A magyar kormánynak az a célja, hogy teljes foglalkoztatottság legyen Magyarországon – mondta Orbán Viktor Ózdon, a hajdani kohászati üzemek egy romos csarnokában, a 2,5 milliárd forintba kerülő digitális archívum időkapszulájának elhelyezése előtt, csütörtökön.

A miniszterelnök szavai szerint hisz abban: a világ tartozik minden embernek annyival, hogy megadja a lehetőséget arra, hogy saját munkájából tartsa el magát és családját.

Orbán Viktor: cél a teljes foglalkoztatottság

A kérdés az, hogy meg tudjuk-e szervezni az országot úgy, hogy ez valósággá váljon – tette hozzá.     Orbán Viktor azt is elmondta: bár az országban már 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség, "de lesz még munkánk a következő négy esztendőben is", de a cél nem változott, "egy olyan világot akarunk Magyarországon felépíteni, ahol minden ember meg tud élni a fizetéséből".

A kormányfő szólt arról, hogy azon városokra, Ózdra, Dunaújvárosra, Komlóra, Salgótarjánra, amelyek egykor ipari fellegvárak voltak, és fantasztikus eredményeket értek el még az előző rendszerben az emberek, és amelyek az ország büszkeségei voltak, ám hanyatlani kezdtek, különleges figyelmet kell fordítani.

"Akkor tudjuk leginkább magunkkal,  meg az emberekkel is elhitetni, hogy Magyarországnak van jövője, ha kiderül, hogy ezeknek a városoknak is van jövője", hihető és biztató jövőt nyitunk ezen városok előtt – mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, hogy az ország 2010-ben nem állt a lábán, "sőt térdre volt ereszkedve, erősen kétséges volt, hogy sikerül-e felállnia, ráadásul saját erőből".

Az ország vissza tudott fordulni a gazdasági összeomlással fenyegető szakadék széléről, "saját lábára tudott állni, és dolgozni kezdett", Ózdnak a felállás azt jelentette, hogy a kormány megszabadította a várost 4,7 milliárd forintos adósságától, idei költségvetését tiszta lappal tudja indítani – mondta a kormányfő, hozzátéve azt is, hogy az ózdi kórház felújítására 1,5 milliárd forintot fordítottak, a városközpont kialakítására 680 millió forintot költöttek és két iskola fejlesztésére pedig 500-500 millió forintot ad a kormány.

Ózd városa olyan volt, amelyet hosszú ideig az út szélén hagytak, éppen ideje volt, hogy megpróbáljuk visszaemelni oda, ahol múltja alapján helye van – tette hozzá.

A most kezdődő 2,5 milliárd forintos ózdi beruházásról szólva a miniszterelnök azt mondta: a leendő digitális központ az egész országot szolgálja majd ki. Jelenleg az ország 160 közintézményében ezer diplomás ember dolgozik azon, hogy különböző kulturális értékeket digitalizáljon és elérhetővé tegye nagy távolságból is az érdeklődők számára.

Ennek az ezer embernek nagy része közmunkában dolgozik és rendkívüli értéket állít elő- mondta.  Hozzátette: a közmunkások mellett ki kell állni, Magyarország elismeréssel tartozik közmunkásainak, büszkék lehetünk rájuk. Szerinte ahhoz, hogy az ember a munkanélküliségből vissza tudjon menni a munka világába,  kell egy kapu, egy ajtó, amelyen be lehet menni, és nagyon sokak a munka világába a közmunka kapuján tudnak belépni.

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy álljanak ki a közmunka program és a közmunkások mellett, miként a teljes foglalkoztatás mellett is.

Beszéde végén arra kérte az ózdiakat, hogy a közelgő választáson szavazzanak bizalmat pártja országgyűlési képviselőjének, képviselő-jelöltjének, Ríz Gábornak, Fürjes Pál polgármesternek, és "személyesen nekem is, hogy folytathassuk a munkánkat, mert bár az elmúlt években sokat végeztünk el, de négy év mindenre nem elegendő".

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egy amerikai lap ezt írja Magyarországról

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL! “Van egy ország, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet. Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki...

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!

“Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
A cel az hogy ez a fereg orban eltakarodjon
feri57
Amióta elvette a kormány a cigányainktól minden munka lehetőséget, azóta az ország becsődölt és lehet fröcsögni, szájkaratézni ez így van!!!
Add vissza a romáknak a tartós értékteremtő munkát és láss csodát az ország felvirágzik.
Nem lopni kell a közvagyont, szegregálás címen, milliárdokért nem kell festményt venni, a stadion is rá ért volna még. Más felé halad az ország és ennek nem a cigányok az okai és nem is a nyugdíjasok.
1magyar
@Ulmus: Nehogy azt hidd már,hogy a teljes foglalkoztatottság többe kerülne, mint ez ami most van!
A sok rohadék gazdagok gazdagítása,a havi 22 ezer ft-os segélyek kiosztása,annak megítélésére létrehozott ezer féle intézmény,bizottság stb.
Boszi27
@aborisz: Teljes foglalkoztatottság csak úgy alakulhat ki, hogy amelyik munka elvégzésére egy ember elegendő, azt pl. 3-al végezteti. Udvaros mellé befér még öt, az irodába elfér még 3 íróasztal, az oszt,vezető alá kinevezünk két helyettest, azok alá még 2-2-őt, és így tovább. Ez un. látszat-foglalkoztatottság. Csakhogy ezzel a piaci versenyben nem lehet boldogulni, mert a termékünk 10X annyiba fog kerülni, mint a versenytársaké. Ki fogja megvenni? Ha maradunk a közfoglalkoztatásnál , akkor improduktív bér a költségvetést fogja terhelni.
magyarbakancs
"Orbán Viktor: cél a teljes foglalkoztatottság."
Ez akkor lesz,ha azt szocializmusnak hívják.
1989-90-ben a Fidesz mint liberális párt a szocializmus eltörlésért harcolt.
1994-ben a Fidesz mint keresztény párt harcol a több párt rendszer mellet és a piac gazdaság mellett tör lándzsát.
2010-ben a Fidesz mint keresztény konzervatív párt harcol a szocializmus meg oldások mellett, államosítás a legfőbb fegyvere.
Akkor most visszatérünk megint a szocializmushoz?
Minek kellett akkor ez a sok hűhó sémiért?
Tudom üres volt zseb megkellet szedni magukat.
Ki kellett építeni az új klientúrát.
evacica
Na már megint Orbán mert nagyot álmodni, de lehet azt hitte, hogy még a szocializmusban él! Nálunk sokkal de sokkal gazdagabb országokban sem sikerül ezt elérni, pl.Svéd ország. Nem baj a magyar miniszer elnök már megint hülyeséget beszél és van jó sok ember aki ezt meg is eszi. Egyelőre ha így vezeti az országot csak a munkanélküliek és a hajléktalanok száma fog nőni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.