A kormány célja, hogy a magyar emberek ne fizessenek több rezsit, mint az uniós átlag – mondta Hoppál Péter országgyűlési képviselő kedden Pápán.

A fideszes politikus a rezsicsökkentésről rendezett fórumon azt mondta: a magyar kormány 2010-ben felismerte, hogy fizetésükhöz képest a magyar emberek fizetik a legmagasabb rezsit az Európai Unióban, ami tűrhetetlen. Ezzel szemben a szocialista kormányok teljes érzéketlenségről tettek tanúbizonyságot, és akkor is emelték a rezsit, amikor a világpiaci árak csökkentek; nyolc év alatt tizenötször – tette hozzá.

Hoppál Péter figyelmeztetett: ha a baloldali tömörülés visszakerül az országot kormányzó pozícióba, egy tollvonással adják vissza a külföldi szolgáltatók extraprofitját. Az ő idejük alatt 1040 milliárd forint profitot vittek ki az országból ezek a szolgáltatók – szögezte le.

A rezsicsökkentéssel a kormány célja az, hogy a magyar emberek ne fizessenek többet, mint az uniós átlag – jelentette ki Hoppál Péter.

A rezsicsökkentés újabb három lépcsőjéről azt mondta: a gáz ára áprilistól 6,5, az áramé szeptembertől 5,7, a távhőszolgáltatásé pedig októbertől 3,3 százalékkal lesz kevesebb. Azért ez a mérték, mert elemzők szerint a szolgáltatók ezt még el tudják viselni – magyarázta a Fidesz országgyűlési képviselője.

A rezsicsökkentés eredménye, hogy a 2013. decemberihez képest 2014 decemberében a családok 25 százalékkal kevesebb rezsit fizessenek – fűzte hozzá.

Úgy tűnik, a rezsicsökkentést nem csak a baloldali tömörülés támadja, hanem az unió is – reagált Hoppál Péter arra a hírre, hogy minden olyan uniós tagállammal kétoldalú egyeztetéseket folytat az Európai Bizottság, amelyben központilag szabályozzák a kiskereskedelmi energiaárakat.

A külföldi tulajdonú közműszolgáltató cégek, amelyek a baloldali kormányzás alatt kerültek külföldi tulajdonba, "nyomják a dudát, és mindenképpen azt akarják elérni, hogy elmarasztalják Magyarországot, amiért az emberek érdekeit helyezik előtérbe" – fogalmazott a képviselő.

Kovács Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Veszprém megyei kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy a kormány 2010-ben nagyon rossz helyzetben lévő országot vett át. " A szakadék szélén kapaszkodtunk, az IMF pedig ütögette a kezünket – mondta.

A kormány az elmúlt három és fél évben sorra megoldotta azokat a problémákat, amelyeket a szocialista kormányok felhalmoztak, és ma egy olyan megmérettetés előtt állunk, aminek tétje az, hogy folytatni tudjuk-e a jó teljesítést – jelentette ki Kovács Zoltán.

Felhívta a figyelmet arra, hogy aki ma nyilvánosan jobboldalinak vallja magát, nincs könnyű helyzetben, kritikát kap, ugyanakkor a "másik oldalon" sokan rejtőzködnek, nem vállalják politikai hovatartozásukat és suttogó propagandát folytatnak, amelynek nem érdemes felülni, mert a kormány eredményei vitathatatlanok – tette hozzá.

Úgy vélte, a jobboldalon ismét olyan remek politikusokból álló csapat jött össze a választásokra, amely érdemes arra, hogy újra kormányozza az országot.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@modera: Gazdagok már lettek a 3,5 év alatt, emlékezz Sánthára, a felcsúti gázszerelőre, a CÖF-ös bagázsra, Simicskára, nyergesre, az összes fityeszes politikusra (polgármestertől fölfelé).
O'szt hol vannak azok a munkahelyek amiket emlegetsz??
25 ezer munkahely szűnt meg a közszférában, 80 000 pedig a versenyszférában!
A félmillió külföldön dolgozó közül 300 000 a gazdag fityeszesek elől menekült el!

Iván, gondolkodnod kellene nem a szádat jártatni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr ATEISTA
Bazze, ha nekem jól menő vállalkozásom lenne, meg nagy házam fürdőmedencével, sőt pár gyerekem ikrekkel... akkor nem tölteném a szabadidőmet itt a Propelleren írogatással...
F_Viktor
@modera: Írod:
"Sokba. Viszont azt is tudhatnád, hogy a sok az relatív."

Most viccelsz?
Egy magyar vállalkozó zseni az Orbán rezsim idején nem tudja, hogy alkalmazottai mekkora kiadást jelentenek cégének? :-)))

Tehát újra megkérdezem, mekkora összegbe fájt neked 2013-ban egy 600 000 forintos alkalmazottad?
modera
@Dr ATEISTA: A szabadidőmet nem is itt szoktam tölteni...
modera
@yazo64: Tudom, csak elírtam, van ilyen.
F_Viktor
@modera: Nem kell körmölni, egy számot írjál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.