A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) minden ágazatra kiterjedő 40 százalékos béremelést javasol, amelyre a párt szerint az országnak jelenleg meg is van a fedezete.

Makay Zsolt, a JESZ elnöke erről hétfőn, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában beszélt.

A politikus hangsúlyozta, szervezetük Antall József örökségére építve elsősorban a fiatal generációknak kínál jobbközép alternatívát. A JESZ vezetője a programjukban megfogalmazott 40 százalékos béremelést nevezte legfontosabb céljuknak, ezt meglátásuk alapján minden szférára kiterjedően végre lehetne hajtani a következő négy évben. Szerinte ugyanis Magyarország termel annyi jövedelmet, amennyi fedezné ezt a többletkiadást, jelenleg azonban ez az összeg "kézen-közön eltűnik".

Makay Zsolt céljuk végrehajtása érdekében kiemelt feladatként említette a vállalkozások adóterhének csökkentését, valamint az áfacsalások elleni hatékonyabb fellépést.

A JESZ országos listát állító pártként nyolcvanegy körzetben indít egyéni jelöltet a párt vezetőjének tájékoztatása szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.