A januári órási ugrást követően februárban tovább hízott központi költségvetés bruttó adóssága, így az elérte a 22 934,8 milliárd forintot, ami újabb történelmi rekord – derül ki az ÁKK adataiból.

Az MNB előzetes adatai szerint a teljes bruttó államadósság a GDP 79,0 százalékára csökkent a tavaly az utolsó negyedévben a szeptember végi 80,2, és az egy évvel korábbi 79,8 százalékról. Vagyis a hivatalos adatok szerint a államadósság csökkent – ezzel a kormány teljesítette a vele szemben támasztott hazai törvényi és uniós követelményeket – írja a Napi.hu.

Januárban azonnal visszahízott a mutató, az ÁKK adatai szerint egyetlen hónap leforgása alatt 845,6 milliárd forinttal növelték az adósságot a megnövelt kibocsátással. A januárban beállított 22 844,2 milliárd forintos érték is már történelmi rekord volt, amit tovább növelt – az amúgy rendkívül szerény – 89,8 milliárdos februári kibocsátás. Az ÁKK előzetes adatai szerint így február végén a költségvetési intézmények bruttó adóssága 22 934,8 milliárd forint volt, ami értelemszerűen újabb csúcs.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Nőtt az államadósság ?

A fidesznyik válasza:

" Öszöööööödddd...Öszöööööödd...elmútnyócév...emútnyócáév...Gyurcsány-Bajnai tandeeeeeeem...
.Gyurcsány-Bajna itandeeeeeem...Siiiiiimon...Simooooooon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ugyan-ugyan, kit erdekelnek a tenyek?
Magyarorszag jobban teljesit es ez a lenyeg.
nyanya001
@Desischado: Spu00 próbálkozott... de nagyon vérszegényre sikeredett !
kukac50
A Kecskeméti megyeháza Fideszes elnöke,sok pénzt nem utalt át az általuk üzemeltetett intézmények dolgozóinak és lakóinak.
Akkor hova lett a pénzük?
NEM ÁRT(OTT VOLNA) TUDNI/ISMERNI AZ ELŐZŐEKNEK (MEGYEI VEZETÉS) A "KÁRTYAPÉNZRŐL"
Minden bankhasználattal kapcsolatos költséget meg kell téríteni a közallkalmazottak, köztisztviselők, kormánytisztviselők, illetve a fegyveres szerveknél dolgozók részére. Valamennyi státusztörvény rögzíti ugyanis azt, hogy a bankszámlahasználatból nem származhat hátrányuk a munkavállalóknak. Ha egy közszférában dolgozó munkáltatója nem téríti meg számára a bankszámla-használattal és a készpénzfelvétellel összefüggő költségeit, akkor - három évre visszamenőlegesen - először levélben érdemes azt kérnie, illetve a köztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek közszolgálati panaszt érdemes benyújtaniuk, amire 30 napon belül választ kell kapniuk.
Amennyiben a munkáltató nem téríti meg a költségeiket, akkor közjegyző vagy ügyvéd közreműködésével fizetési meghagyás kibocsátását kérhetik.
Tájékoztató a Kúria MFv.II.10.561/2012. számú ítéletéről, amelyben kötelezte a Kjt. hatálya alá tartozó munkáltatót a közalkalmazott illetményének banki átutalása miatt felmerült költségtöbblete megfizetésére

netrefel.blogspot.com/2013/07/nem-artott-volna-tudni
mekkelek
@qxy: Milyen politikai hatalma vagy Gyurcsánynak világosíts már fel légyszíves mert ezek szerint átaludtam az elmúlt négy évet? Én úgy tudtam hogy OV a király.
Hellcat
www.napi.hu/magyar_gazdasag/soha_nem_volt_ilyen_magas_a_magyar_adossag.577932.html
Azóta még dobtak rá egy keveset.
az elmúlt két hónapban 1 394 milliárd forinttal nőtt...szakértő kormány.
qxy
@mekkelek: Mert én azt írtam? hogy hatalma van ? ?
Én is át aludtam valamit? Mert soha nem írnák ilyen baromságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.