Hétvégén Rétvári Bence KDNP-s államtitkár talált egy Marx-szobrot a Corvinus Egyetem aulájában. Hétfőn a törpepárt ifjúsági tagozata is megtalálta és demonstráltak egyet.

Pálfalvi Milán, az IKSZ alelnöke az intézmény előtt elmondta: fiatal kereszténydemokrataként ők is elfogadhatatlannak tartják, hogy ma Magyarországon szobra lehet Marxnak, annak az ideológusnak aki nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket vallott. Felszólítják ezért az intézmény vezetését, hogy távolítsa el a szobrot az egyetem aulájából.

Rétvári Bence és az IKSZ Horthy-szobrokkal kapcsolatos felszólalásaira még várunk, amint megérkeznek, közöljük.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A választások előtt kinevezték Bencét szobor felelősnek, járja az országot és ha valami gyanúsat lát jelent és akkor jöhetnek a kisdobosok tüntetni. Ha eltüntetik az erkölcsromboló szobrot, hoznak egy birodalmi sast a raktárból a helyére. Ha éppen nincs raktáron akkor egy turul szobrot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Ennek az "ifjúsági tagozatnak" vannak a legfrissebb emlékei a szoborról, hiszen oda jártak, némelyikük mai is oda jár - tanulni, vagy melegedni.

Egy Rétvári Bence kellett hozzá, hogy rádöbbenjenek erre a hatalmas tiltakozni valóra? Karakán, önálló emberek, az biztos, önálló gondolatokkal és elvekkel :D
coni
A választások előtt kinevezték Bencét szobor felelősnek, járja az országot és ha valami gyanúsat lát jelent és akkor jöhetnek a kisdobosok tüntetni. Ha eltüntetik az erkölcsromboló szobrot, hoznak egy birodalmi sast a raktárból a helyére. Ha éppen nincs raktáron akkor egy turul szobrot.
bencemacska
Kérek valakitől egy mű címet, amelyik Marx antiszemita, vagy rassziasta nézeteit bizonyítja.
zozzo72
Marx and Satan.
Megjelent magyarul is...
verőce21
Furcsa, ha éppen ezért bírálják Marx-ot! (lenne kézenfekvőbb bűne is.) Mert híres emberektől ilyenfajta nyílt nézetek már elhangzottak, még korábbról is. :)

pl. LUTHER MÁRTON: (Asztali beszéde) "A zsidók olyan megátalkodottak, hogy semmire sem figyelnek. Esküdözéseik senkit sem győznek meg. Ők egy ártalmas faj, mindenkit kiuzsoráznak és kirabolnak. Ha egy herceg vagy elöljáróság ezer forintot kap tőlük, 20 ezret csikarnak ki a fizetéskötelestől. Óvakodnunk kell tőlük."

LISZT FERENC: "A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul." (Die Israeliten)

MÁRIA TERÉZIA: "A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással, írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."

De van még sokkal több is…
gibgab
@leszúrt rittberger: Leginkább melegedni...:(
csagyi
Siralmas próbálkozások amik arra irányulnak,hogy egyébként értelmes embereket megfosszanak a gondolkozástól.Majd ők megmondják mi a tuti.Jó helyen van az a szobor.
A valóságot pedig nem lehet átfesteni.Bőven van helye a tudományok alkotóinak sorában.
Rétvári inkább agódjon Tormay,Horthy és a hasonló gondolkozású emberek szobrai végett.
bencemacska
@zozzo72: Én Marx által írt szövegre gondoltam , mint bizonyítékra! Hogy más mit gondol róla, az számomra indifferens.
Mangu
Érdekes ez azok szájából, kik kezdenek visszatérni a Marxista elvű közgazdaságtanhoz. Természetesen csak a személyről tudnak valamit felületesen, de munkásságáról semmit.
Vizual
Majd beteszik helyette a "Birodalmi sast" A zsidókat évezredek óta üldözik, irtják. Ők meg évezredek óta gazdasággal és pénzzel foglalkoznak. De ha elgondolkodtok, ma is az a helyzet, amit a devizahitelesek esete is mutat. Mert nem gondolták, hogy a hitelt vissza is kell fizetni ? Ez olyan lehet mint a szex. Egy kis élvezetért évtizedekig szívsz, mert a következményt fel is kell nevelni.
Megjegyzem, nincs hitelem, még deviza sem. Gyerekem, van. :)
bencemacska
Ma a Megbeszéljük c. műsorban interjúvolták az ifjú KDNP vezetőjét, esküszöm a manusz nem is tudja ki volt Marx.
szjupermen
@verőce21: Jó volt Mária Teréziának, hiszen nem ismerte a Fideszt és birkáit. Ezért nyilatkozhatta az általad is idézettet: " Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül,"
Mi már sajnos ismerünk: Fideszes, KDNP-s és Jobbikos.
Az első kettő pofátlanul lop és aljas módon sárba tipor mindenkit, aki a harácsolásban kicsit is gátolná, a harmadik pedig kirekesztő, erőszakos bagázs.
verőce21
@szjupermen: (01:16) Örülök, hogy így látod, keress új arcokat! Volt pl. négy éve olyan legfiatalabb és legismeretlenebb szervezet, aki messze a legnagyobb parlamenten kívüli erő lett.
magyarbakancs
tiltakozik a semmi reklám keresztény párt.
jancsik68
Számomra a keresztény azt jelenti,hogy TÖMEGGYILKOS banda,amit a történelem során már sokszor bebizonyitott.Vezérük,Jézus volt,akit papok küldtek a bitófára,aki álitólag meghalt s majd feltámadt.Ergo. ,ő is egy nagy szélhámos volt,s igy utódai sem különbek.
lenhardtibolya
@csagyi: Mi a baj Tormayval? Horthyt sem érdemes vitatni, mert a Trianon után megcsonkított országot egyenesbe hozta...
zozzo72
Konkrétan ilyen müve nem ismert...:-)
zozzo72
@bencemacska: Neked ment a válasz...bocs a késésért...
zozzo72
@jancsik68: Ha a keresztény TÖMEGGYILKOS bandát jelentene,akkor már nem létezne emberiség...:-)
csagyi
@lenhardtibolya:Tormay: Mitől lett ennyire híres?
Hothy:"A megcsonkított országot egyenesbe hozta".Valóban:egyenesen a csődbe!Érdemei:Szövetség a legpiszkosabb háborúban Hitler oldalán.Több százezer halott,eltékozolt javak,szétbombázott ország,megszállás,jóvátétel,
feudalizmus felélesztése és a többi!
lenhardtibolya
@csagyi: Tormay mitől lett híres? Leírta, kimondta az igazat, ajánlom olvasásra pl. a Bújdosó Könyvét, amelyből bizony sok minden világossá válik... Horthy szerepét mostanában átpolitizálják, mindegyik oldal a maga igazát bizonygatja általa, pedig ő nem volt sem jobb- sem baloldali, egyszerűen jól vezette az országot, amíg lehetett. A háború kirobbanásáról nem tehet. Érdemes utána nézni, hogy melyik érdekcsoport robbantotta ki a háborút és milyen mocskos eszközökkel!
csagyi
@lenhardtibolya: Nem szeretnék további értelmetlen vitákba bonyolódni veled kedves Ibolya.Ezért mindenek előtt azt szeretném tisztázni,nem tartozok az általad meglengetett népcsoporthoz.A válaszod teljesen világos:fel kell menteni minden gazembert,mert van egy olyan elmélet amit Te is mantrázol.Így aztán fel is függeszthetjük a történelmi vizsgálódást.Csak értelmes ember képes rájönni arra,hogy megvezették..Ezért aztán más művekbe is mélyedjél el.Nagyon kérlek,hogy a velem való kóstolgatást végleg felejtsed él,mert nem vagyok rá vevő!!
lenhardtibolya
@csagyi: Már csupán egyetlen kérdés maradt? miért kaptam a kritikát, miszerint "mantráznék"... Kóstolgatni - bevallom - csak a csábító falatokat szoktam, így ezúttal nem élnék a lehetőséggel. Az pedig, hogy ki, mire vevő, teljesen magánügy...
jancsik68
@zozzo72: Ha a keresztényeken és a papjaikon mulna már nem is lenne emberiség,mert kiirtanák,mint az indiánokat.Ezek gazemberfek minden aljasságraképesek a pénzért és a hatlomért!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.