A magyar kormánynak az a célja, hogy teljes foglalkoztatottság legyen Magyarországon – mondta Orbán Viktor Ózdon, a hajdani kohászati üzemek egy romos csarnokában, a 2,5 milliárd forintba kerülő digitális archívum időkapszulájának elhelyezése előtt, csütörtökön.

A miniszterelnök szavai szerint hisz abban: a világ tartozik minden embernek annyival, hogy megadja a lehetőséget arra, hogy saját munkájából tartsa el magát és családját.

Orbán Viktor: cél a teljes foglalkoztatottság

A kérdés az, hogy meg tudjuk-e szervezni az országot úgy, hogy ez valósággá váljon – tette hozzá.     Orbán Viktor azt is elmondta: bár az országban már 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség, "de lesz még munkánk a következő négy esztendőben is", de a cél nem változott, "egy olyan világot akarunk Magyarországon felépíteni, ahol minden ember meg tud élni a fizetéséből".

A kormányfő szólt arról, hogy azon városokra, Ózdra, Dunaújvárosra, Komlóra, Salgótarjánra, amelyek egykor ipari fellegvárak voltak, és fantasztikus eredményeket értek el még az előző rendszerben az emberek, és amelyek az ország büszkeségei voltak, ám hanyatlani kezdtek, különleges figyelmet kell fordítani.

"Akkor tudjuk leginkább magunkkal,  meg az emberekkel is elhitetni, hogy Magyarországnak van jövője, ha kiderül, hogy ezeknek a városoknak is van jövője", hihető és biztató jövőt nyitunk ezen városok előtt – mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, hogy az ország 2010-ben nem állt a lábán, "sőt térdre volt ereszkedve, erősen kétséges volt, hogy sikerül-e felállnia, ráadásul saját erőből".

Az ország vissza tudott fordulni a gazdasági összeomlással fenyegető szakadék széléről, "saját lábára tudott állni, és dolgozni kezdett", Ózdnak a felállás azt jelentette, hogy a kormány megszabadította a várost 4,7 milliárd forintos adósságától, idei költségvetését tiszta lappal tudja indítani – mondta a kormányfő, hozzátéve azt is, hogy az ózdi kórház felújítására 1,5 milliárd forintot fordítottak, a városközpont kialakítására 680 millió forintot költöttek és két iskola fejlesztésére pedig 500-500 millió forintot ad a kormány.

Ózd városa olyan volt, amelyet hosszú ideig az út szélén hagytak, éppen ideje volt, hogy megpróbáljuk visszaemelni oda, ahol múltja alapján helye van – tette hozzá.

A most kezdődő 2,5 milliárd forintos ózdi beruházásról szólva a miniszterelnök azt mondta: a leendő digitális központ az egész országot szolgálja majd ki. Jelenleg az ország 160 közintézményében ezer diplomás ember dolgozik azon, hogy különböző kulturális értékeket digitalizáljon és elérhetővé tegye nagy távolságból is az érdeklődők számára.

Ennek az ezer embernek nagy része közmunkában dolgozik és rendkívüli értéket állít elő- mondta.  Hozzátette: a közmunkások mellett ki kell állni, Magyarország elismeréssel tartozik közmunkásainak, büszkék lehetünk rájuk. Szerinte ahhoz, hogy az ember a munkanélküliségből vissza tudjon menni a munka világába,  kell egy kapu, egy ajtó, amelyen be lehet menni, és nagyon sokak a munka világába a közmunka kapuján tudnak belépni.

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy álljanak ki a közmunka program és a közmunkások mellett, miként a teljes foglalkoztatás mellett is.

Beszéde végén arra kérte az ózdiakat, hogy a közelgő választáson szavazzanak bizalmat pártja országgyűlési képviselőjének, képviselő-jelöltjének, Ríz Gábornak, Fürjes Pál polgármesternek, és "személyesen nekem is, hogy folytathassuk a munkánkat, mert bár az elmúlt években sokat végeztünk el, de négy év mindenre nem elegendő".

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egy amerikai lap ezt írja Magyarországról

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL! “Van egy ország, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet. Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki...

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!

“Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ezt egyszer már beígérte ! Nem tartott be szinte semmi belőle !
Egyéb kormányprogram ?
1magyar
Ezt mindenki támogatná, de miért csak most jutott eszébe és miért eddig a gazdagokat támogatta?
bencemacska
OV megvalósítja a kommunizmust, amit a SZU-nak és a szocialista tábornak nem sikerült.
Úgy is gondolta, ahogy mondta: nem a (szocialista) rendszerrel volt baj, hanem a személyekkel, akik képviselték! (Nem őt nevezte meg Kádár utódnak, mint Antall???)
Senara
Mindenkinek lesz munkája MAJD ! Elhiszem mert mesélte a szomszédom beszélt valakivel aki a csapat tagja , elmondta trafikba keresnek 200 ezer embert a mezőgazdaságba 500 ezer embert , a partner cégek 300 ezer embert . Kisiparosok is elvesznek még egy embert , ha kell hanem . Ózdi Kohászati Üzemek újra indulnak nehogy már kamu legyen alapkőletétel . A fenéket felébredtem . :-((
Hellcat
Qrbán visszahozza nektek közkívánatra a kommunizmust.
1magyar
@Hellcat: Engem nem zavarna, csak most a választások előtt hozakodik elő vele, közben eddig meg kiépítette a gazdag réteget.
silber13
@nyanya001: Ne meditálj Nyanyuska, mert a mókus mihelyt kilépett az ajtón, már el is felejtette az előbb mondottakat!
Hellcat
@1magyar: Másra nem képes csak nagyokat hazudni a levegőbe mint 4 éve...
coyote3
Ülj le pocakhuszár, megint hülye vagy...
nemjoezigy
Nekem ez a beszéde is tetszett, csak hát köszönő viszonyban sincs a valósággal, a tapasztalataimmal. Azt érzem amit előttem a 7 hozzászóló is írt.
Abba kellene hagyni a fideszkdnp-szoci váltógazdaságot. Ezek az első fél évben a szekrényben talált csontvázakról beszéltek, az utolsó fél évben mondvacsinált (jelen esetben öszödi kiszivárogtatás) akármikről társalognak. De elfogadható felelősségre vonás nem történt, mint hűtlen kezelés, sikkasztás, hivatali fölénnyel visszaélés, vagyon elkobzás. Na ezek miatt is annyira rossz a nép hangulata.
Új jogszabályok kellenek, az eddigi zsiványságokat figyelembe véve.
Visszamenőleges vagyonosodási vizsgálatok elvégzése, példát kell statuálni, hogy elmenjen a kedvük a köz pénzének privatizálásától.
És ez nem várható el a fidesz-kdnp-szoci-mdf-szdsz-kisgazda bagázsoktól, mert ezek már megmutatták, hogy mit tudnak. Ők meggazdagodtak, az ország és a többség szegényedett!
Január
Ők már megújulni nem fognak, a tetteiken beszédeikben a régi reflexek uralkodnak. Az árnyékukat átlépni nem tudják, így el kellene menniük, s átadni a stafétabotot kevésbé kompromitálódott, és kevésbé laikus embereknek, akik végre érdemben is tennének a népért nem csak a retorika szintjén. Elég már a dumából!!!

Az egy balga dolog, ha valaki azt hiszi, hogy valahol is megvalósítható a teljes foglalkoztatottság.
Amikor itt az volt akkor arról szólt a fáma, hogy csak gyáron belülre tették a munkanélküliséget. A mai viszonyok között - gépesítés, informatika alkalmazása - a munkaképes korú lakosság 20%-ának elég a munkája az élet fenntartásához.

Nem a munka hiányzik itt, hanem arról beszéljen az Úr, hogy a javakat egyenlőbben osztják el a jövőben. mert az elosztásban van a hiba. Nem csak nálunk, hanem világviszonylatban is.
coni
Mivel olyan, hogy teljes foglalkoztatottság piaci körülmények között a világon sehol nem létezik, elég lenne ha Orbán a 2010-ben beígért plusz egy Millió munkahelyet teljesítené.
Egyenlőre 2010 óta csökkent a gazdaságban foglalkoztatottak száma, még az is jó lenne ha szinten tartaná.
nyanya001
@coni: Mondjuk időarányosan, mert 10 évre ígérte,
akkor 400 ezernek már teljesülni kellett volna !
Yoda69
Hat ha ilyen utemben folytatodik a kivandorlas akkor ez az igerete beteljesul a tahonak. 4 ev mulva mar otmillio magyar fog kulhonban dolgozni, ami persze a magyar statisztikat javitja szamszakilag.
coni
@nyanya001: Természetesen időarányosan értettem én is.
Most jönnek a teljes-foglalkoztatottságért csapatok, hogy ezt is megvédjék.
Közben a kormány mindent elkövet, hogy egyre több ember elveszítse a munkáját.
rpipi
Ezt nevezzük fejlődésnek, hogy Magyarországon 2013-ban kevesebb lakás épült mint a háború idején ??? és ugyan akkor a hajléktalanok száma megsokszorozódott !!!
nyanya001
Egy amerikai lap ezt írja Magyarországról

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL! “Van egy ország, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet. Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki...

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!

“Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy...
Szvetlana
@nyanya001: 17.28 Ha úgyvesszük, ennek a 400 ezernek találtak is munkahelyet, remek fizetéssel, gyönyörű helyeken, stresszmentes életmóddal.
Csak egy kis hibája van, mert nem itt, hanem Ausztriában , Németországban, stb
nezelodo
Azért kezd vicces lenni, hogy Orbán nem veszi észre, hogy egyedül versenyez az ígérgetési versenyben, és folyton kénytelen rálicitálni önmagára. Már az is lehet, hogy nem is tudja, hogy önmagát übereli. Jól szórakozhatnánk, ha nem tudnánk, hogy ez a roncsderbi önmagával a mi zsebünkre és a jövőnkre megy. Tényleg nincs mellette senki aki megkocogtatná a vállát: Hé öreg, ez már sooook...
mariaberta
No igen, biztosan kevesli a közmunkásokat, mert ők aztán igazán olcsó munkaerők.
whatthefuck
Orbán a szocializmust építi, semmi kétség.
rezsiharc, nyugat ellen uszítás, államosítás, pártnyaloncok helyzetbe hozása, paks2, bányák megnyitása, teljes foglalkoztatás...
Ki nem látja még, hogy mekkora komcsi?
Desischado
Mindenki meg tud élni a fizetéséből?! Mi van, hazugovics, kevesled a közmunkásokat?
pbalage
Orbán: Cél a teljes foglalkoztatottság.
Cél: A teljes foglalkoztatottság Orbán.
Teljes foglalkoztatottság: A cél Orbán.

Ugye milyen gyökérség?
Magyarország.
szablyafűrész
Ne színezd Orbán ! Az a fő cél, hogy végzettségtől függetlenül jó meg kell nyomatni a közmunkát, de a munkafelügyelők/munkaadók mindenhol csak fidesznyikek legyenek, mint a rabszolgatartó társadalmak idején az elit. Nehogy alantas fizikai munkával beszennyezzétek bőrápolótól csillogó mancsaitokat...
Senara
A végén még hozzá tett - Orbán az esemény után az Ózdi Városi Televíziónak azt nyilatkozta, a kormány dolgozik azon, hogy újraindítsa a vájárképzést és egy modern bányászatot hozzon létre.----- pont most a választások előtt :-(((----- 2,5 milliárd forintba kerülő ózdi gyártörténeti emlékparkra hatalmas szükség van az ország egyik legszegényebb településén .ÜZENETE ??? Birkák itt dolgoztatok valamikor , de lehet reménykedjetek mehettek a bányába . Majd !
karaj
Szemrebbenés nélkül mond olyanokat , hogy az ember esze meg áll.Azaz :Jól megtanulta a szocializmusban a paraszt vakitást..
lenhardtibolya
Egy időben volt Magyarországon "teljes foglalkoztatottság" de akkor éppen szocializmus működött. A foglalkoztatottak egy része persze nem végzett termelő munkát, hanem pl. söprögetett a gyárudvaron, mert máshoz nem értett. Most ezek a közmunkások, de az mégsem lehet, hogy ilyenekből legyen a teljes foglalkoztatottság, mert ha nincs termelés, akkor semmi sincs.
Orsós Rodrigó
"Ennek az ezer embernek nagy része közmunkában dolgozik és rendkívüli értéket állít elő- mondta."
Ha a faluban nem 10-en, hanem 60-an seprik az utcát (a korábbi 10 is bőven elég volt erre) az milyen értéket állít elő? Ettől fog felpörögni a gazdaság??

"Hozzátette: a közmunkások mellett ki kell állni, Magyarország elismeréssel tartozik közmunkásainak, büszkék lehetünk rájuk"
Ennek a csávónak marhára vastag a bőre. A havi 47 ezres fizetéssel Orbán aztán marhára elismerte őket. Olyan büszke a minimálbér emelésre, közben meg pont annak a 200 ezer embernek nem adja azt meg, akiket az állam foglalkoztat közmunkásként.
Boszi27
Sztem csakis a közmunkára gondolhatott. Akinek nem jut munkahely a termelő és szolgáltató szférában, annak jut seprű. Csakhogy mivel improduktív, így az állami költségvetést terheli a munkabérük, ha annak lehet nevezni a 47 ezret. Itt valami nagyon csúnya dolgok vannak készülőben. Aggasztó, hogy Putyin és Ázsia felé kacsingatunk, miközben hadgyakorlatot kezdtek Ukrajna közelében. Csak nehogy legyen munkahelye még pár százezer embernek a katonaságnál.
tivoli
Mondja valaki, hogy nincs programja!
Bár szerintem ott kellene kezdeni a teljes foglalkoztatás álomképét, hogy nem kéne lehetetlenné tenni a vállalkozásokat jogszabályok, és adóféleségek tömkelegével.
tivoli
@lenhardtibolya: 08:37
Jó volt az a teljes foglalkoztatás, amig a munkahelyen bolhászkodtak a dolgozók, addig sem tudtak más megélhetési forrás után nézni. A valóban termelő részlegek pedig eltartották az udvarsepregetőket is.
A mostani foglalkoztatási struktúra nem engedi meg ezt a luxust. Nőtt a munkanélküliség, a bűnözés, a semmittevésből adódó rosszkedvűség.
a.a
El kezdtem olvasni..
"A kérdés az, hogy meg tudjuk-e szervezni az országot úgy, hogy ez valósággá váljon – tette hozzá."
hát nem..
.. és itt abba is hagytam..
aborisz
És milyen igaza van ! Kár hogy az nagy összefogás szájából ilyet nem lehet hallani!
Ulmus
Tehát cél a kommunizmus. Teljes foglalkoztatottságnál kevés károsabb dolog van egy gazdaságra nézve.
karaj
@a.a: Pontositanék: ... és itt abba is hagyta...( Orbán az ország szervezését )
excep
A cel az hogy ez a fereg orban eltakarodjon
feri57
Amióta elvette a kormány a cigányainktól minden munka lehetőséget, azóta az ország becsődölt és lehet fröcsögni, szájkaratézni ez így van!!!
Add vissza a romáknak a tartós értékteremtő munkát és láss csodát az ország felvirágzik.
Nem lopni kell a közvagyont, szegregálás címen, milliárdokért nem kell festményt venni, a stadion is rá ért volna még. Más felé halad az ország és ennek nem a cigányok az okai és nem is a nyugdíjasok.
1magyar
@Ulmus: Nehogy azt hidd már,hogy a teljes foglalkoztatottság többe kerülne, mint ez ami most van!
A sok rohadék gazdagok gazdagítása,a havi 22 ezer ft-os segélyek kiosztása,annak megítélésére létrehozott ezer féle intézmény,bizottság stb.
Boszi27
@aborisz: Teljes foglalkoztatottság csak úgy alakulhat ki, hogy amelyik munka elvégzésére egy ember elegendő, azt pl. 3-al végezteti. Udvaros mellé befér még öt, az irodába elfér még 3 íróasztal, az oszt,vezető alá kinevezünk két helyettest, azok alá még 2-2-őt, és így tovább. Ez un. látszat-foglalkoztatottság. Csakhogy ezzel a piaci versenyben nem lehet boldogulni, mert a termékünk 10X annyiba fog kerülni, mint a versenytársaké. Ki fogja megvenni? Ha maradunk a közfoglalkoztatásnál , akkor improduktív bér a költségvetést fogja terhelni.
magyarbakancs
"Orbán Viktor: cél a teljes foglalkoztatottság."
Ez akkor lesz,ha azt szocializmusnak hívják.
1989-90-ben a Fidesz mint liberális párt a szocializmus eltörlésért harcolt.
1994-ben a Fidesz mint keresztény párt harcol a több párt rendszer mellet és a piac gazdaság mellett tör lándzsát.
2010-ben a Fidesz mint keresztény konzervatív párt harcol a szocializmus meg oldások mellett, államosítás a legfőbb fegyvere.
Akkor most visszatérünk megint a szocializmushoz?
Minek kellett akkor ez a sok hűhó sémiért?
Tudom üres volt zseb megkellet szedni magukat.
Ki kellett építeni az új klientúrát.
evacica
Na már megint Orbán mert nagyot álmodni, de lehet azt hitte, hogy még a szocializmusban él! Nálunk sokkal de sokkal gazdagabb országokban sem sikerül ezt elérni, pl.Svéd ország. Nem baj a magyar miniszer elnök már megint hülyeséget beszél és van jó sok ember aki ezt meg is eszi. Egyelőre ha így vezeti az országot csak a munkanélküliek és a hajléktalanok száma fog nőni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.