Újabb mélypontra esett pénteken a forint árfolyama: 314 fölött is járt az euróval szemben. Orbán Viktor kétszer is megszólalt pénteken nyilvánosan, de a forint gyengélkedését nem kommentálta. Szerinte az árfolyamkérdést kizárólagos jegybanki hatáskör. Ezúttal a jegybank konferenciáját megnyitó Matolcsy György beszéde sem rendítette meg az árfolyamot, pedig ő éppen arra utalt, hogy a Nemzeti Bank jelenlegi vezetése kéz a kézben dolgozik a kormánnyal.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Azért vágta Matolcsy annyira a kamatot mert várható volt, hogy a FED lessaítja a likvid pénzek piacra dobását és akkor a Forint gyengülni kezd, a hatalomnak pedig csak az számít, hogy a statisztika (export, külker mérleg) pozitív legyen.
Az, hogy a magyarok hogy élik túl (pl.devizahitelesek) a legyengült Forintot amikor a jövedelmük 1/3 sincs a fejlett országokhoz képest, már nem az ő gondjuk.
szaboria1
Érdekes mikor nem voltak hatalmon , hogy károgtak a Simor leváltásáért mert 2008-ban a válság miatt lett rosszabb az árfolyam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.