Az Országgyűlés Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek feltárására létrejött vizsgálóbizottságának csütörtöki ülésén megtudták, hogy Magyarországon kiket hallgathattak le az Egyesült Államok titkos adatgyűjtése során – válaszolta újságírói kérdésre Kocsis Máté, a testület fideszes elnöke a testület tanácskozása után.

Ez az információ azonban államtitoknak minősül, így Kocsis Máté, és Gulyás Gergely, a testület fideszes alelnöke azt sem mondta el, hogy hány ember érintett a lehallgatásban.

Arra a kérdésre, hogy mióta tarthattak a lehallgatások, Gulyás Gergely azt mondta: úgy tudják hogy a 2001. szeptember 11.-i amerikai terrortámadások után elfogadott – s máig érvényben lévő – "Patriot Act" néven ismert törvény adott lehetőséget az Egyesült Államok hírszerzésének az ilyen jellegű adatgyűjtésre.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Tán csak nem a FIDESZ potentátoknak adatott meg, hogy megtudják kit is hallgattak le. A fontos emberek. Őket is. Csak azt nem tudhatjuk meg, hogy mi volt benne. Olyan ismerős ez az eljárás.
Csizmás Kond
@Vizual: Ha a hóhér összeborulás fog nyerni lehallgatni sem kell maguktól fognak jelenteni.
Vizual
@Csizmás Kond: Én egy dolgot tudok. Mindenki másnál erősebben indult be náluk a pánik és a menekülési ösztön.
Yoda69
Azt mar tudjuk hogy dojcs nagymamajat is lehallgattak, de ez is allamtitok.
Csizmás Kond
@Vizual: ...sokan vannak akik csak jönnek mennek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.