Nemzetközi megfigyelők érkeznek a magyar választásokra, legalábbis a kormány meghívást küld majd az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) ezzel kapcsolatban – közölte a Népszabadság.

A lap egy kormányzati dokumentumra hivatkozik, bár azzal kapcsolatban a beszámoló semmilyen további részletet nem közöl.

Az ellenzék korábban többször kezdeményezte a megfigyelők meghívását, és legutóbb tavaly novemberben szólította fel a kabinetet arra, hogy intézkedjék, az MSZP szerint ugyanis csak külső kontroll mellett biztosítható a választások tisztasága Magyarországon – idézte fel a lap.

A szocialisták úgy gondolják, hogy legalább ezer megfigyelőre lenne szükség, a létszámról azonban az EBESZ dönt. A szervezet a választás előtt először mindenütt felméri, hogy milyen típusú megfigyelésre van szükség.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Tóth Zoltán szerint már régen kellett volna levelet írni, de Németh Zsolt csak hangoztatja, hogy a kormány is helyesli ezt az igényt. Ha helyesli, akkor:???
aha
...kormány helyében , 1000-nél több embert kérnék az EBESZTŐL-megfigyelőt. ismerve a baloldal anno kékcédulás, napjainkban videohamisítós tulajdonságát. hiszen nincs mit titkolni. az élőfába belefog kötni a végleg elbukó baloldal, hiszen innentől, több választás fog eltelni, mire valaha kormányképessé vállnak. ezt ők is tudják. ergo: csak jöjjenek a megfigyelők. engem nem fog zavarni...sőtt , minden szavazó fülkébe bevinném őket,hogy saját szemükkel lássák sehol a megfélemlités sehol a kamera, csak az emberek akarata. lámpavas nélkül.
szepwilly
@aha: es lathatjak a szöröstalpu vandorszavazokat!
bretagne
Tóth Zoltán szerint már régen kellett volna levelet írni, de Németh Zsolt csak hangoztatja, hogy a kormány is helyesli ezt az igényt. Ha helyesli, akkor:???
Desischado
Valamit erre is kitaláltak, attól félek! De jöjjenek csak minél többen, és akkor talán leleplezhetőbb lesz a csalás! Mert lesz, van csalás, az biztos!
kukac50
Nagyon jó ha külföldi megfigyelők jönnek,legalább minden választási helyhez kettő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.