A legfőbb bírói fórum is a bankok oldalára állt – így értékelte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatón a Kúriának a devizahitelek ügyében hozott határozatát.

A Kúria hétfőn döntött arról, hogy a devizaalapú kölcsönszerződés önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés.

"Csalódottak vagyunk, mert a legfőbb bírói testület is – a hétfői döntésével – a bankok oldalára állt" – reagált újságírók előtt Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője azt is mondta ugyanakkor, hogy a mostani határozatból nem derül ki, foglalkozott-e és ha igen, milyen döntést hozott a Kúria például az egyoldalú kamatemelések vagy az árfolyamrés ügyében. Ezért ezekkel kapcsoltban továbbra is várják a legfőbb bírói testület döntését, mert a Fidesz szerint a bankok mindkettő alkalmazásával megkárosították a devizahiteleseket – jelezte.

Ha ezek az érdemi állásfoglalások megszületnek, reményeik szerint minél hamarabb, a parlament ki fogja alakítani álláspontját – közölte a politikus.

"Amíg a végső jogi helyzetet nem ismerjük meg", az árfolyamgát kiszélesítése mindenkinek segítséget jelent – hívta fel a  figyelmet Rogán Antal.

Arra a felvetésre, hogy az egyoldalú szerződésmódosításokkal összefüggésben a Kúria az Európai Bírósághoz fordult, a frakcióvezető azt válaszolta: "nem értem, miért kellett az Európai Bírósághoz fordulni. A Kúriát elég bölcsnek érzem ahhoz, hogy maga is meg tudja hozni a döntését".

Kérdésre azt is kijelentette, fenntartják azt az álláspontjukat, amely szerint a devizahitelnek mint terméknek meg kell szűnnie.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Na Tónyókám; lehet itt vergődni, de mondjuk ki a szomorú igazságot, amit saját magam is tapasztalok a munkám során nap, mint nap, és ami úgy szól, hogy a kormány szépen bekebelezte a "független" bírói rendszert, törvényhozást és igazságszolgáltatást a fideszes jogászokon, alkotmánybírókon, valamint a drága tekintetes asszonyka handótündén és persze a kis kedvenc, poltpéteren keresztül. Ebből kifolyólag úgy rángatjátok az egész bábszínházat, ahogy jól esik. Ebből pedig egyenesen következik az, hogy semmibe nem telt volna nyomást gyakorolni a Kúriára, ami szemét dolog ugyan, de legalább egyszer valami hasznosra használtátok volna a hatalommal való visszaélés fogalmát. Ami persze nem történt meg, most pedig jön a sírás, hogy mennyire meg vagytok lepve, mert a Kúria úgy döntött, ahogy.
Azt már hozzá sem teszem, hogy kinek szabadságharca alatt is nőtt a svájci frank árfolyama 180 forintról 245-re, és mászott az égbe a törlesztőrészlet?
mariaberta
Hülye voltál Rogán,
és az is maradsz. Születési hiba, nem lehet rajta segíteni. Akkor, amikor a dev. hitelt vették fel, azt hitték megfogták az Isten lábát, nem kellett a forint hitel, mert az akkor nem volt olyan előnyös, mint a másik. Ja, hogy rosszul sült el a dolog? Ezt hívják KOCÁZAT-nak.
mariaberta
Még egy megjegyzés: Rogán Úr, a jog nem számít?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.