A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a testület mindenképpen elmarasztaló ítéletet hoz az ügyben, és hogy a kormány már készül egy vészforgatókönyvvel.

A Magyar Nemzet információja szerint az Európai Bíróság rövidesen ítéletet hoz a szabad pálinkafőzés miatt Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárás ügyében. Az Európai Bizottság tavaly február 21-én határozott úgy, hogy a luxembourgi bíróság elé idézi Magyarországot a házi pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt.

A lap uniós forrásból úgy értesült, hogy a bíróság mindenképpen "elmeszeli" majd Magyarországot, vagyis kimondhatják, azok is kötelesek jövedéki adót fizetni, akik évente 50 liternél kevesebb pálinkát főznek.

Az újság információja szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium már keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel – esetleg kompromisszumok árán, de – Magyarország megőrizheti a házi pálinkafőzés adómentességét. V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a lapnak elmondta, hogy a kormány 2010-es intézkedése a házi pálinkafőzést a minőség irányába mozdította el, az addig illegálisan tevékenykedők immár minőségi termékkel állhattak elő.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Na vazze...most akkor pálinka harcz is lesz ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Na vazze...most akkor pálinka harcz is lesz ?
Tekla
Talán nekünk kéne már elbuktatni ezt a bandát , az eu nem velünk szórakozzon , "el lehet innen menni" vigyék a multijaikat azt húzzanak haza! Nekik van szükségük ránk és nem fordítva , hé! Mi eszük meg a szemetüket , mi vesszük s kütyüiket ,stb.
Ja és nem főzök pálinkát , csak a bele pofázás miatt utálom az uniót! Szeretem a bukósisak nélküli motorozást , az öv nélküli autózást,aki akar főzzön pálinkát , ha akar menjen segíteni a szomszédnak akár szüretelni is. Termelhessen görbe uborkát és had etesse moslékkal a disznóját, had vágja le ott és akkor, ahogy akarja , ha mást ezzel nem zavar..
herczeg0210
Azért ez a mAGYAR nEMZET egy világlap!!! Már azt is tudja ami még meg sem történt!!!
Desischado
Hazugovics nagyon bánatos lesz! Elbukikk a pályeszfőzés, most mi lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.