Sajátos büntetési módszert talált ki egy pécsi napközis tanár: rovásírást kellett gyakorolnia legalább két másodikos gyereknek – írja a Hir24.

Éppen a fiam táskáját pakoltam ki, amikor a kezembe került a fénymásolt lap. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ez mi, annyit tudott mondani, hogy ezt kapták büntetésül az egyik osztálytársával a napköziben, mert rángatták egymást – mondta a lapnak az egyik édesanya.

A papíron fénymásolt feladat volt: az „a" írásjel alapját képező aratókés szót kellett többször leírni, rovásírással.

Az egyébként igen jó nevű pécsi általános iskola igazgatója elhatárolódott a történtektől. Mint mondta: nem tudott a dologról, ki fogja vizsgálni az ügyet, és számon kéri a kollégát. Ez az eljárás ugyanis távol áll az intézménytől, amely eddig sem engedett politikát a falai közé, és ezután sem fog – írja a Hir24.

A Pecsistop.hu közben arról ír, hogy a gyerekek szülei azonban elsősorban azért borultak ki, mert a rovásírás, ha tetszik, ha nem, politikailag ma már semmiképpen sem tekinthető semlegesnek. Az egyik kisfiú szülei éppen ezért nem jutottak levegőhöz sem, amikor az eset kiderült: meggyőződésük, hogy egy nyolcéves kisfiúnak semmi köze a politikához, kiváltképp az iskolában. Ha már egyszer otthon gondosan vigyáznak arra, hogy gyermeküket elkerülje a politika, ezt várnák az iskolától is.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Darthon1
Vagy csak sima provokáció és lejáratási kísérlet a nemzeti oldal irányába. A rovás mióta politika, én úgy tudtam, hogy történelmi hagyományaink része. Igaz, hogy ezt egyesek tűzzel vassal irtanák. Tisztelt tanár úr, legközelebb jiddis nyelvű idézeteket tessék íratni a nebulókkal, azzal nem lehet probléma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Ez a jobboldali konzervatív meg- rovás :-(
Darthon1
Vagy csak sima provokáció és lejáratási kísérlet a nemzeti oldal irányába. A rovás mióta politika, én úgy tudtam, hogy történelmi hagyományaink része. Igaz, hogy ezt egyesek tűzzel vassal irtanák. Tisztelt tanár úr, legközelebb jiddis nyelvű idézeteket tessék íratni a nebulókkal, azzal nem lehet probléma!
nezelodo
Hát kedves kollégák, ha büntetésből kell gyakorolni, nem viszi előre a nemzethy ügyet! Úgyis láthatják a pénzben bővelkedő települések elején végén közepén a rovásírásnak álcázott védelmi pénz nyomát.
QQríkú
Az ilyen tanarat eltávolítani a gyerekeke mellől, míg egy szélső balos ki nem végzi!
Igaz, akkor meglenne az egyenlőség :(
Nakimaga
Nekem annak idején,(többször is) , 100 x le kellett írni : " A szünetekben a folyosón nem lököm fel a társaimat ! "(azért ,lássuk be,ékírással rövidebb lett volna)
darwin
A tanárok kezében nincs semmilyen eszköz a fegyelmezésre.Egy nagy pofonnak jobban örültek volna a szülők?Nincs bajom semmiféle nyelven való írásbeli büntetésnek.
Nekem a táblára kellett írnom,hogy " A folyosó nem artikulátlanul üvöltő dzsungelállatok gyűjtőhelye. " A tábla magas volt,ma is emlékszem,hogy mennyire elfáradtam.Addig kellett írnom,amíg fért.Legközelebb megfontoltam,hogy a biológiatanár jelenlétében milyen hangerővel szólalok meg.
Január
Az biztos, hogy semmi köze a politikához egy 8 éves gyereknek, de az általános műveltségéhez nem árt, ha ismeri. Igaz majd, ha nagyobb lesz esetleg fogja érdekelni a kötötte lévő sok-sok dolog.
Sőt a kedves szülőknek sem ártana megtudniuk mi is az a rovás írás!
Aztán pedig már nagyon sok település neve is a határán rovásírással ki van írva, ha megkérdi a gyerek "Apa itt mi van írva? Mit válaszol?
nezelodo
Január

Lehet, hogy kötelező lesz a húst, ha lesz, nyereg alatt puhítani is? És kötelező egy középiskolában azt tanítani, hogy akinek í-re végződik a neve az nem magyar? Nincs egy kicsit összekuszálva itt néhány dolog?
öcsi55
@Darthon1: Neked meg rovás írással alája meg jidisül,kellene a homlokodra írni,hogy hülye vagyok,de csak azért hogy a hasonló gondolkodásúaknak el keljen magyaráznod,hogy mi van oda írva!
soljanka
@Január: "Aztán pedig már nagyon sok település neve is a határán rovásírással ki van írva, ha megkérdi a gyerek "Apa itt mi van írva? Mit válaszol?"

Egyszerűen elolvassa a másik táblát :)
Szerintem meg inkább a nyelvtanulásra fordítsa az idejét, annak több hasznát veszi, mintha régi korok letűnt írásával bíbelődik.
Attól még lehet magyar. Sőt! Idegen nyelven is képes a magyar kultúrát terjeszteni - talán több hozadéka van,mint "melldöngetős nagymagyarnak" lenni rovás írással...
Dr. Felipe
Aki akar rovásírjon de azt szabad akaratából tegye. Az a tanár aki egy 8 éves gyereket akarata ellenére rovásírásra kényszerít, annak a fejében legalább akkora a káosz mint a KLIKnél.
Január
@soljanka: "Egyszerűen elolvassa a másik táblát :) " - és az apuka biztos benne, hogy a helységnév van kiírva?
A rovásírás fellelhető nagyon sok helyen a világon, pl. a boszniai piramisokban is azt találtak, - a tudósok sem tudnak vele mit kezdeni inkább elhallgatják,...
dömdödöm
persze ! rovásírást kell velük gyakoroltatni nem angolt meg németet a 21. század 2. évtizedében . :-((( És vannak akik megmagyarázzák a hülyeséget :-((((( Ezt a rohadt sötét egy országot az agyamat hajítom mingyán el valahová jó messzire :-(((((((((((((((
csikknorisz
A kukoricára térdepeltetés legalább polkorrekt. :)
Január
Akinek nincs múltja - gyökerei - , nincs jövője sem.
A lényeg a gyökértelenségben van, a gyökértelenség segít egyeseket ahhoz, hogy másokat kizsákmányoljanak, rabszolgasorba taszítsanak.
Az agyat pedig pallérozni kell, eldobni...
szablyafűrész
...és tessék tudomásul venni, hogy a "+" jelet a nyilaskereszt fogja helyettesíteni, a dupla mássalhangzós "SZ"-t pedig az "SS" a jobb kar lendítése pedig a Római Köztársaságból ismert bal kar lendítésének a reciproka, de ez már matek...
Másik
Ahhoz mit szólt volna anyuka, ha büntetésből a szabvány zsinórírással kellett volna írnia a gyereknek? Csak úgy kérdem ...
Azért remélem egyikük lelkében sem keletkezett maradandó sérülés.
Apropó: a gyerkőcöt megfeddte? Mert ugye az előidéző ok a helytelen magatartása volt.

Ezzel együtt én sem tartom szerencsésnek a büntetési módot.

OFF.

Móricka folyton tegezi a tanárnénit, mire az büntetésként kiadja, hogy 100-szor le kell írnia "Nem tegezem a tanáraimat."
Másnap Móricka be is mutatja a füzetét, 200-szor le van írva.
A tanárnő megkérdi:
- Miért írtad le 200-szor?
- Azé', hogy örűjjé b@zmeg!
jellobiafra
@Darthon1: Vazze, te aztán tényleg sík hülye vagy, néha már én sem értem magam, mit keresek a politikai jobb középen, ha ilyen baromarcúak tartózkodnak az én térfelemen!
jellobiafra
@Darthon1: És még annyi, hogy láthatóan (olvashatóan) fogalmad nincs a modern jobboldali, polgári demokrácia felfogásról ajánlom, hogy a rovásírás mikéntjét kezd gyakorolni a saját családod körében! (elsősorban anyádra gondoltam)
Halszem
A tanárnak kéne 10-szer lemásolni az "alaptörvénynek" nevezett izét rovásírással!
soljanka
@Január: "A rovásírás fellelhető nagyon sok helyen a világon, pl. a boszniai piramisokban is azt találtak, "

Pl. nem hiszem, hogy a magyar szülők arról álmodoznak, hogy a gyerekeik a boszniai piramisokba vágyódnának / nem fognak/.
A mai gyerekeket qrvára nem érdekli, hogy a boszniai piramisokban milyen jeleket használtak.
Ettől sokkal izgalmasabb számukra, hogy a Meckyben milyen ajándékot adnak a Happy M. menüben.

Ritkán szoktam ilyet írni - sőt még soha nem tettem- de: Te ritka hülye barom vagy.
barew7
Olvasva a szánalmasan idióta fröcsögéseket, nem is tudom, hogy szlovák, netán román vagy egyéb MAGYARGYŰLÖLŐ hangvételű oldalra tévedtem. Akinek a székely-magyar rovásírás ördögtől való, az sopánkodjon a kisgyerekek "szörnyű" büntetésén, de NE MAGYAR NYELVEN! www.youtube.com/watch?v=_bBoi3zZpxg
bencemacska
Ez a két gyerek legalább egy életre megutálja ezt a hülyeséget.
Talán a kutatóknak, (pl nyelvészek, történészek) kellene vele foglalkozni, a gyerekeket meg hasznos dolgokra tanítani!!!
kkalman
A rovásírást napjainkra sajnos kisajátította magának a politika. Mint politikai eszköznek semmi helye az iskolában. Úgy meg végképp nincs helye, hogy egyúttal büntetés eszköze is legyen. A gyerek így biztos, hogy nem fogja megtanulni, tisztelni, és legfőképp továbbadni, mint a kultúránk részét.
F_Viktor
@kkalman: Hasonlóan gondolom.
Több mindennel együtt a szélsőjobb kisajátította magának a rovásírást, s aki elhatárolódik ettől a politikai társulattól, az kénytelen a rovásírást is fenntartásokkal kezelni.
De ugyanez a helyzet az íjászattal is. Kedvenc időtöltésem az íjászat, a sportpályán rengetegen le-Jobbikoztak már.

Másik dolog ami eszembe jut a rovásírásról, az a hazugságok. Pl. a boszniai "piramis" esetében. Láttam közepes méretű köveken pár jelet, nagyon bele kell magyarázni, hogy tudatos rovásírás jeleket fedezzek fel.
Tekla
@nezelodo: Meglátszik az elmúlt 50 év agyatlansága! A rovásírás , szinte a teljes metafizikai tudás alapja , azt nem értem ezeket a dolgokat miért nem tanítják . Fenőt egy nemzedék , aki a fél világra vak! Mert ami nem látszik az nincs nekik!
Darthon1
@öcsi55: javaslom az értő olvasás megtanulását, akkor nem írnál nekem ilyen hülyeséget! A jiddis egyébként helyesen kettő d. Ha ez nem megy írj nyugodtan hébert, abban a szóban kevésbé keveredsz el!

@jellobiafra: rühes köcsög, veled nem vagyok egy térfélen. Az ilyen turbómagyar senkiházi köcsögöket igen rühellem. Nem tudtok mást, mint egymást lehúzni, nagy ájtatos hanták kíséretében. Anyádnak majd említem, hogy taníttasson egy kicsit, ha legközelebb nála járok! És erre egy kis pénzt is hagyok nála, a szokásos tarifán felül!
Január
@soljanka: "Te ritka hülye barom vagy." + félművelt. :)))
nezelodo
Tekla
Örülök, hogy neked ez az egyetlen gondod. Attól még nem baj ugye ha én és még sokan mások, egyéb bajunk mellett nem gajdolunk érte? Amúgy én sem megyek el a szülőföldemről, hogy más vidéken ráerőltessem az ottaniakra magam és apáink szokását.
mindenes46
@Január: Holnap után Február,úgy hogy lejártál a hülyeségeiddel !!!
Tekla
@nezelodo: Ja te nem idevalósi , vagy? Hát akkor neked elkéne kell elmagyarázni , őseink kultúráját, de ez hosszú egy idegenek!
Január
@mindenes46: Nagyon tévedsz, én már akkor itt voltam amikor Te még nem is voltál, és itt leszek akkor is amikor te már régen nem vagy itt.
Január
@mindenes46: ... és nagyon beletrafálhattam valakik "érzékenységébe", ha ilyen "vihart" kavartam. Pedig csak magyar vagyok, aki túl lát az orrán is.
szepwilly
en nagy ivben xarok a rovas irasra,eddig is megvoltam nelküle ezutan is megleszek!aki meg oda van erte az gyakorolja es erezze,hogy milyen igazi nagy MAGYAR-MAGYAR!
en attol,hogy nem ismerem meg nem is erdekel gondolom,hogy lehetek meg jo magyar!?
alte trottel
@csikknorisz: Csak ne génmódosított legyen az a kukorica!
Orsós Rodrigó
@szepwilly: "en attol,hogy nem ismerem meg nem is erdekel gondolom,hogy lehetek meg jo magyar!? "
Nem. Ahogyan jó zsidó sem lehet az, aki csak héberül tud, de jiddisül nem!
alte trottel
@Orsós Rodrigó: Huhh! Ez kemény volt! Ezt még a lubavicsi haszidok se állítják! Pedig azok aztán...
jellobiafra
@Darthon1: Szia! Nehéz erre józanul reagálni! Szíved joga a rovásírás, gyakorold sűrűn mamáddal egyetemben, csak hagyd ki ebből a gondolkodó embereket!
jellobiafra
@Darthon1: Egyébként, ki vagy mi az általad említett turbomagyar??
jellobiafra
@Darthon1: És egy ucsó számodra: az én térfelem a józan,modern jobbközép (Pokorny,Varga Mihály,Martonyi stb.)
Te nyilván nem ide tartozol, és emiatt hálával adózok a Mindenhatónak!
alte trottel
@jellobiafra: Jézus ereje! _JÓZAN_? _MODERN_? Ember! Ha valaki egyik pillanatról a másikra hisztérikus sebességgel felfedezi magában a világéletébenmélyenésőszinténvallásost és attól kezdve méteres feszületet hord a nyakában, a lakása minden falán lóg hetvenhét háziáldás, nem négykézlábazik naponta haza az "Akácos utat" gajdolva, nem lapátolja a fülébe a csülköspacalt és képes fölkattintani a villanyt, akkor már...?
aremy
@Január: mondhatni faj magyar de az nagyon!!!
mariaberta
Tanár bácsi kicsit hibbant. A gyerekek még a normális magyar helyesírással is hadilábon állnak. Inkább azt tanítanák meg, mert a való életben nem a rovásírást használjuk. Ha ezt egy tanár nem tudja felfogni, akkor menjen vissza az iskolapadba, minden leckét kapjon rovásírással, minden dolgozatát írja meg ezekkel a kacafántos betűkkel, garantálom. nem lesz tanár, csak egy új divatos analfabéta.
Azt hiszem az ilyen ember nem való pedagógusnak, de ha nincs számára más megoldás, kérjen tanácsot Hoffmann Rózsikától.
nezelodo
"Tekla
@nezelodo: Ja te nem idevalósi , vagy? Hát akkor neked elkéne kell elmagyarázni , őseink kultúráját, de ez hosszú egy idegenek!"

Ne, én nem idevalósi vagyok, csak azt nem tudom, a dédapám mit keresett Világosnál, Pöltenberg mellett.
Megnyugtatlak, ismerem a történelmünket, de ettől még nem akarok jurtában lakni, a gyerekeimtől sem tagadtam meg a védőoltást. Azt meg magam szeretném eldönteni hogy mit akarok ma használni a múlt eszközeiből, és nem begőzölt politikusok és tanárok utasítása szerint élek.
Mindezek ellenére remélem, hogy nem azon fajvédők leszármazottja vagy akiket oly buzgalommal mosdatnak mostanában a politikusaink.
Remélem azt is,hogy nem a múlt visszahozásának eszköze Nálad ez a görcsös rovásírás imádat, és érdekelt sem vagy a rovásírásos helységnévtáblák jövedelmező gyártásában?
Gondolom, a rovásírás-helyesírásban azért jobb vagy, mint a magyar nyelvű hozzászólásodban.Üdvözlettel:
jellobiafra
@alte trottel: Egyébként miről beszélsz?Mert az látszik, hogy nem az én véleményemet kommentálod, hanem saját zavaros tézisedet próbálgatod elsütni, ami már a megszólításból is tökéletesen átjön.Sebaj, próbálkozz, hátha összejön valami értelmes gondolat. Drukkolok neked!
alte trottel
Sokat ittál, ráadásul rézelejét vagy be vagy lőve?
Mert erre:
"...az én térfelem a józan,modern jobbközép (Pokorny,Varga Mihály,Martonyi stb..."
a legkonkrétabban válaszolta. És mi a bajod a megszólítással? A "Jézus ereje" zavar? Netán moszlim, krisnás, zsidó avagy párszi lennél? Vagy az "ember" megszólítást tartod sértőnek? Akkor bocs, de reptiliánokra nem vagyok felkészülve.
szepwilly
Orsos-Rodrigo
a neved utan itelve Te egy xkibaxott nagy magyar vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.