A kormány nemzeti jövőképe számos igen ambiciózus célt tűz ki. A Napi.hu ebből szemezgetett.

Magyarország 2030-ban Kelet-Közép-Európa egyik vezető gazdasági és szellemi központja lesz, lakosságának biztonságos megélhetést biztosító, az erőforrások fenntartható használatára épülő versenyképes gazdasággal, azzal összefüggésben gyarapodó népességgel, megerősödött közösségekkel, javuló életminőséggel és környezeti állapottal – olvasható a Nemzeti Fejlesztés 2030 – Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióban (OFTK), amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Olyan ország amelyikben jelentős beruházások valósulnak meg, amelyikben erős ipar alakul ki, ami jelentős részben az itthoni kis- és középvállalkozások hálózatára épül, részben pedig a globális nagyvállalatok rendszeréhez kapcsolódik – írják.

Mint a dokumentum készítői írják, a XXI. században meghatározó lesz az innováció és a tudás szerepe. Jó hír, hogy Magyarország "Európa számos országához képest versenyelőnnyel rendelkezik", aminek "az alapját tudományos és szellemi kapacitásunk, kreativitásunk, valamint európai viszonylatban is jó oktatásunk, felsőoktatásunk képezi". Ennek következtében az ország meg tudja tartani tehetségeit, az "agyelszívás" megáll, külföldi tapasztalatszerzéssé, a globális tudástérben való részvétellé alakul, és a magyar emberek tehetségüket saját hazájuk javára kamatoztatják.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bukfenc
Bornit barmok! -ezek a szakértők!
Azt sem tudják mi lesz áprilisban, de 2030-ig tudnak "jövőbe látni"na én meg azt látom, felcsút 2030-ba be van szántva, sóval felhintve..
az orbán név, csak szitok szóként szerepel, a fidess csak egy törpe-terror pártként széljegyzetben írják..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
kánaán??? nekik lehet de az egyszerű embernek nyomortanya
Everest
Szégyellem, h ilyen országban élek. A baj csak az, h egyre többen érzik ugyanezt.
kamazuka
Jó,ha 2030 után még várunk 50 évet,és megtud6 ja a gyermekem hogy a szülei idejében milyen mocskosságot követett el és titkosított a törvényesen megválasztott és parlamentbe juttatott politikai elit.
Kánaán?Lófaszt!
Most is szemrebbenés a megbánás halovány szikrája nélkűl átvertek minket.De várjatok!
vörösfuvalat
Ezek szerint az OFTK-ban is buliztak . Egy két csíkkal többet szívtak a kelleténél vagy keverték ragasztóval.
Én meg azt állítom,hogy az ország 2030-ra tengeri nagyhatalom lesz. Oszt jó napot.
spu00
Ha megakadtak 2010.januárban a 16.000 milliárdos hitel felvétel okozta kényszer pályán, az iskola, vasúti vonalak bezárásánál, az elbocsájtott 10.000 pedagóguson, kórházi ágy csökkentést követő elbocsájtásokon, csökkenő nyugdíjak, fizetések, a magán nyugdíj befizetések átverésein, 40 cm-s kilátó, az EU-s pénzekből csupán 24%-t terveztek érték teremtő beruházásra és így tovább.Ha a jelenlegi állapotot vesszük figyelembe, akkor minden remény meg van arra, hogy a kívánt cél közelében legyünk.Tudom sokan kételkednek, de nem tudom miért, mert azon célokat melyeket kitűztek és az ország érdekében meg kellett valósítani, túlzott deficit, államháztartási hiány, MNB kamat, infláció, adósság csökkentése, hogy csak a legfontosabbakat említsem, megoldották, s így megfelelő pozíciókból tárgyalhatnak. Nem véletlen, hogy a nálunk bevezetett , nem az állampolgárokat terhelő adókat több országban is bevezették.A regie csökkentés is több országban bevezetésre került, kerül. Ne jöjjenek azzal, hogy ezt elviszi a banki emelések , mert ahhoz 1-1,5 millió Ft.-s havi mozgásnak kell lennie, s ha valakinek annyi van és elviszi a banki emelés, hát vigye.De ha valaki ezért zokog, hát annak adjunk zsebkendőt.
A Tündik bündije
2030-ra! Na ne röhögtessenek! A választások után az volt a duma, hogy na majd most rendbe jön a gazdaság. 2011-ben Matolcsy már hintette a tündérport, hogy milyen jó lesz 2-3 év múlva. Mivel nem lett, most az a szöveg megy, hogy 4 év nem elég az emútnyócév rendbe rakására. És most úgy látom, már készülnek a választások utánra, hogy emberek, már csak 16 évet bírjatok ki, aztán hú, de jó lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.