Elveszítette az állását az a központi vásárcsarnokban takarítóként dolgozó férfi, aki az Együtt-PM szövetségnek nyilatkozott az egykulcsos adóról és az őt foglalkoztató cégnél tapasztalt szabálytalanságokról – hangzott el a pártszövetség hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke azt mondta: elképesztő és egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy bárkit azért rúgjanak ki a munkahelyéről, mert elmondta a véleményét. A párt ezért jogi segítséget nyújt a férfinak.

Juhász Péter felidézte, hogy az Együtt-PM stábja filmet készített az egykulcsos adóról, aktivistáik november végén ehhez gyűjtöttek véleményeket a nagycsarnokban, nem tudva, hogy a piac nem közterület. Amikor a biztonsági őrök ezt közölték velük, abbahagyták a forgatást, és vállalták, hogy a képsorokat nem mutatják be.

Néhány nappal később visszamentek, hogy a csarnokban takarító Lakatos Attilával – aki munkakörülményeikről is beszélt – újravegyék a felvételt. Ekkor derült ki, hogy már nem dolgozik ott.

Lakatos Attila a sajtótájékoztatón elmondta: nyilatkozata miatt még aznap este kirúgták. Beszámolója szerint a munkáltatója szóban elismerte, hogy a videofelvétel miatt veszíti el állását, ugyanis arról beszélt, hogy 6 órára vannak bejelentve, de 16 órát dolgoznak, és a bérük egy részét feketén kapják meg.

A férfi papíron végül közös megegyezéssel távozott, mivel állítása szerint az őt foglalkoztató cég csak így volt hajlandó kifizetni járandóságait, neki pedig kellett a pénz. Hozzátette: előzőleg hiába kérte, hogy adják írásba felmentésének okát.

Juhász Péter ezzel kapcsolatban újságíróknak azt mondta: a kényszer hatására létrejött megállapodásokat semmisnek kell nyilvánítani, ezért ügyvédet szereztek a férfinak és bírósághoz fordulnak, szeretnék elérni, hogy Lakatos Attila visszakapja az állását.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Kérem szépen, Tündérországban nem lehet csak úgy akármit mondani.

A fiatalembernek először is kategorikusan ki kellett volna jelentenie, hogy kizárólag a Hír TV-nek, vagy Obersovszky Mikrofonállványnak hajlandó nyilatkozni. Ezek után el kellett volna mondania, hogy a vásárcsarnok jobban teljesít, és ő is napról napra itt vásárolja le a rezsicsökkentésből megtakarított tízezreket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@csa-csa: Akkor miről beszélsz?
2:0!
Nézz csak utána!
aha
illetlenség és visszataszitó---abba a konyhába beszarni...ahonnan az ebédet kapja a dolgozó...most akkor hogy is van ez?? maszop idején: a politika vonuljon ki a munkahelyekről...ugy látszik a takaritó ezt nem fogadta meg...cvisszanyalt a maszop...és a hőzöngő...szerencsétlen megvezetett emberke...ez az Együtt -Pm...lényege. (nem is fogják a pasit visszavenni...vagy ha mégis akkor megfognak szabadulni tőle...simán...
aha
@csa-csa: ---és a világon sehol sem védik..és sehol sem politizálnak munkahelyen...majd megtanulja akinek lassú az agya...dolgozzon...és otthon a gép elött politizáljon
gyuri45
@hajhagyma: Szerintem meg még mindig nem sikerült eltakarítani nekik azt a még nagyobb rakás szart, amit a szocik itthagytak.
F_Viktor
@gyuri45: Igen, Gyuri, s 16 év múlva is igaz lesz :-))
csa-csa
@F_Viktor: azért azt elfelejtettem kérdezni, hogy még mindig ott vannak? meg tudják ám úgy keseríteni az életed hogy végül csak elmész máshova! na nem azért mert pert nyertél ám!!
SOHA!! a büdös életben nem változik itt semmi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.