Az ombudsman most publikált vizsgálata részletesen feltárta, mivel töltötték a gyermekvédelmi rendszer szereplői azokat az éveket, amelyekben a szüleik kínoztak, rendszeresen megerőszakoltak és vertek három szigetszentmiklósi gyereket – olvasható az Index cikkében.

Leveleket írtak, figyelmeztettek, kicsit megnyugodtak, aztán újra aggódni kezdtek és újra figyelmeztettek – az ombudsman által felgöngyölített eseménysor szerint nagyjából ezzel töltötték a gyermekvédelmi jelzőrendszer szereplői az időt a szigetszentmiklósi megkínzott testvérek ügyében 2005-től 2012-ig – írja az Index.

A teljes jelentésben olyan részletek vannak, hogy:

Amikor a három gyerek közül a középső, a 2002-ben született kislány óvodába került, egy szakvélemény szerint hisztis, deviáns megnyilvánulásai voltak. Megállapították, hogy a gyerek viselkedése, beszéde korához és társaihoz képest elmarad. Jól tápláltnak és nagyjából tisztának találták, de azt is leírták, hogy sokszor napokig ugyanabban a ruhában van. A legidősebb, 2000-es születésű fiúról már 2005-ben leírták, hogy pszichológiai ellátást igényelne.

Vagy például 2006 áprilisának végén, a védelembe vétel első évfordulóján a családgondozó ismét arra jutott, hogy a szülők nem tartották be ígéreteiket, a velük kötött megállapodásból semmi sem valósult meg. Maradt a bűz, a kosz, a gyerekek elhanyagoltak voltak. Csak az élelmezésükre nem volt panasz.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Na mit szólnak ehhez a gyerekgyártató politikusok, a szentfazekak? Ezeknek a gyerekeknek az abortusz jobb lett volna mint ilyen gonosz,gyilkosok neveljék őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@leszúrt rittberger: Az abortusz esetén ilyen kérdést nem lehet feltenni, de ilyen szülőknek kötelezővé tenném az abortuszt.Sőt, a kasztrálást is és petelekötést.
Desischado
És ezek gyermekvédelmisek??? Kirúgnám az összeset!!!
GeoCravker
@leszúrt rittberger: hülyeségeket írsz. Látogass el a gyejoba. Majd rájössz, hogy nem egy gyerekbe valós, és erős a halálvágy. Jórészt a szülők miatt. Meg a diszkriminatív környezet miatt.
leszúrt rittberger
@GeoCravker: Ha ilyen helyre megyek, akkor Böjte Csabához, nekem az a példa amit ő csinál. Ha egy ember, pláne egy gyerek odáig jut, hogy "meg akar halni", akkor nem helyeselni kell hozzá, hanem segíteni neki és igen, a szüleit elővenni. De nem úgy állni hozzá, hogy ej-ej, látod inkább haltál volna meg magzat korodban. Undorító ez a vélemény a részetekről.
GeoCravker
@leszúrt rittberger: A gyerek megkérdezését te hoztad ide: "Tedd fel a gyerekeknek ezt a kérdés, hogy szeretnétek-e inkább meghalni. Ha van hozzá merszed." február 20., 17:14

Erre válaszoltam. Ha ez neked nem tetszik, akkor is. Nem véleményként, hanem tényként. Böjte egy van. Ahogy Fülöp atyából sem sok szaladgált. A számos egyházi gyerekmegőrző többsége történelmileg lejáratta önmagát. Százados hagyománnyal. Olvasgass.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.