egyetlen civilizáció ebben a rettenetesen nagy világegyetemben.
És ha vannak rajtunk kívül értelmes lények -amiben hiszek- akkor azok pont azért kerülnek bennünket, mert értelmesek:)
kir
@g1983: "Az élethez ugyanolyan joga van az állatoknak is mint az enbereknek."

Brávó. Vágóhídra az emberekkel! Ugye így értetted?
Zsoel
@safi: Persze, neked is igazad van, de ez az "erőszakra erőszakkal válaszolunk" elv akkor sem vezet sehová. Képzeld el például, hogy van egy kutyád, öt éve, szereted, babusgatod, megkap tőled minden testi és lelki gondoskodást, de, tegyük fel, egyszer valamiért nagyon megharagszol rá, és mérgedben farba rúgod. Nem úgy, hogy csontja törjön, de azért belerúgsz egyet (a legjobb gazdival is előfordulhat). A kutyának semmi baja nem történik, de a cselekményt meglátja egy ilyen radikális állatvédő, szól a társainak, hárman-négyen elkapnak, és "szemet szemért" alapon jól megrugdosnak. Szerinted ebben az esetben rászolgáltál arra, amit kaptál? Jogosnak fogod érezni? Persze, az üdvös inkább az lenne, hogy egyáltalán nem kéne rugdalni sem a kutyákat, sem más állatot, de ugye érted az ellenvetésem lényegét?
safi
@kir: Te aztán tudod a sz@rt rágni feleslegesen. Egyébként hülye kérdésre hülye válasz.
safi
@Zsoel: nem hallottam még olyan esetről, amikor valakit egy fenékbe billentett kutyáért megvertek volna. Eddig minden esetet nagyon komoly kínzás előzte meg. Egyébként ahogy a cigánybűnözésről van szó, rögtön szoktad díjazni az "erőszakra erőszakkal válaszolok" elvet, ha jól emlékszem. Nekem ott is hasonló a véleményem, és azt mondom, ha a törvények érnének valamit, és be is tartatnák őket, akkor ezek a dolgok megszűnnének automatikusan.
kir
@safi: Válasz? Hol? Annyit mondtam, hogy szeretem a libamájat. Vagyis, ha enni akarok tartanom kell (vagy valaki másnak). Te viszont azt mondod, hogy szeretnem kell az állatot, különben nem tarthatok. Ez baromság.
safi
@kir: ne sorold fel a többi haszonállatot, mert az úgy nagyon fárasztó. Kutyáról volt szó! Ugye annak nem szereted a máját?
kir
@safi: Miért van több joga a kutyának, mint a libának, safi?
g1983
@kir: Már bocsánat de hogy lehet ilyen hülye felfogás hogy vágóhírda az embereket. Te irtad. Nálam fel se merült ilyen. És ép és értelmes embernél fel se merülne. Csak olyanoknál akik mindenbe belekötnek de az meg máslapra tartozik.

@csutak: Biztos igazad van hogy léteznek földönkivüliek. Csak majd akkor jelennek meg amikor tényleg nagyon nagy veszélyben van a Föld. Ha továbbra is így folytatódik a levegőszennyezés és egyéb az élővilágban folytatott károkozás akkor szerencsésebbik esetben nem a 21.században találkozunk ezekkel a földön kivüli civilizációkkal.
safi
@kir: mondd meg Te, ahogy látom teszel mindegyikére!
Zsoel
@safi: Szándékosan sarkítottam így le a példát, mégpedig pont azért, mert attól félek, hogy ha ez az "állatkínzásért verünk" mozgalom teret és támogatást kap, előbb-utóbb törvényszerűen idáig fajul majd.
kir
@g1983: Még egyszer, ezt írtad:
"Az élethez ugyanolyan joga van az állatoknak is mint az enbereknek."

Ez orbitális baromság. Vannak állatok, amiket levágnak. Vágóhídon. Ha ugyanannyi joga van az embereknek is, akkor a te logikád szerint őket is ki lehet nyírni vágóhídon. Fáj szembesülni a saját sületlenségeddel?
csutak
@safi: Pedig milyen jó is az!

1992 Balatonlelle, akkor még működött a benzinkút előtti Kinak étterem.
Shung Minch Thi barátom volt a szakács benne.
Egy napon bementünk sárkányommal (mielőtt anyáznátok: szemébe mondva is sárkány volt, mert ez volta beceneve:) kajálni.
Sárkányom kérdezi: Shung, mit eszünk?
Válasz: Hajni megenni, Shung megmondani!
Kaja végén: Hajni, emlékezni arra a szép sárga kiskutyára?
- Igen.
- Azt enni Hajni!
Nem ért el szegény sárkányom a legkisebb helyiségig, letámadta a róka koma:)))
Én meg ittam még egy Szakét Shunggal.
Zsoel
@safi: Van egy olyan (indulatkifejező) szólás, hogy "a kutya meg a mája!" :)
kir
@safi: Nem teszek. Csak az álszent fejtegetéseket nem díjazom.
gondolkodo
@cirmoscicajaj: Helyes! Aki az állatot bántja, el kell törni kezét! Aki eltöri a másik ember kezét, az kínt okoz, tehát el kell törni az ő kezét is, hiszen saját fajtáját kínozza! A végén

@csutak: egyedül a Te kezed nem lesz eltörve, mert Kalasnyikovod van!
Ha van földönkívüli értelmes civilizáció, nem azért nem látogatnak minket, mert alacsonyabbrendűek vagyunk! Az ember is tanulmányozza a hangyák társadalmát!
safi
@kir: álszent az, hogyha van egy kutyád, ne verd? Én erről beszéltem mindösszesen, nem jogokról, egyszerűen ez nekem morális kérdés. De befejeztem a beszélgetést, mert értelmetlen.
g1983
@kir: Ha neked természetes dolog hogy állatokat vágóhídon vágnak le az legyen a te dolgod. De ez olyan mintha azt mondanád, hogy természetes dolog a nemzetek között háború. Mert hát a harctér is felfogható "vágóhídnak". Mindenesetre egyik dolog hive se vagyok. Én nem birnék vágóhidon dolgozni. .
mandiner
Hát..nagy az isten állatkertje((( kíváncsi vagyok ki tudja magát besorolni((
orogordog
Ember mindig az állat felet áll. A kóbor kutya össze marja a birkákat, disznókat, nehogy már ne vágja agyon az ember azonnal. Nagy állatvédők (kutyavédők) gondolkoztatok már mi előtt cselekedtek. Gyepmestert és a sintért is vissza hoznám. Kutya menhelyek helyet a hajléktalanoknak csinálnának szállást.
mandiner
@orogordog: ha nem tudnám milyen elvekért vagy oda, ebből a kommentből egyből tudnám hogy jobbik((
Zsoel
@mandiner: Mi az összefüggés az ember állat fölé való helyezése és a jobbikos politikai irányultság között? Szerintem nagyon vad állatvédőket és az állatokat utáló embereket is lehet találni úgy az Jobbik, mint a Fidesz, az MSZP, az SZDSZ, MDF stb. soraiban.
bigyibogyo
@csutak: @Zsoel: Az állat őszinte, az ember nem. Ez már eldönt mindent.

@orogordog: van telefonszám amit hívhatsz és megy valaki befogni az állatot. Mobillal mászkálnak, területenként más a szám.
bigyibogyo
@mandiner: Nem hiszem, hogy ez politika. Falun felnőtt emberek máshogy néznek az állatra. Ritka aki kedvencet tart. Megérné náluk (meg mondjuk Zsoelnél) érzelmi IQ-t mérni...
orogordog
@mandiner: Amikor annak idején az MDF-re szavaztam akkor is ez volt a véleményem.

Kóbor kutyákat elviszi a sintér azt elaltatják azt kész. Nem kell itt mártírnak lenni a kutyákért.
Az emberek békés együtt élése, sokall fontosabb dolog.
safi
@orogordog: azért a kínzás és az elaltatás között ugye érzel különbséget? Én nem vagyok radikális állatvédő, de azért sokaknak megdöbbent az érzelmi szegénysége. Azt mondják, ha az állatot nem szereted, a lelked egy része halott.

@bigyibogyo: Igaz, amit a falun élők állathoz viszonyulásáról írsz, ott inkább tényleg hasznossága miatt tartják a kutyát is, de sokan tudják azt is tisztességgel művelni.
orogordog
@bigyibogyo: Ha jól tudom nekem kell kifizetni a kiszállásukat.
Volt egy beszélgetésem k.b. 2 éve egy menhelyes hölggyel és ment a licit menyi lesz az állat elszállítása.
Régen ez ingyenes volt, de lehet vannak olyan falvak, városok ahol most is ingyenes.

Másik példa elütötték a kutyát előttünk megdöglőt, szóltam a közútkezelőnek vigyék el mi volt a válasz húzzam le az útról azt majd elviszik. Kamionok szét hordták és ott büdös ködöt az árokba.
Hol voltak a nagy kutya védők?

Szeretem az állatokat de nem "majmolom" őket.
csutak
@safi: Tanyára születtem (meg is látszik:), és ott a KUTYA az családtag!

Jó látni amikor az állatvédők a "sakkvakságuk miatt" nem látják amit az ember ír:)
Gyűlölöm az erőszakot, de bennem is van, nem kevés:(
Sosem bántottam az állatokat, mert nem abban nőttem fel.
Én csupán a rangsoron szoktam itt (és máshol) vitatkozni, mert van egy általam helyesnek vélt rangsor!
De nem a kutya vagy a macsek áll az élén...
safi
@mandiner: hát igen....az a vicces, hogy senki nem az állatkínzásról beszél, hanem rögtön jönnek a belemagyarázások. Ennek az egésznek témának sem kellene lennie, miközben naponta három-négy cikk van brutális állatkínzásokról. Igen, idős emberek brutális bántásáról is, engem az is nagyon felháborít, nem kell a mértékét vizsgálni, én rangsorolni sem akarok, mert nem kell egyiket a másikkal összekeverni.
Egyszerűen a kiszolgáltatottak bántása nekem nem emberi cselekedet, még akkor sem, ha azt ember végzi.
kir
@safi: "álszent az, hogyha van egy kutyád, ne verd? Én erről beszéltem mindösszesen"

Ez nem igaz. Én erre a mondatodra reagáltam, aminek semmi köze a kutya veréséhez:

"Aki nem szereti az állatot, az ne tartson!"

Ha ezt mindenki betartaná, nem lenne mit ennünk, nem lenne cipőd, és focizni sem tudnál. Lehet gondolkodni.
kir
@g1983: "Ha neked természetes dolog hogy állatokat vágóhídon vágnak le az legyen a te dolgod."

Már megint terelnéd a szót, mi? Még egyszer, ezt írtad:
"Az élethez ugyanolyan joga van az állatoknak is mint az enbereknek."

Erre én ezt írtam:
"Ez orbitális baromság. Vannak állatok, amiket levágnak. Vágóhídon. Ha ugyanannyi joga van az embereknek is, akkor a te logikád szerint őket is ki lehet nyírni vágóhídon. Fáj szembesülni a saját sületlenségeddel?"

A szembesülés nagyobb traumát okozott nálad mint gondoltam.
orogordog
@safi: "Azzal az emberrel nem beszéltünk többet, szétütöttük - az illegalitásban működő aktivisták lefilmezik, hogyan verik az állatkínzókat."

Ez a "téma" normális gondolkodású embere utal?
nyanya001
Úgy látom, itt is elkelnének azok a tetkós állatvédők, akik Amerikában müködnek, nem kevés eredménnyel.
safi
@kir: igyekeztem gondolkodni, ha már ilyen kedvesen megkértél!
A cikkel kapcsolatban írtam azt a mondatot, amit igen ügyesen beidéztél. Ott ugye kutyáról van szó?!
Egyébként nem tudok focizni, és bőrcipőre nem igazán telik. Viszont Veled beszélgetni nekem olyan, mint Zuzu Petas-sal, és én nem vagyok mazohista.
safi
@orogordog: két hülyét hasonlítasz egymáshoz.....elég sokat hozzászóltam a témához, ha érdekel a véleményen fentebb megtalálod, unom ismételni magam.
kir
@safi: Akkor azt lehetett volna írni, hogy "Aki nem szereti az KUTYÁT, az ne tartson!"

És ezzel egyet is értenék.
safi
@kir: fúúúú, nehéz szülés volt:-)
orogordog
@safi: Szöveg értelmezési gondom van, v. valami............ :))
safi
@orogordog: egyik hülye a kutyát veri, a másik a kutyaverőt. Ha ezt kérdezed?
kir
Azok a maszkos tagok a kutyaütő-ütők.
orogordog
@safi: Na végre, sikerült. :))
Ez a lényege a többi a "hab".
Hókuszpók
@kir: örülj hogy te tökéletes vagy, ilyen az igazi" intelligens" ember mint te?
Szemét dolog a nálad gyengébbet, vagy azt aki kiszolgáltatott bántani, legyen szó emberről vagy állatról.
kir
@clarissza : Hm? Ki mondta, hogy tökéletes vagyok? Miért bántanám a gyengébbet? Mitől vannak clarisszának ilyen kényszerképzetei?
mandiner
@Zsoel: A jobbikos politikai irányultság és az otrombaság, agresszió között van szoros összefüggés! Egyre inkább tapasztalom ..sajnos!Észre vehetné már Vona is...őt egyébként díjazom!)
bigyibogyo
@orogordog: Azt látod nem tudom kell -e fizetni. ű
Viszont nyáron mikor mentem futni este találtam egy kilapított macskát, mire hazafelé mentem már nem volt ott (~1 óra). Itt gyorsan dolgoznak...
maltese
Őrülök hogy vannak a Radikális állatvédők! Nagyon szívessen segítenék nekik!
bigyibogyo
@maltese: Erőszak mindig erőszakot szül. Legtöbb küzdő sportban azt tanítják ha tudsz szaladj el. A harc a végső megoldás mikor más lehetőség nincs.
Sokkal többre mennek ha vesznek fullhd kamerát, lefilmezik, feljelentik.
csutak
@maltese: No, még egy agybajnok!
Nem értem az embereket, miért erőszakkal akarja valaki véleményét a másikra erőltetni?
Vegyek kalasnyikovot és azzal kérdezzem az embereket, hogy egyet értenek -e velem?
Nem tudom, hogy butaságuk az ilyen embereknek ("állatvédő") siralmas vagy szánalmas?
batukán
@csutak: Adjatok a kezembe egy kalacsnyikovot simán használom az ellen aki bántja és kínozza az állatokat!
kir
@batukán: Menj be bármelyik Tescoba, és leölheted a halárust. Vagy menj el a vágóhídra, ott is sok embert legyilkolhatsz, szájhős.
varadipal
50 kilós pasi vagyok. Köszi szépen fiúk, hogy helyettem is cselekedtek.
Az állatok nem tudják magukat megvédeni, és panaszt tenni. A panasziroda Nálatok van.
Én meg lélekben veletek.
Hinata88
háhá... megérdemelték.
Ha a kutya megtámad egy embert elaltatják... ha egy ember halálra kínoz egy állatot, maximum 3 évet kap ... Mi az a 3 év?
Lehet itt jönni a felsőbbrendűsködő dumával, hogy mert mi emberek vagyunk, azok meg csak állatok.. lehet állatok, de nekik több eszük van mint jó néhány embernek és nem mellesleg nekik is ugyan úgy joguk van élni......
el kellene nekik küldeni az agyiszint extrém rovatát... ott lenne verni való kis rohadék...

Egyre undorítóbb jó néhány ember, és lótúró hozzá képest ez a lagymatag állatvédelmi törvény...
csutak
@batukán: AZ élet szentsége az első, hitem szerint.
Az enyém a legelső számomra!
Nem érdekel ki mit gondol és mond én ezt vallom.
És azt is, hogy amíg emberek fagynak meg telente és halnak éhen mert nincs mit enniük, nos addig nem vagyok hajlandó az állatok jogaival foglalkozni!
A kínzásukkal én sem értek egyet, mert az viszont emberhez méltatlan!
farkas
Létezik Állatvédőrség úgy tudom, akik együttműködve rendőrséggewl, polgárőrökkel és állatorvosokkal kezelni tudnák ezeket az ügyeket. Nem tudom, hol tartanak a szerveződéssel! Drukkolok nekik, mert ez legalis út lenne (ilyen út most nincs, ezt törik át a radikálisok). A sok állatkínzó embertelent persze meg kell fékezni. El kell nekik valahogy magyarázni, mi a helyzet, mit szabad, mit nem. Társadalmi keretek közé kell szorítani az ügyeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.