Nem mondhatni, hogy a honi média és a bankszakma fejvesztve reagált volna arra az egyedül a 168 óra által megjelent gyanúra, mely szerint az ingatlanalapok felfüggesztésekor az egyik nagybank megzsarolta volna a pénzügyi felügyeletet és a kisebb alapkezelőket.

Forrás: enhirem.hu
Feltöltő: karosultak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aranyalma123
Szerencsére nem vagyok érintett a kérdésben.
Sosem volt még annyi pénzem, hogy komolyabban el kellett volna gondolkoznom a befektetésén.
Valami azért rémlik, hogy ezek az ingatlanalapok nem teljesítettek túl jól, legalábbis más alapokhoz képest, viszont ugye az volt az általános vélekedés, hogy az ingatlan alapú befektetés nem túl kockázatos, plusz még ha jól emlékszem, akkor valamiféle állami sarcot is ki lehetett védeni, ha ilyen ingatlanalapba lett pénz rakva.
Az nem lehet, hogy az ingatlanalapok mögött álló bankok pont azért kérték a kifizetések felfüggesztését, mert sokkal több embernek lett volna nagyobb kára abból, ha az alapok áron alul eladják az ingatlanokat majd az "anyabankok" is még pénzt kell nyomnia az alapba, miközben esetleg egy újabb rossz hír hatására már a bankbetétesek is aggódni kezdenek és esetleg őket nem tudják kifizetni és akkor szépen sorban bedőlnek a bankok és aztán lehet nézelődni?
Elég ideges hetek voltak azok, akármi is megtörténhetett volna.

karosultak
A poén az, Aranyalma, hogy a 29 ilyen ingatlanalpból csak 2-nek voltak fizetési gondjai. Az egyik a Raiffeisen alapja volt, a bank igazgatója azonos a Bankszövetség elnökével - Felcsuti péterrel. Úgy néz ki, hogy nevezett ember "elintézte", hogy az összes alapot felfüggesszék, és igy az összes ingatlanalap rossz hirbe és fizetőképtelenség gyanujába keveredett. A PSZÁF pedig nem a betétesek érdekeit védte, ahogy ez a dolga lett volna, hanem "meghajlott" a nyomás (zsarolás) előtt, ahogy erre egy interneten talált "dokumentum" utal.
karosultak
Nem csoda, hogy nem tudtad. Az erről szóló közleményt minden létező médiának elküldtem, de érdekes módon a 168óra kivételével egyik sem hozta le.
telkes
Sziasztok: összeszedtem egy "gyorsoldalra" az ügy eddig megjlenet fontosabb sajtó-anyagait:
startnap.com/sajto_ingatlanalapok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.