Sajátos büntetési módszert talált ki egy pécsi napközis tanár: rovásírást kellett gyakorolnia legalább két másodikos gyereknek – írja a Hir24.

Éppen a fiam táskáját pakoltam ki, amikor a kezembe került a fénymásolt lap. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ez mi, annyit tudott mondani, hogy ezt kapták büntetésül az egyik osztálytársával a napköziben, mert rángatták egymást – mondta a lapnak az egyik édesanya.

A papíron fénymásolt feladat volt: az „a" írásjel alapját képező aratókés szót kellett többször leírni, rovásírással.

Az egyébként igen jó nevű pécsi általános iskola igazgatója elhatárolódott a történtektől. Mint mondta: nem tudott a dologról, ki fogja vizsgálni az ügyet, és számon kéri a kollégát. Ez az eljárás ugyanis távol áll az intézménytől, amely eddig sem engedett politikát a falai közé, és ezután sem fog – írja a Hir24.

A Pecsistop.hu közben arról ír, hogy a gyerekek szülei azonban elsősorban azért borultak ki, mert a rovásírás, ha tetszik, ha nem, politikailag ma már semmiképpen sem tekinthető semlegesnek. Az egyik kisfiú szülei éppen ezért nem jutottak levegőhöz sem, amikor az eset kiderült: meggyőződésük, hogy egy nyolcéves kisfiúnak semmi köze a politikához, kiváltképp az iskolában. Ha már egyszer otthon gondosan vigyáznak arra, hogy gyermeküket elkerülje a politika, ezt várnák az iskolától is.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Darthon1
Vagy csak sima provokáció és lejáratási kísérlet a nemzeti oldal irányába. A rovás mióta politika, én úgy tudtam, hogy történelmi hagyományaink része. Igaz, hogy ezt egyesek tűzzel vassal irtanák. Tisztelt tanár úr, legközelebb jiddis nyelvű idézeteket tessék íratni a nebulókkal, azzal nem lehet probléma!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@Január: mondhatni faj magyar de az nagyon!!!
mariaberta
Tanár bácsi kicsit hibbant. A gyerekek még a normális magyar helyesírással is hadilábon állnak. Inkább azt tanítanák meg, mert a való életben nem a rovásírást használjuk. Ha ezt egy tanár nem tudja felfogni, akkor menjen vissza az iskolapadba, minden leckét kapjon rovásírással, minden dolgozatát írja meg ezekkel a kacafántos betűkkel, garantálom. nem lesz tanár, csak egy új divatos analfabéta.
Azt hiszem az ilyen ember nem való pedagógusnak, de ha nincs számára más megoldás, kérjen tanácsot Hoffmann Rózsikától.
nezelodo
"Tekla
@nezelodo: Ja te nem idevalósi , vagy? Hát akkor neked elkéne kell elmagyarázni , őseink kultúráját, de ez hosszú egy idegenek!"

Ne, én nem idevalósi vagyok, csak azt nem tudom, a dédapám mit keresett Világosnál, Pöltenberg mellett.
Megnyugtatlak, ismerem a történelmünket, de ettől még nem akarok jurtában lakni, a gyerekeimtől sem tagadtam meg a védőoltást. Azt meg magam szeretném eldönteni hogy mit akarok ma használni a múlt eszközeiből, és nem begőzölt politikusok és tanárok utasítása szerint élek.
Mindezek ellenére remélem, hogy nem azon fajvédők leszármazottja vagy akiket oly buzgalommal mosdatnak mostanában a politikusaink.
Remélem azt is,hogy nem a múlt visszahozásának eszköze Nálad ez a görcsös rovásírás imádat, és érdekelt sem vagy a rovásírásos helységnévtáblák jövedelmező gyártásában?
Gondolom, a rovásírás-helyesírásban azért jobb vagy, mint a magyar nyelvű hozzászólásodban.Üdvözlettel:
jellobiafra
@alte trottel: Egyébként miről beszélsz?Mert az látszik, hogy nem az én véleményemet kommentálod, hanem saját zavaros tézisedet próbálgatod elsütni, ami már a megszólításból is tökéletesen átjön.Sebaj, próbálkozz, hátha összejön valami értelmes gondolat. Drukkolok neked!
alte trottel
Sokat ittál, ráadásul rézelejét vagy be vagy lőve?
Mert erre:
"...az én térfelem a józan,modern jobbközép (Pokorny,Varga Mihály,Martonyi stb..."
a legkonkrétabban válaszolta. És mi a bajod a megszólítással? A "Jézus ereje" zavar? Netán moszlim, krisnás, zsidó avagy párszi lennél? Vagy az "ember" megszólítást tartod sértőnek? Akkor bocs, de reptiliánokra nem vagyok felkészülve.
szepwilly
Orsos-Rodrigo
a neved utan itelve Te egy xkibaxott nagy magyar vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.