Fokozottan óvni kell szilveszterkor a házi kedvenceket a petárdák miatt, a robbanáskor hirtelen keletkező nagy erejű fény- és hanghatások sokkszerűen érhetik a szabadon lévő állatokat – figyelmeztetnek állatvédők. A kutyák az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás, szemsérülések, esetleges égési sérülések, vagy epilepsziás roham hatására rémülten menekülnek: megszokott környezetükből kiszabadulva elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek. Fotó: Juhász Melinda

Forrás: amdala.hu
Feltöltő: www.amdala.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Legjobb, ha a gazdik maguk mellett tartják kedvenceiket, hiszen sokan a kutyák közül nagyon érzékenyek a zajokra. Régi kutyás vagyok, ismerem az ijedezésüket. Jelenlegi kutyuskám nem fél semmitől, pedig ő a legapróbb valamennyi között, de volt olyan kutyám, aki a zivatartól is annyira rettegett, hogy végignyafogta az egészet. Szilveszterkor is ki kell vinni sétálni a kutyákat, de nagyon körültekintően járjunk el.
Mellesleg az olyan bunkó embereket, akik szándékosan a kutyák mellett robbantják fel a petárdáikat, érdemes lenne megbüntetni!
www.amdala.hu
Nálunk az egyébként békés, szeretetre éhes kedvencünk ilyenkor teljesen kifordul magából, mérete miatt otthonunkba behozni nem tudjuk, nyugtatgatjuk, kint vagyunk órákon át, amíg elül a nagyobb zaj. Aztán halálosan kimerülten teng-leng, szerintem jó sokáig emlékszik a rémisztő hangokra. A szomszéd kutyája már évekkel ezelőtt világgá ment szilveszterkor, nem találták meg, ismerősem között, aki teheti beviszi a lakásba a kisebb kedvenceket, aki nem, az nyugtatózza őket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.