Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Matolcsy György jegybankelnöknek a parlament gazdasági bizottsága előtt kellene beszámolnia a forintárfolyam alakulásáról, és felül kellene vizsgálni a növekedési hitelprogramot is.

A volt miniszterelnök kedden az MTI-nek is elküldött blogbejegyzésében azt írta: a forint árfolyama beállt egy korábban elképzelhetetlen szintre, és ennek az egész ország issza a levét, elsősorban a devizahitelesek. Számításaik szerint egy ötszázalékos árfolyam-emelkedés összesen mintegy 150 milliárd forinttal növeli tartozásukat.

Bajnai Gordon szerint Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésével "a fiskális politika unortodoxiája átterjedt a monetáris politikára", és a gazdaság után "hazavágta" a nemzeti valutát is.

Az Együtt-PM vezetője azt írta, a választások után új gazdaságpolitikára lesz szükség, de azonnali lépések is kellenek: a parlament gazdasági bizottságának meg kell hívnia Matolcsy Györgyöt, hogy számoljon be a monetáris politikáról, különösen az árfolyam alakulásáról. Emellett a jegybanki növekedési hitelprogram kivizsgálását követeli, és azt: addig ne indítsák el az újabb fázisokat, amíg be nem bizonyosodik, hogy a program folytatása nem fenyeget további forintleértékelődési nyomással.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Hellcat: Igen, csak ő egy országot tesz gazdaságilag-, pénzügyileg tönkre, ennek hatására emberek millióinak életével játszik, s az sem elhanyagolható, hogy egy népet tesz nevetségessé külföldön :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Gordon, Gordon! Okosabbnak hittelek. Eltolcsy szerintem még a monetáris szót sem érti...:)
Dr. Felipe
Ami nincs arról nehéz lesz beszámolni kusza szemnek. Max. elmond egy tündérmesét Bajnainak.
Desischado
Ennyi erővel én is beülhetnék a monetáris tanácsba. Igaz én sem értek hozzá, de ha eltolcsynak szabad, akkor nekem is, nyau! Bajnaival szemben ennek a dilettáns Mekk Eleknek esélye sem lenne... (Bocsi, Mekkelek, ezt természetesen nem sértésnek szántam, a mesefigurára utaltam, aki mindent elront!)
F_Viktor
@Desischado: Erről a jól fizető zsíros állásról már lekéstél, 4 éve kellett volna első lépésként belépned a fityeszbe :-) Mivel áprilistól "változnak az erőviszonyok"...
Desischado
@F_Viktor: Sajnos, Viktor, nekem ehhez nincs gyomrom, hogy ezzel a rablóbandával közösséget vállaljak! Túl nagy árat kéne fizetnem érte! Hát akkor így jártam, nem leszek monetáris tag! (nevet) De maradok becsületes, és ember! Most mondd meg, nem jobban járok eltolcsynál?
F_Viktor
@Desischado: Remélhetőleg hamarosan az ország többségét, a becsületes emberek is képviselve lesznek abban a nagy házban, amit most csak elmegyógyintézetnek lehet nevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.