A francia L'Equipe és az olasz La Stampa szerint megkezdték Michael Schumacher lassú, több napig is eltartó felébresztését.

A BBC-nek tegnap még azt nyilatkozta a sportoló menedzsere, hogy nem készülnek ilyesmire. A francia lap ezzel szemben határozottan állítja, hogy jól reagál a sportoló szervezete a fokozatos ébresztésre, ami akár több napig is tarthat.

ean-Luc Truelle professzor, a Párizshoz közeli surenes-i kórház idegsebészeti osztályának korábbi vezetője szerint a 45 éves pilóta balesete óta eltelt a maximális idő ahhoz, hogy megkezdődjön az ébresztés. A professzor szerint a kétszer műtött agy és a baleset óta kómában eltelt idő biztos, hogy súlyos nyomot hagyott a versenyző szervezetében. Egyes orvosi vélemények szerint Schumacher sosem lesz képes önálló életre, kommunikációs képességeit elveszíthette. Nem lesz képes önálló beszédre, mozgásra.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@kiskutyauto: Egyetértek, ez nekem is jópárszor eszembe jutott. Schumachert mint embert nagyon sajnálom! A versenyzőről csak a hírekből tudok, lévén, nem szeretem a Forma 1-et. De tényleg szörnyű, hogy ezt mérte neki ki a sors. Én legszivesebben betiltatnám ezt a sielést! Natasha Richardson is még mindig élne, ha nincs ez a nyomorult sport! Visszatérve Schumira, én is Nil véleményét osztom. Inkább menjen el méltósággal, mintsem vegetáljon, aminek a vége úgyis halál! De azért még reménykedem, és nagyon drukkolok neki!
Nil
@Desischado: Amikor a nagymamám agyvérzést kapott én azt kértem: HA felépül teljesen akkor köszönöm, ha béna maradna, akkor elengedem békével. Két nap múlva meghalt. Sosem bántam meg. Egy mindig tevékenykedő asszony volt. A másik nagymamámnak amputálták a lábát- kerekesszékbe került majdnem 90 évesen - és azért adta fel mert nem tudott sütni, főzni, tevékenykedni - az ő példája segített hogy mindig a másik helyébe képzeljem magam és úgy kérjek.
csa-csa
@Desischado: Ne is mondd! Natasha Richardson egyik nagy kedvencünk volt. Ritka bájos nő volt! Ami azt illeti az összes életveszélyes sportot be kéne tiltani. Az autóversenyzés sem életbiztosítás! Meg persze a Síugrás, az ejtőernyős sem, a hegymászásról nem is szólva. Szóval ehhez megszállottság kell! Szegény családjaik egész életükben aggódhatnak.
Desischado
@Nil: @csa-csa: Egyetértek, teljesen így gondolkodom én is! Ha nem tudok meggyógyulni, csak vegetálnék, akkor inkább a halál, és méltósággal menjek el! Ami Natashát illeti, szívvel-lélekkel egyetértek veled, és is nagyon szerettem! Nemkülömben a férjét, az édesanyját, és a testvéreit is! Igazatok van, az összes, hülye életveszélyes sportot be kellene tiltatni!!!
Schumira visszatérve, elég szemét paradoxon a sorstól, hogy mikor végre visszavonult, - a felesége Corinna titkon biztosan fellélegzett, - erre meg ez! Csak drukkolni tudok, és őszintén kívánok sok szerencsét neki, hogy ezt a versenyt is megnyerje! De nagyon félek, hogy ezúttal vesztésre áll... Pedig még ő is olyan fiatal!
kiskutyauto
@Desischado: Nem értek ebben veled egyet két okból. Az egyik hogy történetek már "csodás esetek" pár év kómában tartás után egyszer csak feléledt az emberünk és élet tovább... (nem is egy ilyen eset volt már, amikor már azt hitték csak vegetáló test és lemondtak róla, az eutanáziát fontolgatva) Hogy miért? Mert az agy (amit a tudomány a mai napig még nem kutatott ki teljesen ugyebár és számos kérdőjel és rejtély van) elképesztő tartalékokkal bír. Képes arra hogy x idő alatt bizonyos elhalt illetve sérült területek helyett átveszi más terület a munkát és hibátlanul funkcionálni kezd. Egyszerűen valahogy át-"menti" az adatokat a sérült területről, vagy nem tudom hogy fogalmazzam meg, hiszen hogy tudnám én munkásparaszti eszemmel, ha az elit tudomány is csak találgat - képes regenerálni magát, mondhatni be van építve redundancia (pontosan ezért tartják amíg lehet életben az agysérülteket, hogy hátha...) A másik dolog pedig maga Schumi, nem átlagos ember és nem csak azért mert sztár, mert sokszoros világbajnok pilóta zseni, hanem azért mert irtózatos harcos. Tudatosan és biztos vagyok abban hogy tudat alatt sem a szervezet sem ADJA FEL SOHA! Olyan mentális energiák vannak benne, ami nem hétköznapi - hát nyilván ilyen sportteljesítményt akárki átlag Józsi nem érne el soha - olyan fanatikus küzdő szellem, hogy emiatt simán kinézem belőle, hogy egyszer csak talán pár hónap, talán pár év múlva magához tér, feledzi magát és még él vagy 50 évet egészségesen.. Tehát azért nem szabad lemondani róla semmiképp...! Mellesleg egy milliárd eurós vagyonból azt hiszem telni is fog a kezelésére... ;)
Desischado
@kiskutyauto: Hidd el, őszintén kívánom, hogy igazad legyen! És van eset, amikor ez bejön, de például Natasha esetében már semmit sem lehetett tenni, bár az egy kicsit más eset volt. Schuminak csak drukkolni tudok, és szívből kívánom, hogy felébredjen, és teljesen rendbejöjjön! Figyeljünk, és lélekben legyünk vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.