Újabb tények igazolják, hogy tartós növekedési pályán van a magyar gazdaság – kommentálta Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdán az Európai Bizottság legfrissebb gazdasági előrejelzését és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) foglalkoztatási adatait.

A brüsszeli bizottság kedden közzétett prognózisában az idén és jövőre is 2,1 százalékos magyar GDP-növekedést jósolt, a KSH szerdai jelentése szerint pedig tovább nőtt a foglalkoztatottság, és 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

Puskás Imre budapesti sajtótájékoztatóján az adatokról azt mondta, hogy az Európai Bizottság növekedési számai most már egybeesnek a magyar kormányéval, a foglalkoztatási mutatók pedig "sok-sok évre visszatekintve a legkedvezőbbek", sőt az európai uniós átlagnál is jobbak. A 2010-es kormányváltást követő négy évben sokkal több ember talált munkalehetőséget, mint a Gyurcsány-korszakban – hangsúlyozta.

A gazdasági növekedéssel kapcsolatban a Fidesz országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az abban jelentős szerepet játszó exportbővülés mellett a fogyasztás növekedése is egyre komolyabban járul hozzá a GDP emelkedéséhez. Ez azt jelenti, hogy az embereknek több marad a zsebükben, többet költhetnek, ellentétben a 2010 előtti időszakkal – értékelte.

A kormánypárti politikus kiemelte az államadósság csökkenését is, hiszen így egyre kevesebbet kell adósságszolgálatra költeni, ennek nyomán pedig egyre több plusz forrás jut a költségvetésből egészségügyre, oktatásra és szociális ellátásra.

Puskás Imre megemlítette, hogy az alacsony infláció is segíti az embereket.

Ezek alapján az áprilisi parlamenti választás tétje az, hogy Magyarország meg tudja-e védeni az elmúlt négy évben elért eredményeket, vagy visszazuhan a Gyurcsány-korszakba, amikor megduplázódott a munkanélküliség, nőtt az államadósság, csökkentek a jövedelmek, és amelynek visszatérésével ismét jelentősen emelkednének az emberek terhei, a rezsicsökkentés pedig megszűnne – összegezte szavait a költségvetési bizottság alelnöke.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ugyan már ki hisz el ezeknek bármit is? 4 év masszív hazudozással tökéletesen hiteltelenné tették magukat.
szablyafűrész
Köszönjük Puskás Imre, ezt már ismerjük...meg azt, ami nincs mögötte...ezért kár teleköpködni a mikrofont !
csikknorisz
Erre kellett a sebtiben elindított téli közmunkaprogram, hogy frankó statisztikák legyenek év elején. Most büszkén lobogtathatják, hogy 175 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.
alterego56
Tartós növekedési pálya. Nos bárki állítja hogy tartós, nyilván vátesz képességekkel rendelkezik. Elég lenne annyit mondani hogy növekedési pályára állt a magyar gazdaság. A fidesz nem a szerénységéről és a mértéktartásáról volt sohasem híres. Sokan emlékeznek még 2012-re az "elrugaszkodás évére". Aztán nyakig rugaszkodtunk a sz@rba. Hogy a növekedés-e majd utólag fog kiderülni.
alterego56
Hogy tartós-e a növekedés majd utólag derül ki.
Desischado
Sajnos, hiába kotorászok a pénztárcámban, nem látom azt a növekedést! Most akkor én vagyok vaksi, vagy csak szimplán hülyének néznek - már megint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.