Hajdú Péter kiáll az egészséges iskolai étkeztetés mellett. A Bors azt írja, hogy gyermekeinek is egy másik településen keres iskolát.

Az elmúlt napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium igazgatója megtiltotta a szülőknek, hogy a menza helyett étteremből hozassanak ételt gyerekeiknek.

Az igazgató, Keszler Márton nem kívánt nyilatkozni a Borsnak, a polgármestert hiába hívtuk az elmúlt napokban, nem értük el. Lapzártánkkor a 444.hu portálnak eljuttatott válaszaiban azt is mondta: „A menza alaptulajdonsága, hogy pocsék. Tudomásul kell vennünk, hogy nem házikoszt."

"Ha lesz új közbeszerzési eljárás, akkor sem pályázom a cégemmel, ez nem erről szól, a gyerekek egészséghez való joga sérül" – mondta a Borsnak Hajdú Péter,
akinek éttermét a botrány kirobbanásának másnapján ellepték a munkaügyi ellenőrök.

Hajdú Péter mindenesetre azt mondja, ha nem változik a döntéshozók hozzáállása, neki is új tervei lesznek. – Ha az igazgató ilyen szolgalelkű, akkor feltehetően a gyerekeimnek másik iskolát nézünk majd, ha eljön az idő. Rengeteg kitűnő iskola van a környéken, Diósdon, a XII. kerületben és Budaörsön is – mondta Hajdú.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
A gyerekek nem tehetnek arról , ha az apjuk alapvetően egy seggfej...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@nezelodo: Talán pont ez a cél , megspórolható az állami támogatás,ha a gyerek nem a menzán eszik.
Szerintem az a baj ezzel a reform konyhával ,hogy attól függ ki nézi ,mi az egészséges és mi nem? Mert az ezerszer használt vegyileg tisztított olajból készült főzelék ,ugyan megfelel a szabványnak ,de sótlanul igen furcsa liszt főzelék lesz belőle . Finom higany és nehézfém szennyezett tengeri hallal,mennyei lehet .Pláne friss antibiotikumos ,gennyes tejbe jól beáztatva. A moslékon nevelt disznó árt mert van annyi zsír benne , hogy a zsírban oldódó vitamin is képes felszívódni , hagymával még a koleszterin sem ül le! Ellenben a szteroid hormonnal épített csirkemell az tuti , ha a gyerek kétszer repetázik ,mindenképp lássa orvos! A felvágottak víz megkötöttje is kivételt fog tenne az emberi szervezettel , ott nem fogja megkötni a vizet ,mi? A pajzsmirigy hormonnal betegé tett disznó is gyorsan hizik , vágható 7 hónap után ,míg öreganyáinknál 2 évig hízott. Ne is csodálkozunk a sok pajzsmirigy problémáson. A magas vérnyomásra , meg egy idióta Oláh Andor nevű tudatlan kitalálta a só megvonást, ezt kritikátlanul át vette mindenki. Miközben minden józan ész és kutatás ellene szól a só megvonásnak a táplálkozási szakemberek máig ezt tanulják. Szóval had döntsem én el mit egyen a gyerekem. Ne a sogor-komát támogassák ,hanem aki ehetőt ad a gyerekemnek.
m.macskosz
@darwin: „A menza alaptulajdonsága, hogy pocsék. Tudomásul kell vennünk, hogy nem házikoszt."
Ezt, ha jól értelmezem, nem az igazgató mondta, hanem a polgármester, de
mindegy. Általánosságban jelentette ki, hogy a gyermekek tömegétkeztetése nem azonos nívójú, mint pl.a Four Seasonsé. (A Parlament étkezdéjének minőségére azért én is kíváncsi lennék, az árairól nem is beszélve!)
A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas ... években is állandó kritika érte a közétkeztetést,
nekem pl.álmomban ne jöjjön elő a grízes tészta, holott nagyon sok gyerek szerette, mivel lekvár meg porcukor volt rajta. A reformkonyha, mivel a spórolással együtt került bevezetésre, nyilván megbukott. A megoldás a hülye szabályok megváltoztatása, fokozatos átállás, öt perc alatt nem lehet megváltoztatni évtizedek alatt berögződött étkezési szokásokat. Ha megkérdezik, mit ennék szívesebben, tönköly búzából készült három színű zöldséges masni tésztát vagy egy szelet rántott húst rizibizivel, hát...
nem a tésztát választanám. Itt azért tényleg az a lényeg, hogy Hajdúnak van egy étterme,
de kérdés, el tudná-e vállalni a minőségi étkeztetést, azonos áron az iskola számára.
Ha igen pályáztasson az önkormányzat és nyerjen a jobb! Ha nem, akkor meg fogja be a száját és etesse a saját gyerekeit úgy, ahogy az iskolai szabályzat megengedi.
Az azonban szerintem is gusztustalan, hogy 20 gyerek extra kaját eszik, miközben 580-nak csorog a nyála és nyeli a zöldségkrémlevest, ami egészséges ugyan, de az
Újházy tyúkhúsleves mégis más.
darwin
@m.macskosz:
Nekem szerencsém volt,mert olyan menzánk volt,hogy évek múlva,amikor felnőttem,több receptért megkerestem a konyhás néniket.
A kötelező dolgoktól begurulok.Bűnös liberális vagyok,aki azt az elvet vallja,hogy amíg nem érintem más jogait,addig azt csinálok,amit akarok.Ha valaki nem akarja az iskolai kaját,és megteheti,etesse a gyerekét kaviárral.
A többi gyerek lesi?Megszokják,hogy az egyenlősdi csak mese,de így is tudják.A gyerek látja,hogy milyen autóval jönnek a másikért,milyen ruhában jár,hová megy lovagolni,nyaralni,stb...
m.macskosz
@darwin: Valahol igazad van, de én nagyon nem kedvelem, hogy egyeseknek mindent, másoknak meg semmit, főleg érdemtelenül. Az én gyermekkoromból nem emlékszem olyanra, aki kirívóan jobb vagy elképesztően rosszabb körülmények között élt.
Gyerek és gyerek között nem volt ilyen irtózatos különbség, mint ma. A viszonylag tehetősebbek és a relatíve szegények között ilyen nagy eltérés nem volt.
Ennek ellenére (vagy talán épp ezért) divat volt az otthonról vitt uzsonna megosztása,
elcserélése. Vajon, létezik ilyen manapság a törökbálinti iskolában?
darwin
@m.macskosz: A mi gyermekkorunk merőben más volt./50 felett vagyok/.Az a korszak sokak szemében "átkos" volt,nem tudom miért.Visszahozni nem lehet,alkalmazkodni kell az új időkhöz,még ha nem is tetszik.Ma az ember "annyit ér amennyije van".Szomorú.
m.macskosz
@darwin: Nagyon egyetértek, hogy csak azoknak átkos az ún.átkos rendszer, akinek ma habzsi-dőzsi van, megkockáztatom: nem becsületes módon többnyire! Sajnos, a "gengszterváltással" csak a trutyit vettük át a kapitalizmusból... Ma sem az keres többet, aki szívvel-lélekkel dolgozik, hanem az, aki közel van a politikai = gazdasági elithez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.