A 2010-es kormányváltás után 1400 ügyben indítottak vizsgálatot kormányzati szervek, ebből kevesebb mint tíz jutott el a bírósági szakig, és mindössze néhány tucat embert vádoltak meg valamilyen visszaéléssel – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az elszámoltatással kapcsolatban szerdán Karcagon.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett kerekasztal-beszélgetés sajtótájékoztatóján Kövér László úgy fogalmazott: a kormány csak addig tudott felelősséget vállalni ezekért az ügyekért, amíg a kormányzati szervek "kezében voltak", amikor azok átkerültek az ügyészséghez és a bírósághoz, "azok az ítéletek születtek, amelyek születtek".

A házelnök a két szám közötti óriási különbséget azzal magyarázta, hogy az ügyek egy részében a vizsgálatot végző szervezetek nem találtak jogsértésre utaló jeleket, más esetekben eltűntek a bizonyítékok, míg a harmadik hátráltató tényező az volt, hogy – mint mondta – néha nehéz jogilag meghatározni azt a cselekményt, amelyet a köznapi ember tisztességtelennek gondol.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Persze hogy nem lett. Ha elég mélyre ásunk a politika mögött felsorakozott oligarchiákban, egy ponton túl nincs bal és jobb, csak szinte már kibogozhatatlan összefonódások, amikben nyakig benne van mindenki, párt-hovatartozás nélkül. Csapajev et. meg nem kívánja önmagát tökön rúgni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@sasi1115: (12:22) "Háborúzzanak mások, te csak sasolj, boldog sasi” ! :)
szablyafűrész
@verőce21: Kislapát ! A megelőző hsz.-ok tisztán bizonyítják, hogy a "saját dugádba döltél " ! Nagy pofával, ennyire hülyén nem szabad szerepelni !
Desischado
@verőce21: Akkor elsőnek maguknál kezdjék! Van mit!
szjupermen
@verőce21: Tudod, most nem ők talicskázzák ki az adóforintjainkat a gazdaságból a saját zsebükbe. Most a Fidesz kormányoz és rendre más farkával veri a csalánt. Érted? Megsarcol mindenkit, majd a befolyt adóforintokat nem visszaosztja, hanem trükkök ezreivel bezsebeli. Tudod: ne mi kapjuk a legtöbbet. Tudod: Haris-köz, Tokaj, Gánt, stb.
Szóval azt várd, hogy ők hogyan számolnak el. Ne az ellenzékieket.
szjupermen
@verőce21: Budai vizsgálódott rendesen. Előtte meg Papcsák. Mit is állapítottak meg? Semmit. Csupán milliók mentek el a mi pénzünkből a koncepciós perek költségeire.Aztán dinnyezabáló lett a búsképüből. Most meg a mezőgazdasághoz ért erősen. Ez ám a polihisztor, éppen, mint Szijjártó.
Azért, természetesen ha bebizonyosodna, hogy valamelyik balos politikus gazdagodott meg keddről szerdára törvénysértő módon, valóban a levesben a helye. De akkor mindkét oldal valljon szint.
verőce21
@szablyafűrész: (19:54) Nekem az eredeti felvetésem maradéktalanul igaz! "A megelőző hozzászólások tisztán bizonyítják", hogy csak egy buta, okoskodó, alaptalan hülyeségeket állító, féleszű figurával van dolgom! :)
Olvass csak vissza! Kérem az állításom szíves tudomásul vételét!

@Desischado: (23:09) "Akkor elsőnek" az ország vagyonának, iparának kiárusítását elkótyavetyélő, elprivatizáló Horn korszak alatti figurákkal kell a leszámolást kezdeni! A haza nem eladó! @szjupermen:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.