A legfrissebb statisztika szerint 4783 fedezeti lakóingatlant jelöltek a pénzintézetek kényszerértékesítésre – írja az Mfor.hu.

Hogy a bedőlő hitelek miatt ne alakuljon ki az ingatlanpiacon egy túlkínálatot és áresést eredményező értékesítési hullám, 2011 júliusától kvótarendszert vezetett be a kormány.

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletének legfrissebb adatai szerint 2014 első negyedévében összesen 4783 fedezeti lakóingatlant jelöltek értékesítésre, ami a korábbi számoknál jóval magasabb – írja az Mfor.hu.

Ha a megyei lebontást nézzük, akkor ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében használták ki leginkább a kvótát: a lehetséges ingatlanok 82 százalékát kényszerértékesítésre jelölték a pénzintézetek. A második helyen Hajdú-Bihar, míg a harmadikon Budapest található (egyaránt 80 százalékkal) ebből a szempontból. A rangsor másik végén, akárcsak egy negyedévvel korábban, most is Vas és Zala megye áll sorrendben 46, illetve 54 százalékos kihasználtsággal – írja a lap.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@análisdrabális: 13:32 Ne gondold, hogy együttérzést váltana ki a bajban lévőkkel, és haragot a kormány ellen. Ellenkezőleg. Sikeres agymosás történt, aki bajba került megérdemli. Aki szegény, az biztos nem akar dolgozni stb... :(
Meine Ehre heisst Treue
@JAJMÁR: Szerintem szó sincs agymosásról. De ezt már többször megbeszéltük...
JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: Ez így van. Viszont ebben nem jutottunk közös nevezőre :) Ami nem jelent semmit, mert nem rajtunk múlnak a dolgok.
nemjoezigy
@coni: Az árverezéshez minimum két fél kell. (de inkább három, mert az is aki árverez) De maradjunk annál, hogy ki fogja megvenni a lakást, házat? Befektető? Megint a többnyire jogosan (mert a jogszabályokat a gazdagok szája ízére alkották), de erkölcstelenül meggazdagodottak? Hova mennek a kilakoltatottak?
2011 KSH: 4390 ezer lakás van az országban, ebből 2,5 millió családi ház
Ma is ~400 ezer üres lakás van (2013 novemberi adat)
Milyen jövőkép ez bárkinek?
Desischado
Ugyan kérem! Nem megmondta hazugovics, hogy "hasítunk"? Csak azt nem értem, akkor ez a sok hiteles miért nem fizet? Szórakoznak, vagy mi? Mert természetesen az lehetetlen, ilyen ragyogó eredmény mellet, - hogy esetleg nincs nekik miből!
kukac50
Akkor,hogy érvényesül az hogy az eszköz kezelő felvásárolja a lakásokat és bérlőként tovább ott lakhatnak a devizahitelesek. Hát ez sem működő képes amit a Fidesz bevezetett???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.