A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Kúria jogegységi határozata után úgy látja, hogy a devizahitelesek még mindig jogosan visszakövetelhetik az egyoldalú kamatemelésekből és az árfolyamrés miatt rájuk rótt törlesztés növelését.

A kisebbik kormánypárt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megértik azokat, akik a Kúria hétfői döntése után úgy érzik, hogy nem igazságszolgáltatás hanem jogszolgáltatás történt.

A Kúria döntése a bankoknak ma kedvező, azonban – sajnálatosan – a legfontosabb kérdések megválaszolása elől a legfőbb jogi fórum ellépett: a KDNP véleménye szerint az egyoldalú kamatemelés és az árfolyamrés utáni összeg változatlanul visszajár – fogalmaztak.

A KDNP úgy látja, a hazai devizahitelesek ügyében nem az Európai Bíróságnak kellene döntenie, hanem a szuverén magyar bíróságnak, amint az Horvátországban történt hasonló ügyben.

Minden devizahitelest arra kérnek, hogy amíg a bíróság a nyitott kérdésekben dönt, vegyék igénybe az árfolyamgát védelmét, a hitelkönnyítést, és a törlesztő részletek csökkentését.

Hozzátették: megértik az adósok türelmetlenségét, de most az árfolyamgát védelme biztonságot nyújthat minden családnak. A KDNP családi csődvédelmi javaslata pedig aktuálisabb, mint valaha, bár a bírósági döntések késleltetik az elfogadását – jegyezték meg.

A Kúria hétfőn döntött arról, hogy a devizaalapú kölcsönszerződés önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nagyon sok embernek járna vissza pénz az elmúlt 3,5 éves kormányzásért is.
Mivel a választók nem erre szavaztak/szerződtek ami történt az elmúlt időszakban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Adakozzanak a perselypénzből !
Ezek is a máséval verik a csalánt !
coyote3
@lópicigáspár: Erre nem is gondoltam :))))))
kamazuka
Megfogalmazom a kérdést.
Biztos hogy a bankvilág a felelős mindezekért?
mariaberta
Elég sokat kaptak perselypénzt, nosza adjanak, várom tisztelettel.
hajhagyma
@nyanya001: a perselypénz is a másik pénze ..
Desischado
Na, a főfőkeresztények adják a bankót, játsszák itt az ájtatos manót, a mi pénzünkből!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.