Nagyon ritka, de előfordul olyan súlyos rendőri fellépés, mint ami idén április elején történt a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Bara József halálának ügyében a férfit megverő két rendőr kedden állt a bíróság elé. A kriminológus szerint míg a rendőri vesztegetésről sok szó esik, szemérmesen hallgatunk a kényszervallatásokról és a rendőrök által elkövetett bántalmazásokról.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Szerintem ma már semmi nem indokolja a vallatásnál a beismerésre történő erőszak alkalmazását. nem a középkorban élünk! Még. Kényszerítést csak akkor használjon a rendőr, ha megtámadják. Akkor viszont fegyvert is ha kell. Még a TV székház védelménél is a békés tüntetők ellen. Ha viszont már megbilincselte, bevitte az őrsre nem bánthatja vallatás címén. Az után egy kamerarendszer a rendőrt is védené az esetleges alaptalan vádaktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.