Mákosguba-torta püspökkenyér-formában, világszám. Azért püspökkenyér formában, mert tortát nem szoktam sütni, úgyhogy nincs tortaformám, 1200 forintot meg sajnáltam rá csak azért, hogy kerekre süthessem a mákosguba-tortát. Pörköltös lábosban tortát sütni meg milyen lenne már, úgyhogy marad az 1,2 literes püspökkenyér-forma. Azt még nem tudom, milyen lesz, mert soha nem csináltam. A recept szerint kell hozzá 10 kifli, 9 dl tej, 1 dl tejszín, 20 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 narancs és egy citrom lereszelt héja, 1 vaníliarúd, 25 dkg darált mák, 2-3 kanál zsemlemorzsa, vaj vagy margarin a forma kikenéséhez. Így fogom megsütni:

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
a francba ! ...karamell sodóval finomabb
az idén mi is hűtlenek vagyunk a bejglihez , mert rétes van ...tökös-mákos ...+ túrós
Pisti271
Ha a kifli csücske is benne van, akkor ez lehet a szenátor asszony kedvence.
Nyuszicsibe
@ila51: én meg azért nem sütök bejglit, mert úgyis az egész rokonság azt süti, aztán meg csak néznek ki a fejükből, hogy 25-én már megunta mindenki... én mascarpones-gesztenyéset csinálok,meg már megvan a linzer meg a mézeskalács. De egy kis profiterol, meg egy kis narancsos kuglóf asszem' még belefér.. :P
Nil
Én bármennyi bejglit szívesen fogadnék-főleg mákosat,de jöhet gesztenyés és diós is!
:-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.