A Civil Összefogás Fórum (CÖF) az EU-hoz fordult a devizahitelek ügyében, miután az ombudsman a szervezet kérése ellenére sem kért alkotmányossági felülvizsgálatot az Alkotmánybíróságtól (Ab) – közölte a CÖF közleményben kedden az MTI-vel.

A CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetősége úgy döntött, hogy "a károsultak által a CÖF-höz eljuttatott legfontosabb, a bankok rosszhiszeműségét bizonyító okiratokat megküldi az Európai Unió igazságügyi biztosának, Viviane Reding Asszonynak, aki harcos jogvédőként már korábban többször bizonyított, és most lehetőség kínálkozik számára, hogy síkra szálljon a magyarországi devizahitel-károsultak védelmében is" – olvasható a civil szervezet közleményében.

A CÖF emlékeztetett arra, hogy kérte az ombudsmantól, forduljon az Ab-hoz és kezdeményezze a Kúria vitatott jogegységi határozatának alkotmányossági felülvizsgálatát.

"Ez azért is fontos lett volna, mert a CÖF egyetért azzal a Miniszterelnök által megfogalmazott nézettel, hogy a Kúria nem a devizahitel károsultak, hanem a bankok oldalára állt" – olvasható a közleményben.

"Sajnálatos módon Székely László alapjogi biztos a kérés teljesítésétől elzárkózott", ezért döntött úgy a civil szervezet, hogy az EU-hoz fordul.

A kormány november végén kért alkotmányértelmezést a devizahitelek ügyében az Ab-től, amely hétfőn megkezdte a határozattervezet tárgyalását.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
"A CÖF az EU-hoz fordul a devizahitelek ügyében"

Az eddigi országok közül, akiknek kormánya leállította a bankok uzsorázását, melyik kért segítséget az EU-tól?

Nevetséges és felháborító! Áprilisban ismét több száz-ezer ember kerül az utcára!
Brother Louie
@DR Eric CARTMEN: 20 évet dolgozott szerény országunkban, azt is kétlábon járó szarként?

Nem semmi.
coni
Majd az EU megállapítja, hogy az követett el büntényt a devizahitelesekkel szemben aki 265-ről 306-ig gyengítette a Forintot. Azóta dőlt be a hitelesek nagy része.
verőce21
A devizahitelek, az tavaszi nyuszi ügye lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.