Egyelőre csak nem hivatalos találkozóra kerül sor Orbán Viktor és az orosz államfő között a Paksi Atomerőmű felújításával kapcsolatos beruházás ügyében - erről Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt az ATV Start-ban.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@bakegya: Nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz ebből. Eddig azt mondták, hogy felhatalmazás nélkül megy ki, a hírekben azt mondták, hogy a parlament adott felhatalmazást. Nem tudom, igaz-e, én nem hallottam.
coni
"a Paksi Atomerőműnek van-e alternatívája Magyarország energiaszükségletének ellátásában. ...a szakemberek szerint jelenleg nincs ilyen alternatíva Magyarországon"

Ez az állítás nem igaz. Nagyon sok, nemzetközileg elismert magyar és külföldi szakember szerint hosszú távon tervezve vannak gazdaságosabb, komplex megoldások, ráadásul kevésbé lenne kiszolgáltatott az ország az oroszoknak (alapanyag, magas kamatozású hitel, verseny nélküli magas beruházási ár stb..) mert több féle erőforrásból fedeznénk az ország szükségletét (gáz, alternatív energia, ráadásul 50 év alatt újabb, korszerűbb megoldások várhatóak, amelyek még kísérleti stádiumban vannak.

Az aggodalom oka leginkább az, hogy pályáztatás nélkül, az értékénél jóval drágábban fog megvalósulni egy olyan projekt amire az országnak nincs pénze és nem fogja tudni finanszírozni a már így is finanszírozhatatlan államadósságot, mert minden tartalékunk eltűnt.
bakegya
@bretagne: se tender kiírás,se versenytárgyalás.Egy ekkora horderejű beruházásnál-teljesen ellenőrizhetetlenné és átláthatatlanná teszi a pénzkiáramlást. Duplájára bővíteni az amúgy is csak halálra biztosított műfaxnak!
A még érdekesebb az időzítés.Mi a p.most azonnal és ennek a szájából is s...csinálónak ezt is a nyakunkba varrni?-mindent ennek kell a nyakunkba varrni!
bretagne
@bakegya: Meg kell őrülni, ettől az önjáró embertől. (Nem akarom másképp minősíteni).
Nagyon kártékony, kiváncsi vagyok, mi lesz ebből és a nemzetközi visszhangra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.