A kormány nemzeti jövőképe számos igen ambiciózus célt tűz ki. A Napi.hu ebből szemezgetett.

Magyarország 2030-ban Kelet-Közép-Európa egyik vezető gazdasági és szellemi központja lesz, lakosságának biztonságos megélhetést biztosító, az erőforrások fenntartható használatára épülő versenyképes gazdasággal, azzal összefüggésben gyarapodó népességgel, megerősödött közösségekkel, javuló életminőséggel és környezeti állapottal – olvasható a Nemzeti Fejlesztés 2030 – Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióban (OFTK), amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Olyan ország amelyikben jelentős beruházások valósulnak meg, amelyikben erős ipar alakul ki, ami jelentős részben az itthoni kis- és középvállalkozások hálózatára épül, részben pedig a globális nagyvállalatok rendszeréhez kapcsolódik – írják.

Mint a dokumentum készítői írják, a XXI. században meghatározó lesz az innováció és a tudás szerepe. Jó hír, hogy Magyarország "Európa számos országához képest versenyelőnnyel rendelkezik", aminek "az alapját tudományos és szellemi kapacitásunk, kreativitásunk, valamint európai viszonylatban is jó oktatásunk, felsőoktatásunk képezi". Ennek következtében az ország meg tudja tartani tehetségeit, az "agyelszívás" megáll, külföldi tapasztalatszerzéssé, a globális tudástérben való részvétellé alakul, és a magyar emberek tehetségüket saját hazájuk javára kamatoztatják.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bukfenc
Bornit barmok! -ezek a szakértők!
Azt sem tudják mi lesz áprilisban, de 2030-ig tudnak "jövőbe látni"na én meg azt látom, felcsút 2030-ba be van szántva, sóval felhintve..
az orbán név, csak szitok szóként szerepel, a fidess csak egy törpe-terror pártként széljegyzetben írják..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Nekik már 3 éve az! Mármint a kormánynak.
A Tündik bündije
Jó erős tündérpora lehet matolcsynak... 2011-ben dobta be a kormánytagoknak, és még mindig hat.
F_Viktor
Mennyibe kerül egy ilyen Grimm testvéreket hajazó "tanulmány"?
magyarbakancs
Felébredünk és a kezünk belelóg a bilibe.
Andersen meghalt vége a mesének.
magyarbakancs
Tegnap egy ismerősöm megkért ,hogy hívjam fel az államkincstárt mert nem érkezett meg a számlára a magasabb ápolási díj.
Felhívtam őket elmondta egy hölgy ,hogy 10 óráig nem tudták elindítani az átutalást mert nincs fedezet az ápolási díjak kifizetésére.
És csak január 6.-kán kapják meg a rászorultak a pénzt.
Minden hónap 5.kikel fizetni a ápolási díjakat a törvény szerint.
Magyarország jobban teljesít.
nezelodo
magyarbakancs

Miért, a karácsony előtt nagy hanggal beharangozott "előrehozott" pedagógus fizetések szerinted megérkeztek? Nem is az a lényeg, hanem hogy a többi bérből és fizetésből élő azt mondja, már megint ezekkel az agyonfizetett tanítókkal kivételeznek, és utálja őket. Oszd meg és uralkodj!
bukfenc
Bornit barmok! -ezek a szakértők!
Azt sem tudják mi lesz áprilisban, de 2030-ig tudnak "jövőbe látni"na én meg azt látom, felcsút 2030-ba be van szántva, sóval felhintve..
az orbán név, csak szitok szóként szerepel, a fidess csak egy törpe-terror pártként széljegyzetben írják..
hetöndöe
Már nem csak a Vezír,hanem az egész sleppje bekattant.
kedwes
Valamivel kábítani, színesíteni kell a lehetőségeket a szürkeszűklátókörű birkáknak!
JAJMÁR
Szép álom, csak az a gond, hogy el vagyunk tévedve, ez az út ellenkező irányba visz. Én szóltam... :(
nyanya001
" „Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!”
Egyre távolibbnak látszik ez a Petőfi Sándor által megálmodott Kánaán. Nagyon kevés helyen van már a bőségnek kosara; hiába ülhet mindenki a jog asztalához, ha ezerféle jogot ezerféleképpen lehet félremagyarázni; noha sokfelé világít a szellem napvilága, az áltudományok és a tudományos mezbe bujtatott sarlatánságok elárasztják a médiát. Hiányzik a bizalom, a szabályok tisztelete, a polgári kultúra, nem növekszik a gazdaság, sőt, világszerte válságban van. A gazdasági válságból ott sem látszik a kiút, ahol van elég pénz, nyersanyag és jól képzett munkaerő, mert együttműködés helyett általános a versengés, a többiek háttérbeszorításának szándéka, és hiányzik egy nagyon fontos tőke-típus, a kapcsolati tőke. A jelenkor individualista társadalmában csak az „én” számít, a „te” legyőzendő ellenfél, a „mi” pedig ismeretlen foglom. "
nezelodo
Vajon szerepel-e a tanulmányban, hogy a 2030-ban teljes pompájában virágzó magyar Kánaán hogyan termeli ki az akkor esedékes hosszú lejáratú dakota államkötvényeket, és kamatait? Szegény gyerekeink, unokáink milyen hálaimát mondanak majd Orbánnak, amiért rájuk hagyta a kötvényeit, mint rám szegény apám, a nem éppen önként váltott Rákosi-féle búzakötvényeit.
coni
Négy évvel ezelőtt még lett volna esélye mindezekre az országnak. Mára már csak a csontvázak kipucolása maradt egy -remélhetőleg új- kormányra, hiszen minden éppen az ellenkező irányba haladt a rezsim miatt.
Halszem
@bukfenc: Pár év múlva a lexikonokban az orbán név a "gömbös és szálasi" szócikkben fog szerepelni!
Azért lesz egy pici különbség: "szálasi nemzetvezető", míg "orbán nemzetvesztő"!
Donki Hó Te
" megerősödött közösségekkel, javuló életminőséggel és környezeti állapottal – olvasható a Nemzeti Fejlesztés 2030 – Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióban (OFTK), amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg."

Megint a nesze semmi, fogd meg jól.
Mi az, hogy még 20 év múlva is csak javuló életminőséggel?
Ha mi mindenkinél jobban teljesítünk, akkor addigra nem lekörözni kéne az "ellenünk harcoló" összes országot?
Tehát már minden szinten csak a néphülyítés, konkrét adatok, valós elemzés nélkül?
dömdödöm
Szépen fel van vázolva a rózsaszín jövő a kolbászkerítés , ilyen elmebeteg felfogással hozzáállással ami itt van és ha így is marad banglades lesz nem amerika :-(((((
F_Viktor
@Donki Hó Te: A Kedvessel sem egyeztettek, mert ugyebár szerinte 2030-ra a német gazdaság is csak szerényen pislog mikor azt hallja, hogy Magyarország...
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Nem sok dobásod maradt már; zsidózzál, köcsögözzél máshol, vagy repülsz innen.
almosd
2030-ra Magyarország lesz a világ ura ,fénysebességgel fogunk közlekedni és feltaláljuk az aranycsinálást ,marhaságot én is tudok írni ,főleg hogy addigra már senki sem lesz aki ezzel törődne ,de most szépen hangzik .
ujbuda
ugy lesz itt kánaán ha ezek eltünnek...
szepwilly
na ettöl a "kanaantol"mar megmentettem a csaladom,tanultak dolgoznak,mar van ket unokam,lehet,hogy meg lesz egy par,de anyugalom,hogy a "csuti guru"nem szol bele az eletünkbe mindennel többet er!Sajnalom azokat akik nem tudnak elrugaszkodni,mert a haza es egyebb kifogasok,mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa es aki a "kanaanra var az meg is erdemli!Ha jobb dolgozni ehberert hat dolgozzanak a fele fizetest meg feketen zsebbe kapni,most oke,de amikor majd a nyugdijat varjak,vagy kapjak majd nagyra nyilik a szemük!Nem lettem gazdag ember nem is akartam csak nyugalomban elni es dolgozni ez minden!
Mobil123
@almosd: A gyorsnaszád már elsüllyedt ?:-))
Nil
Egy baj van -amit eddig csináltak annak pont a leírtak ellenkezője a végeredménye. Ezekre az alapokra ez fantáziavilág nem építhető fel.
almosd
@Mobil123: -és még a korall is belepi ,eltűnik a semmibe ,rossz emlék :-)
Mobil123
@almosd: Bár az lenne már Nekünk ,de még kell húznunk a hínárt.
almosd
@Mobil123: mondjuk azt ,lassú víz partot mos .
Mobil123
@almosd: Hát ebben az esetben nem igazán jó, mert ebbe a lassú mosásba belepusztulhatunk.
almosd
@Mobil123: ezt nem vitatom ! de amíg ekkora széthúzás van csak a remény marad,ja és ekkora a figyelem elterelés .
Mobil123
@almosd: Sajnos ahogy mondod. Ez már megint agymosós szöveg a hívőknek.
joopapa
Tehát 2030 ban eljő a Kánaán és kolbászból lesz a kerítés, legalábbis felcsutón.Ekkora hazugságot , hiszen ezek még egy normális törvényt se tudnak összehozni, mert két hét múlva már toldozgatni kell. Az alaptörvény 2012 január 1-én lépet a régi alkotmány helyébe és már ötször módosították! Az USA alkotmányát 1787 -ben írták alá és 27-szer egészítették ki. Hogy lehet itt 16 évre előre tervezni?
Mobil123
@joopapa: És hányszor lesz még módosítva!?
Boszi27
@joopapa: 16 hónapra sem lehet tervezni. Az a biztos ami elmúlt, sőt az sem mert kitalálták a visszamenő hatályú törvénykezést. Ahová lépnek ott többé fű nem terem, kivéve felcsút.
Szvetlana
A Kánai menyegző már megtörtént szeptemberben. Ama bizonyos bőség kosarát egyesek már alaposan kifosztották.Mire a nép is hozzáférne, már üres lesz az a bőségkosár.
csikknorisz
Mit Kánaán? Kánaán-Felső! Merjünk nagyot álmodni.
kkalman
Gyurcsány nagyon elszúrta, mikor a Lipótot bezárta. Graz nem biztos, hogy tud ennyi elmebeteget fogadni egyszerre. Már az is nonszensz, hogy 16 évre terveznek előre, de hogy hatalmon is akarnak maradni 2030-ig? Legfeljebb egy halom füstölgő rom felett uralkodhatnak, mert az marad az országból, ha továbbra is ebbe az irányba haladunk.
Desischado
Szép az elmebaj, mert ez már arra hajaz erősen! Ha ezek maradnak, itt kő kövön nem marad, az biztos! Egyébként ami engem illet, nem a sír felé ballagva szeretném azt a kánaánt, hanem most szeretnék emberhez méltóan élni. Ami a kánaánt illeti, maguknak már megvalósították! kkalmannak megint igaza van, én is tartok tőle, hogy Graz nem tudja az egész bandát fogadni, sürgősen importálni kell még helyet!
bukfenc
@Halszem: Jól látod, hisz a jelenkori történelemben ez igazolódik
Emlékszel, a -hova sorolják a felcsúti törpét, A DIKTÁTOROK- közé.
silber13
Nem kell siránkozni! Bizony a csúti mélynövésű Victorius Belisarius meg is fogja csinálni, népe legnagyobb örömére. És akkor lesz ám a mi szépséges Pannoniánknak tejjel és mézzel folyó Kánaánja, a hálás pórnép pedig meghallja a szóló szőlő Belisariust dicsőítő énekét, csengő barack csengésével kísérve , kolbászból lesz a kerítés , és téliszalámiból a bejárati székelykapu, az udvaron pedig csokoládé szökőkút csobog, a nép ágya alatt pedig arany bilik fognak állni, hogy legyen miből a kezüket kihúzni, majd, az ébredés után! Ja, és ez lesz a Nemzeti Kánaán, másképpen mondva :az Ígérgetések Földje.
laszlobihari
Ez az ostoba banda tényleg kelet felé nyit, a kazahoktól tanulják a kommunikációt, ott volt korábban "Program 2020" jelenleg fut a "Program 2030"! De az is igaz, Nazarbaev tesz is valamit a pofázáson kívül!
craven
Akkor lesz itt kánaán,ha dolgozni akaró és tudó emberek lesznek csak.amig munkakerülők,simlisek,lopósok vannak nagytöbbségben,addig ez lesz és sűlyedünk mint a Titanic.Szebb jövőt!!!
világlátó
@nyanya001: Egyetértek. Minden további szó csak szószaporítás. Mégis, hadd szaporítsam én is. Nagyszerű és valóbann progresszív tervekről tudok barátaim köréből. A szellemi világörökség listáján is előkelő helyet érdemlő már kimunkált javaslatok , tervek.
Nagyszerű emberek képviselik ezeket, akiket hajt a becsületes szándék, egyikük sem ebből él, ezután sem ebből akar. Civilek ők és itt a baj. Ami ma nem az uralkodó állam / azaz a kormány és annak kézivezérlésű intézményei / által kitalált és képviselt ügy , az nem működhet, vagy várjon a sorára, amíg előbbi fel nem zárkózik annak megértésére és beépítésére a saját tervei közé. Ez azért olyan nagy probléma, mert amíg a feltételek nem biztosítottak, a világörökségi listára felterjesztés felelősséggel nem megtehető. Márpedig ebben a feladatban a 24. órában vagyunk. A Ripa Pannonica az egyik ilyen ügy. Akit érdekel rátalálhat.
excep
kánaán??? nekik lehet de az egyszerű embernek nyomortanya
Everest
Szégyellem, h ilyen országban élek. A baj csak az, h egyre többen érzik ugyanezt.
kamazuka
Jó,ha 2030 után még várunk 50 évet,és megtud6 ja a gyermekem hogy a szülei idejében milyen mocskosságot követett el és titkosított a törvényesen megválasztott és parlamentbe juttatott politikai elit.
Kánaán?Lófaszt!
Most is szemrebbenés a megbánás halovány szikrája nélkűl átvertek minket.De várjatok!
vörösfuvalat
Ezek szerint az OFTK-ban is buliztak . Egy két csíkkal többet szívtak a kelleténél vagy keverték ragasztóval.
Én meg azt állítom,hogy az ország 2030-ra tengeri nagyhatalom lesz. Oszt jó napot.
spu00
Ha megakadtak 2010.januárban a 16.000 milliárdos hitel felvétel okozta kényszer pályán, az iskola, vasúti vonalak bezárásánál, az elbocsájtott 10.000 pedagóguson, kórházi ágy csökkentést követő elbocsájtásokon, csökkenő nyugdíjak, fizetések, a magán nyugdíj befizetések átverésein, 40 cm-s kilátó, az EU-s pénzekből csupán 24%-t terveztek érték teremtő beruházásra és így tovább.Ha a jelenlegi állapotot vesszük figyelembe, akkor minden remény meg van arra, hogy a kívánt cél közelében legyünk.Tudom sokan kételkednek, de nem tudom miért, mert azon célokat melyeket kitűztek és az ország érdekében meg kellett valósítani, túlzott deficit, államháztartási hiány, MNB kamat, infláció, adósság csökkentése, hogy csak a legfontosabbakat említsem, megoldották, s így megfelelő pozíciókból tárgyalhatnak. Nem véletlen, hogy a nálunk bevezetett , nem az állampolgárokat terhelő adókat több országban is bevezették.A regie csökkentés is több országban bevezetésre került, kerül. Ne jöjjenek azzal, hogy ezt elviszi a banki emelések , mert ahhoz 1-1,5 millió Ft.-s havi mozgásnak kell lennie, s ha valakinek annyi van és elviszi a banki emelés, hát vigye.De ha valaki ezért zokog, hát annak adjunk zsebkendőt.
A Tündik bündije
2030-ra! Na ne röhögtessenek! A választások után az volt a duma, hogy na majd most rendbe jön a gazdaság. 2011-ben Matolcsy már hintette a tündérport, hogy milyen jó lesz 2-3 év múlva. Mivel nem lett, most az a szöveg megy, hogy 4 év nem elég az emútnyócév rendbe rakására. És most úgy látom, már készülnek a választások utánra, hogy emberek, már csak 16 évet bírjatok ki, aztán hú, de jó lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.