Az Index utánajárt, hogy ingyen a kereskedelmi tévék hajlandóak-e politikai hirdetést sugározni – elvégre kampány van. A csatornáknak erről egyébként február 15-éig kell dönteniük.

A TV2 sajtósa, Kiskasza Kinga az Indexszel közölte, hogy a csatornán nem lesznek politikai reklámok, a döntéshez azonban nem kívántak magyarázatot fűzni.

Az RTL Klub csak február második felében fogja közölni, hogy él-e a lehetőséggel, de a portál úgy tudja, hogy a csatorna nemet fog mondani a politikai pártoknak.

Az ATV programigazgatója, Németh Szilárd közölte, hogy náluk sem lesznek politikai hirdetések. Indokolni ő sem kívánta a döntést, az Index viszont úgy tudja, ennek az lehet az oka, hogy a tévé kvázi háborúban áll a Jobbikkal, akik folyton perelik a csatornát. Ha befogadják a politikai reklámokat, a Jobbik reklámkampányát is sugározniuk kellene.

Az Index azt is tudni véli, hogy szinte biztosan nem lesz tévés vita a miniszterelnök-jelöltek között. A megméretés már 2010-ben is elmaradt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Szerintem egy gondolkodásra képes ember nem idióta plakátok meg hirdetések alapján szavaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szjupermen
@csa-csa: Egyáltalán nem mindegy. Igaza van az ATV-nek.
szjupermen
@csikknorisz: Igaz. De sajnos a szavazók nagy része nem tartozik a gondolkodásra alkalmasok körébe.
szjupermen
@Desischado: Nem értünk egyet. Ma már hazánkban a Fidesz imádat vallásos alapokon nyugszik. A híveknek mindegy mekkora cerkát nyom le az Istenük a torkukon, ők akkor is hozsannázni fognak, áhitattal említve a Vezér szent nevét. Szomorú.
nemkati
Magarországon a politikai hirdetések számos helyen tiltva vannak, vagy ellehetetlenítve, különösen az ellenzéki hirdetéseket korlátozzák a minimum szintig. Civil szervezetek, magánemberek viszont bármilyen, akár politikai hirdetéseket is közzétehetnek. A társadalmi célú hirdetéseknek, első sorban a kormány tájékoztató hirdetéseinek azonban semmi akadálya, semmi korlátja. Ahogy illik ez demokratikus társadalmakban, különösen a választásokat megelőző időszakban: a korrekt megmérettetés céljából.
Desischado
@szjupermen: Ebben igazad van, sajnos! De nem mindenki agyhalott, agymosott nyalonc! Legalábbis remélem!
szjupermen
@Desischado: Valóban nem mindenki agyhalott, mint itt is látszik a hozzászólások jó részén. A Tieden is. De sajnos, mikor körülnézek más portálokon, bizony elkeseredek azon, hogy hogy beszopják az egyszerü emberek Orbán és maffiája goebels-i propagandáját. A tényekkel szembe mennek és ezt lazán elfogadják az agyhalottak. Nekik egy vezér kell. Mindegy, hogy bomlott az elméje, mindegy hogy kiírat bennünket Európából, hogy az ország jó részét nyomorba dönti. Nem számít nekik, csak legyen kire felnézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.