A kormány célja, hogy a magyar emberek ne fizessenek több rezsit, mint az uniós átlag – mondta Hoppál Péter országgyűlési képviselő kedden Pápán.

A fideszes politikus a rezsicsökkentésről rendezett fórumon azt mondta: a magyar kormány 2010-ben felismerte, hogy fizetésükhöz képest a magyar emberek fizetik a legmagasabb rezsit az Európai Unióban, ami tűrhetetlen. Ezzel szemben a szocialista kormányok teljes érzéketlenségről tettek tanúbizonyságot, és akkor is emelték a rezsit, amikor a világpiaci árak csökkentek; nyolc év alatt tizenötször – tette hozzá.

Hoppál Péter figyelmeztetett: ha a baloldali tömörülés visszakerül az országot kormányzó pozícióba, egy tollvonással adják vissza a külföldi szolgáltatók extraprofitját. Az ő idejük alatt 1040 milliárd forint profitot vittek ki az országból ezek a szolgáltatók – szögezte le.

A rezsicsökkentéssel a kormány célja az, hogy a magyar emberek ne fizessenek többet, mint az uniós átlag – jelentette ki Hoppál Péter.

A rezsicsökkentés újabb három lépcsőjéről azt mondta: a gáz ára áprilistól 6,5, az áramé szeptembertől 5,7, a távhőszolgáltatásé pedig októbertől 3,3 százalékkal lesz kevesebb. Azért ez a mérték, mert elemzők szerint a szolgáltatók ezt még el tudják viselni – magyarázta a Fidesz országgyűlési képviselője.

A rezsicsökkentés eredménye, hogy a 2013. decemberihez képest 2014 decemberében a családok 25 százalékkal kevesebb rezsit fizessenek – fűzte hozzá.

Úgy tűnik, a rezsicsökkentést nem csak a baloldali tömörülés támadja, hanem az unió is – reagált Hoppál Péter arra a hírre, hogy minden olyan uniós tagállammal kétoldalú egyeztetéseket folytat az Európai Bizottság, amelyben központilag szabályozzák a kiskereskedelmi energiaárakat.

A külföldi tulajdonú közműszolgáltató cégek, amelyek a baloldali kormányzás alatt kerültek külföldi tulajdonba, "nyomják a dudát, és mindenképpen azt akarják elérni, hogy elmarasztalják Magyarországot, amiért az emberek érdekeit helyezik előtérbe" – fogalmazott a képviselő.

Kovács Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Veszprém megyei kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy a kormány 2010-ben nagyon rossz helyzetben lévő országot vett át. " A szakadék szélén kapaszkodtunk, az IMF pedig ütögette a kezünket – mondta.

A kormány az elmúlt három és fél évben sorra megoldotta azokat a problémákat, amelyeket a szocialista kormányok felhalmoztak, és ma egy olyan megmérettetés előtt állunk, aminek tétje az, hogy folytatni tudjuk-e a jó teljesítést – jelentette ki Kovács Zoltán.

Felhívta a figyelmet arra, hogy aki ma nyilvánosan jobboldalinak vallja magát, nincs könnyű helyzetben, kritikát kap, ugyanakkor a "másik oldalon" sokan rejtőzködnek, nem vállalják politikai hovatartozásukat és suttogó propagandát folytatnak, amelynek nem érdemes felülni, mert a kormány eredményei vitathatatlanok – tette hozzá.

Úgy vélte, a jobboldalon ismét olyan remek politikusokból álló csapat jött össze a választásokra, amely érdemes arra, hogy újra kormányozza az országot.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@modera: Gazdagok már lettek a 3,5 év alatt, emlékezz Sánthára, a felcsúti gázszerelőre, a CÖF-ös bagázsra, Simicskára, nyergesre, az összes fityeszes politikusra (polgármestertől fölfelé).
O'szt hol vannak azok a munkahelyek amiket emlegetsz??
25 ezer munkahely szűnt meg a közszférában, 80 000 pedig a versenyszférában!
A félmillió külföldön dolgozó közül 300 000 a gazdag fityeszesek elől menekült el!

Iván, gondolkodnod kellene nem a szádat jártatni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
összefogás
Ez a beteg elméjű HOPPÁ és a társai, aljas hazugságokkal etetik a hiszékeny embereket.
A rezsicsökkentést a BALOLDAL ÖSSZEFOGÁS nem szüntetné meg, ha nem a szegényeknek még több támogatást adna.
Ezért kell a BALOLDALI ÖSSZEFOGÁSNAK BIZALMAT SZAVAZNI 2014.április.06.
A BALOLDALI ÖSSZEFOGÁS A SZEGÉNYEK ÉS A KÖZÉP OSZTÁLY ÉRDEKEIT KÉPVISELI!!!
coni
A magyar embereknek ne legyen 3x kevesebb a bére mint az uniós átlag!
(mert nem csak rezsit fizetnek).
A Tündik bündije
Mivel a rizsacsökkentés nem fogja előrébb vinni a gazdaságot, sem megemelni az életszínvonalat, ezért esetleg azon is járathatná a szűkös keretek között mozgó agyát, hogy az átlagbér se legyen kevesebb mint az uniós átlag. A nettó minimálbér jelenleg alig lépi át a havi 200 eurót (egy átlagkereső nyugat-európai állampolgár ennyiért tankol egy hónapban), a többiről pedig ne is beszéljünk.
Ja, és nem fizetünk több rezsit, aki járatos külföldön az tudja, hogy ez kamu. Éppen csak a fizetések tragikomikusan alacsonyak.
lojzika22
A magyar ember keressen anyit mint az europai átlag

lojzika 22
nyanya001
Legyen annyi a bére mint az uniós átlag és akkor nem kell "rezsicsökkentés " !
Hellcat
@nyanya001: Az övüké annyi a többiek meg le vannak szarva...
modera
@összefogás: A gazdagok meg a munkahelyeket teremtik meg, de gondolom, ez eszedbe sem jut a gyűlölködésed mellett.
F_Viktor
@modera: Gazdagok már lettek a 3,5 év alatt, emlékezz Sánthára, a felcsúti gázszerelőre, a CÖF-ös bagázsra, Simicskára, nyergesre, az összes fityeszes politikusra (polgármestertől fölfelé).
O'szt hol vannak azok a munkahelyek amiket emlegetsz??
25 ezer munkahely szűnt meg a közszférában, 80 000 pedig a versenyszférában!
A félmillió külföldön dolgozó közül 300 000 a gazdag fityeszesek elől menekült el!

Iván, gondolkodnod kellene nem a szádat jártatni!
pbalage
a "magyar" ember kapja be a f.szomat. (a fideszes a magyar ember, a többi a világnézetétől függetlenül a normális ember, én azokat szeretem, a "magyarokat" felrúgnám a holdra nézelődni. "TUDOD! NAGY LEVEGŐ!")
ja és sima fehér ember vagyok, tiszta vérű, ha esetleg ebbe akarna valamelyik nacionalista marha belekötni.
Tekla
Helyes , ne fizessenek többet , és ne is keressenek kevesebbet!
Mindenkor vagyunk olyan emberek ,mint bármelyik taknyos sváb , vagy paraszt francia, randa angol . Vagy nem?
coyote3
Hoppali nem okosabb, mint egy ötödikes... Tudhatná, hogy a paksi beruházás után magasan az eu-s átlag fölötti áramár jön :) Vagy lehet, hogy csak hazudik?
nezelodo
Na ezek tudatához nem jut el az uniós jövedelem átlag, csak a zsebükig. A külföldre menekült munkavállalókról pedig lehet, hogy megtudjuk, a szabadságharcuk előretolt hadoszlopai, és belülről kell rombolniuk az összeomlófélben lévő kapitalizmust.
Érdekes Moszkva felé még nem tolt ki ilyen hadoszlopokat a vezér.
Másik
És a magyar emberek is annyit keressenek, mint az uniós átlag!
gabrella
Az unios átlag nem hinné el,hogy havi 22-25 ezreket ad a magyar kormány munkahelyre vágyó,dogozni akaró és rokkant nyugdíjas embereknek!
Azt sem,hogy a gazdagoknak akkora csökkentés jár a medence fűtésre mint a dolgozó,gyereket nevelő embereknek az éppen meg nem fagyáshoz fűtésre!
Hellcat
@modera: Meséld el nekem a fidesz politikából meggazdagodott tagjai hány munkahelyet teremtettek...vagy a haverjaik akiknek kitolták a pénzt...pl a felcsúti polgi...2.3 milliárd / év gyarapodás...mennyi munkahelyet teremtettek?
A Tündik bündije
@modera: Azért ez a kijelentés sem axióma. Inkább csak lehetőségük van rá, de van olyan is, aki pont tesz rá magasról és csak éli a világát.
magyarbakancs
Hoppál: a magyar emberek ne fizessenek több rezsit, mint az uniós átlag.

A Magyar embereknek ne legyen kevesebb jövedelmük mint az Uniós átlag.
világlátó
Remek a cél. Mi se többet, mint az európai átlag. Egyetértek.
A magyar fogyasztók elégedetlensége a jövedelmük 30 % át felemésztő rezsi költségek miatt érthető.
A kormányoknak nem is lehetne más feladatuk, mint hogy a hazai gazdaságot úgy irányítani, hogy a rezsicsökkentés fedezetét is, az adósságállomány törlesztésének fedezetét is, a GDP. javítását is, a folyó fizetési mérleg pozitív serpenyőjének állományát is folyamatosan javítsa.Minden előrelépésnek a bővített újratermelés feltételeinek megteremtése, a piaci partnerekkel való megállapodás, az export növelése, az import visszafogása, a hazai gazdaság szereplőinek mindenoldalu támogatása stb. a feltétele. Nem a bankok háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza, közkedvelt és a szegény magyar ember lelkét megvigasztaló, hangzatos intézkedések és a további újra és újra elosztás trükkjein kell gondolkodnia a kormánynak. Ez már csak egy matematikai játék. Adok a rendőr tiszthelyetteseknek havi tízezret / amit nem sajnálok /, de a fedezetét elveszem egy másik helyről, adok az államhatalmi ágazatnak innen, amit elveszek onnan.
A börtönök önfenntartókká lesznek, / ami lehetetlen elgondolás , de próbálják meg /, de addig is a havi sokezer Ft./büntetésüket töltő óriási kiadás.Úgy tűnik nincs a kormányban egy jó gazda asszony, aki látja a bevételt és látja a kiadást.
Boszi27
@A Tündik bündije: Ez így van. Az árak uniósak, a béreket meg a német barátaink kinevetik és nem hiszik el hogy tényleg annyi, amennyi. Sokan voltunk már No-ban azonkívül van internet, számtalan újság az MNO-n kívül. Nem értem hogy van bátorságuk ekkorát hazudozni. Ezt be sem kell vallani, mint ahogy Gy. F. tette, mert annyira nyilvánvaló.
dömdödöm
Hazugságcsökkentést kell bevezetni április 6 .-án és nem három lépcsőben hanem
100 %-ban egyszerre .Ez a javaslatom
modera
@F_Viktor: Egyrészt nem vagyok Iván, a munkahelyteremtésben pedig van elég gyakorlatom.
Nil
TAlán jobb lenne ha az lenne a cél hogy a magyarok is annyit keressenek mint az uniós átlag - abból már kifizetnénk a rezsit is no meg igényesebben étkezhetnénk
joopapa
@modera: Ivan Ivan, már megint dicsekszel! Nem áll ez jól neked!!!
F_Viktor
@modera: Nem ismered a gondolkodj Ivános viccet? :-)))

Munkahelyteremtésben nagy gyakorlatod van? Akkor biztosan tudod a választ:

Mekkora EU-s erőforráshoz jutsz ha munkahelyteremtő beruházásodat szabad vállalkozási zónában valósítod meg és munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskeresőt alkalmazol?
szjupermen
@modera: Így van. Ahol zömmel be sem jelentik a melóst, valamint minibál béren fizetik.
szjupermen
@coyote3: Neki bíróság által megítélt joga a hazudozás. Ha kérdez, nála már az is hazugság. Egy szar alak.
Dr. Felipe
Épp ma hallottam hogy ezt az idiótát megválasztották bányásznak a Mecseki Szénbányák veterán összejövetelén.
Akkor talán tessék lefáradni az uránbányába "dóóógozni" hoppál vájár elvtárs. Érti? "Dóógozni" és nem hazudozni.
modera
@F_Viktor: Már az is baj, ha az ember munkát ad, jó fizetést, nem igaz? Egy tipikus irigy magyar vagy, semmi több.
modera
@szjupermen: Nálunk ez nem így megy, ez vegyesvállalat, nagyrészt exportra termeléssel, az itthoni piac minimális. Amiről te beszélsz, sajnos létezik, de ennek hagy ne én legyek már az oka.
modera
@joopapa: Nem emlékszem, hogy szóltam volna hozzád.
F_Viktor
@modera: Figyuka, kishaver!
Több más mellett pályázatírással is foglalkozok, napi kapcsolatban vagyok anyagi problémákkal küzdő, valamint jól menő vállalkozókkal is. Nekem nem tudod bemesélni, hogy te is közéjük tartoznál.
Egy bunkó provokátor vagy!
modera
@F_Viktor: Ahol egy amerikai a pénzmágnás, oda nem kell semmiféle pályázat, és tudod, a saját tervezésű gépeim előállításához is onnan volt az anyagi forrás, ilyen az, amikor az ész és a pénz találkozik, bunkókám! Te pedig csak írjad a pályázataidat továbbra is.
Desischado
@modera: Érdekes, most nem oktatod ki a partnert, hogy nem illik alpári stílusban beszélni, hanem viszonzod? Ugye, jól jött az amerikai partner, meg a támogatás, enélkül te sem boldogultál volna! Mégis azzal jössz, hogy csinálják utánad! Ezt nevezik szerencsének! Enélkül te sem lehetnél sikeres! De abbahagyhatnád már az állandó dicsekedést, nagyon fárasztó!
Pisti271
Emlékezünk még a tákolmány vitáira?
Mi volt a kommunikáció? Konkrétumokat, az kevés, hogy szar az egész.
Olyan, hogy rezsiszámla, nincs. Rezsit nem fizet senki.
Villanyszámla pl. van. Össze is lehet hasonlítani.
www.portfolio.hu/img/upload/2013/01/a1130104.png
Azannyát! Három országban olcsóbb, az összes többiben drágább mint nálunk.
F_Viktor
@modera: Igen, elárultad az amerikai gazdasági csoda legfőbb fegyverét, a pénzszórást, ez a siker titka :-)
De elárultad magad, ezzel az unortodox képzelgésekkel te magad vagy Eltolcsy elv társ :-))

Kérdezek egy könnyebbet: Azt tudjuk, hogy te vagy az a vállalkozó aki nem sanyargatja munkavállalóit, sőt nagyon jól megfizeti őket. Mennyibe fájt neked 2013-ban egy 600 000 forintos alkalmazottad?
kukac50
Igaza van ne fizessünk többet,de a fizetéseket juttatásokat nyugdíjakat rokkantságit munkanélküli segélyt közmunkabért emeljék olyan szintre mint az eus átlag!
szjupermen
@modera: Én sem ilyen cégnél dolgozom, hanem egy multinacionálisnál. Annál az agyon szidott fajtánál. Tisztességgel megfizet, a magyar viszonyokhoz képest.És egyáltalán nem érzem a hazai viszonyokhoz képest kizsákmányoltnak magam.
Desischado
@kukac50: Jól mondod! És akkor nem lenne szükség erre a cirkuszra, mert mindenki röhögve ki tudná fizetni a rezsit!
modera
@Desischado: Az amerikai partner leutazott ide Magyarországra, hogy csináljuk meg a gyárat, mert valami olyat oldottam meg neki, ami elvileg lehetetlen volt. Ez nem szerencse, barátom. A mai napig próbál elcsábítani több neves külföldi üzletember is, de persze, csak szerencsém van...
modera
@F_Viktor: Sokba. Viszont azt is tudhatnád, hogy a sok az relatív.
szablyafűrész
@modera: ...és mit mondtak, mikor kapod meg a Szupermen díjat ? Vagy először a Nagy Mesélő díj jön ?
modera
@szablyafűrész: Azt hiszel, amit csak akarsz, abszolút nem érdekel. Megkaptam én már ezért bőven a "díjamat".
Desischado
@modera: Már meghint osztod az észt! egy szóval sem mondtam, hogy csak szerencséd volt, azt mondtam, hogy az is kellett hozzá! Akár milyen ész vagy is, tőke nélkül nincs semmi! Ehhez is kellett a szerencse!
modera
@Desischado: Ez így van, a tőke nagyon fontos, csak olyan ember is kell, akibe érdemes belefektetni. Az ész és a pénz jó esetben megtalálják egymást.
Desischado
@modera: Na, végre valami, amiben egyetértünk! Remélem, olvastad a korábbi üzenetemet, amit írtam az agyról, és a kézről! Jó esetben, de ehhez a jó estben-hez kell ám a szerencse is!
yazo64
@modera: Ha Mr Amerika felkarolt, milyen jogon kaptál vissza nem térítendő EU-s támogatást?
szablyafűrész
@yazo64: nyugi, lassan ébresztik, mint Shumit...
modera
@yazo64: @szaboria1: @szablyafűrész: Elképesztőnek tartom azt a szemléletet, hogy csak annak kellene járni mindenféle támogatásnak (beleértve az alapjövedelmet is), akik iskolázatlanok, a létminimum alatt élnek, nem akarnak dolgozni, szülik a sok gyereket a semmire, stb. Vegyük már észre, hogy hitelt is csak az kaphat, aki tud is valamit cserébe felmutatni, ergo van fedezete arra, hogy majd vissza is tudja fizetni. Na mármost,aki hasznot termel egy országnak, embereknek ad munkát, fizeti a munkanélküliek segélyét, komoly adókat fizet, előbbre viszi az ország gazdasági helyzetét, annak miért is ne járhatna? Nagyon nagy tévedés van itt a fejekben.
yazo64
@modera: Nem hitelről van szó... vissza nem térítendő támogatásról...
szaboria1
@modera: Csak egy kérdésem van hány kisebbségit foglalkoztatsz? Mert ma magyar országon ez is egy nagy probléma amikor még a magasan képzett iskolázottaknak sincs munkahelyük. Nincs a világon olyan ország ahol mindenki jól képzett. Egyet jó volna nem elfelejteni pont ez a réteg kerül leghamarabb lapátra a rendszer váltást követően. Mára meg rájöttek a megélhetésük abból van ha több gyereket szülnek. Miért is ugrott meg most , hogy tavaszra nagyon sok lesz a szülés mert Orbánék megint felelőtlenül ígértek akár 280000.-ft is adtak volna.
Desischado
@modera: Elég röhejesnek tartom, hogy olyan kapjon alapjövedelmet, akinek sok pénze van. És nem kell lenézni azokat, akik aluliskolázottak, mert te biztos nem lennél hajlandó szalag mellé állni, traktort vezetni, takarítani, és még sorolhatnám! Torkig vagyok már ezzel a gőggel, hogy én tanultam, nekem jár a jobb élet, akik meg nem, az érje be a létminimummal! És az is felháborító, hogy te is, mint az összes ilyen, automatikusan egy kalap alá veszel mindenkit! Honnan tudod, hogy én például nem akarok dolgozni?! Igenis, akarok, de nem éhbérért, szemét körülmények között, mindenkinek totálisan kiszolgáltatva! Arról nem beszélve, hogy hol?! Nézzél már egy kicsit magadba! Mi lenne, ha minden fizikai munka megállna? Amúgy meg Szaboriának sok mindenben igaza van! Nekem is vannak magas diplomás ismerőseim, és nem tudnak elhelyezkedni! Akkor én mit szóljak? És képzeld, nem szültem nyakra-főre, épp hogy ezért nem, mert nincs miből felnevelni! Ha a rendszerváltás nem lett volna, biztosan anya lennék! És könyörgöm, kímélj meg a szokásos szövegedtől! Nagyon egyoldalúan látod a dolgokat! Nincs olyan, hogy valami, csak fekete, vagy fehér!
Dr ATEISTA
Bazze, ha nekem jól menő vállalkozásom lenne, meg nagy házam fürdőmedencével, sőt pár gyerekem ikrekkel... akkor nem tölteném a szabadidőmet itt a Propelleren írogatással...
F_Viktor
@modera: Írod:
"Sokba. Viszont azt is tudhatnád, hogy a sok az relatív."

Most viccelsz?
Egy magyar vállalkozó zseni az Orbán rezsim idején nem tudja, hogy alkalmazottai mekkora kiadást jelentenek cégének? :-)))

Tehát újra megkérdezem, mekkora összegbe fájt neked 2013-ban egy 600 000 forintos alkalmazottad?
modera
@Dr ATEISTA: A szabadidőmet nem is itt szoktam tölteni...
modera
@yazo64: Tudom, csak elírtam, van ilyen.
F_Viktor
@modera: Nem kell körmölni, egy számot írjál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.