Kiemelten ellenőrzi a NAV a dohánytermékeket tartalmazó belföldi postacsomagokat az illegális dohánykereskedelem visszaszorítása érdekében – közölte a szervezet vasárnap a Facebook-oldalán. A közlés szerint eddig országosan 20 millió forint értékben több mint másfél tonna adózatlan dohányterméket foglaltak le a pénzügyőrök.

A NAV tájékoztatása szerint az ellenőrzés során azon csomagokat, amelyek valószínűsíthetően olyan dohánygyártmányt tartalmaznak, amelyek után nem fizették meg az adót, a vámhivatal átvilágítja és a visszaélések megakadályozása érdekében visszatartja, miközben ellenőrzi a feladót, valamint a címzettet is.

Beletúr a NAV a postacsomagokba

Emlékeztettek arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, aki "adózás alól elvont" jövedéki terméket birtokol, értékesít, felhasznál, vagy amelyet nem vámkezeltek, a termék mennyisége után bírságot fizet, a jövedéki terméket pedig lefoglalja a NAV.

A dohánytörvény alapján aki dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság, vagy engedély nélkül dohányárut üzletszerűen értékesít, 5 milliótól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújtható.

A hivatal közlése szerint a legtöbb adózatlan dohányterméket elsősorban az ország legnagyobb dohánytermelő vidékén, az Észak-alföldi régióban foglalták le.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Tegyetek egy csomagba jó hangosan ketyegő kínai vekkert ! Legalább a TEK is megtor náztatja zsibbadt tagjait...
dömdödöm
Persze a csomagokat csesztetik de az igazi nagy csalás amikor semmi sem megy sehová csak a számla ,na azokat kellett volna elkapni ,de abban meg ők is benne vannak bizonyára ?
percsi
"Emlékeztettek arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, aki "adózás alól elvont" jövedéki terméket birtokol, értékesít, felhasznál, vagy amelyet nem ..."

Nem látni cikket, képet az ÁFA csaló nagy mesterek ellenőrzéséről!

Kevés pénz jön be a mutyiknak? Ellenőrzünk, nyomozunk!
Milliárdos ÁFA csalás? Takargatunk, hallgatunk!
Vizual
És háborgunk, hogy a titkosszolgálatok behatolnak személyes dolgainkba. Ahhoz, hogy egy csomagot találjanak ami saras, ahhoz nagyon sok ezret kell ellenőrizni, és közben azt ellenőrzik amelyiket akarják. (listák!)
...és lájuk, hogy a számla utaztatás veszélytelenebb. hehe. /lsd. dömdödöm/
joopapa
@percsi: Az egyik milliárdos áfa csaló plusz még emberölési kísérlettel is gyanúsítják, ott sütteti a hasát a Kanári szigeteken. Az ilyen Kínában vagy lógna vagy golyót kapna a fejébe!!!
kukac50
A Horváth András által bemutatott zöld dossziéba kellene beletúrni ott több pénzt lelnének,nem csak pár doboz cigit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.